Orhideje: presađivanje i nabava supstrata? |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 10:50 |
Dobio sam mail od nove članice Branke koju zanima:
imam dvije orhideje,zutu i ljubičastu, vrsta -phalaenopsis vrlo su mi lijepe i zeljela bi ih presaditi jer su mi već dvije godine u istoj mješavini zemlje u kojoj su i kupljene i zanima me gdje se moze nabaviti supstrat za orhideje , jer kod mene u sisku nema nigdje , a u zgb , neznam gdje se moze naći?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
supstrat za orhideje i tekuće gnojivo imaš u Baumaxu
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,baumax,pevec,kod nas ih ima i u nekim cvjećarnama(to su večinom cvjećarne od gradske vrtlarije pa valjda zato i imaju).Ako traži u Zg nek ode u bauhaus,tamo definitivno sve ima,naravno i zrinjevac. To si jučer trebao staviti dok je TeaK bila tu da ženi veli ako ima išta u okolici,ipak joj je ona susjeda
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savjetima u vezi mog pitanja ,već duže vrijeme pokušavam odgovoriti ali tek sad sam uspjeladoć na vezu, pratim teme o kojima pišete ,i želim vam dati savjet za koji ja znam jer je provjeren . obavezno jednom tjedno orhideje se moraju zaliti sa čašom mlijeka, jer je poznato da je orhideja biljka koja voli kiselkastu podlogu , a s obzirom da raste na drvetu voli i dosta vlažnosti .idealno mjesto je prozor sa malo sunca trebalo bi je zalijevati dobro- ali samo ujutro , i sačekati da se supstrat dobro osuši. prihraniti je treba dva puta mjesečno tekućim gnojivom za orhideje . eto ja toliko znam o toj biljci
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej pozdrav Sisčanki od mene jedne male Petrinjke.
Na žalost teško da ćeš u Sisku naći, možda uskoro kad se otvori OBI. Ali možemo se dogovoriti i mogu ti ja donesti iz Zagreba, tamo sam svaki četvrti dan, a u Sisku isto tako. |
|
arbor
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 01 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može li mi neko reći ime supstata za orhideje, ja sam bio u baumaxu i nisam našao.....treba mi za ovaj tjedan.....
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Orhideje i mlijeko, veliš Branka da je provjereno. Zalijevaš li ih s mlijekom i kad ocvatu ? U podložak ili odozgora?
Obećala si me nazvati, a ne javljaš se!
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sara dobro da si iskopala ovaj podatak,voljela bi i ja da se netko javi da li ima s ovim iskustva (mislim na zalijevanje mlijekom,naravno )
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali može netko reći kakav supstrat koristi za presađivanje cimbydium-a??
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam ja, nego Branka, draga moja Ivna.
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma mislila sam na post Sarica,skužila sam da je Branka dala ovu informaciju.A gdje nam je ona da nam ju potvrdi ili netko drugi ?
|
|
arbor
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 01 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pustite vi zaljevanje mljekom( u koje čisto sumnjam), već mi bolje pomozite u vezi supstrata(jako bih bio zahvalan za ime već gotovog supstrata)......imam 5 Phalenopsisa za presađivati i to pod hitno......kupovao sam prije supstrat, ali ga u ovo vrijeme nema nešto.....(u baumaxu)......unaprijed hvala
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a jesi gledao u bauhausu, mislim da su ga imali u subotu
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
arbor neznam odakle se javljaš, u Osk sam ga uvijek kupovala u baumaxu (uglavnom COMPO i supstrat i gnojivo za orhideje, ali imaš i od drugih proizvođača). Znalo se dogoditi da ga par dana nema, ali nakon toga bi ga opet bilo u prodaji.
Što se tiče zalijevanja mlijekom, osobno radije ne bih s time eksperimentirala, moje orhideje i bez toga jako lijepo napreduju i cvjetaju. |
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja isto koristim compo sve
edit zaboravila napisat kupim u baumaxu ili u bauhausu... u bamumaxu mi niej bilo gnojiva kad sam bila neki dan tj bilo je od nekog drugog ne od compa ma nisam ni kupila imam jos malo... |
|
Per aspera ad astra.
|
|
arbor
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam iz Osijeka....tražio u baumaxu i nije bilo.....sada ću u subotu otići i nadam se da će biti......lana2 hvala
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jedan prijedlog sljedeći put kad će netko od vas iskusnih uzgajivača presađivati svoje Orhidejice a još bolje Phalaenopsise da fotka sve faze pa da se i to vidi.
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tija šteta što se nisi ranije sjetila. Nedavno sam imala "operaciju" presađivanja, ali mi to nije posebno komplicirano pa se nisam sjetila slikati. Bit će prilike.
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam ja da tebi nije komplicirano, ali meni je, tj. ne toliko komplicirano nego se bojim da nešto ne zeznem pa ih upropastim. Konkretno; dok ih izvadim iz tegle onda treba korijenje osloboditi od supstrata pa ga istuširati da ne prenesem kakve "buba-švabe" e i tu je meni dalje enigma, da li ja trebam prikratiti korijenje i onda ga postaviti u novi supstrat ili korijenje ne diram i da li sve zajedno mogu staviti u tu staru posudu iz koje sam je izvadila van.
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izvadiš orhideju iz tegle, oslobodiš korijenje od starog supstrata, otuširaš kao što si rekla. Zdravo korijenje ostaviš kakvo je, a ako ima suhog ili trulog odrežeš. Staru posudu dobro opereš i osušiš da ne preneseš neke bolesti i vratiš orhideju u istu posudu, ali stavljaš novi supstrat. Ovo se odnosi na phalenopsise jer oni ne vole velike posude.
Kod drugih orhideja koje imaju bulbe kad napune posudu odvajaju se i na taj način razmnožavaju. Cimbidiumi se npr. stavljaju u veću posudu itd. |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |