Kada početi sa sadnjom balkonskog cvijeća |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
irena
Novo sjeme Pridružen: 16 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Veljača 2008 u 11:50 |
Ovo godine prvi put to radim pa me zanima kad se može početi uređivati balkon,što se tiče visećeg bilja u teglama ?Surfinije,bakope ili sl.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve ovisi gdje živiš- Ja sam u Rijeci pa sam već sve izbacila van i uredila si balkon. Samo mi preostaje nadati se da temp. neći pasti ispod nule, ali ako budu najavljivali, ja sve unesem unutr, nije mi teško.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
irena
Novo sjeme Pridružen: 16 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U Zagrebu sam.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve zavisi na sta mislis... ako mislis sama uzgajati-sijati onda je to sada!!!
A ukoliko kupujes gotove sadnice i presađujes ih onda jos ima vremena!!!
Ovisno o vremenu kako ce biti to može tolerirati ali od sredine-krajem 4mj pa do sredine 5mj je onako najbolje za posaditi.
A ukoliko kupujes najbolje je malo ranije kupiti dok vrtlari prodaju svoje maticne biljke koje su znatno vece od onih koje ce kasnije prodavati...
tako da je najbolje kupiti njih, i ne treba cekati da bude niza cijene... je uglavnom sa nizom cijenom dolazi i niža kvaliteta robe.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa Adminom,prije polovice 4 mjeseca i ja mislim da je prerano.
|
|
nela
Nedavno posijan Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam neki dan bila kod nas u jednom rasadniku i pitala ženu kad se sade pelrgonije i to viseće cvijeće. Žena mi rekla poslije Uskrsa - polovicom 4 mj. Ali kaže ona ako je već u 3 mjesecu lijepo i toplo vrijeme može i ranije...
|
|
irena
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo Zagrepčanke,možemo početi.Susjedina kornjača je izišla van što znači da mraza više neće biti.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja jos ne preporucam da se biljke stavljaju van na balkon, naravno na ljetnice mislim. Surfinija i pelargoniji nece uginiti najvjerovatnije ali postoji mogucnost da ozebu i sokiraju se pa im bute potrebno puno vremena da opet krenu.
ps. sjetimo se sam okako je bilo toplo prije mjesec dana da smo u kratkim rukavima hodali, a prije tjedna i pol je snjeg padao. a jedan takav dan moze unistiti sve novo posađeno cvijeće...
tak oda sadnja ljetnica je jos pod rizikom od smrzavanja!!!
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo mi je definitivno najljepša vijest danas.
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"Ja jos ne preporucam da se biljke stavljaju van na balkon, naravno na ljetnice mislim." reče Admin i neovisno o kornjačama (a naš Korni još nije izašao - Zagreb, Trnava), pa ću se još malo strpjeti |
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice, onda dobro pazi na kornija i javi kad izađe. Jedna lasta, hm kornjača ne čini proljeće, li dvije... to je već druga priča
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bolje je sada pripremiti vrt, dezinficirati loncice i stare cvijetnjake, opskrbiti se zemljom, a za tjedan dva nabavljati sadnice.....
Ili sada nabaviti sadnice pa ih drzati u zatvorenom i toplom.... naravno ovo se odnosi na kontinetalni dio...
|
|
Meow
Novo sjeme Pridružen: 25 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 48 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači:D da ponovim gradivo...
ako kupujem sjeme biljaka, onda da ga u veljači posadim, pa da do polovice četvrtog izraste u sadnice, koje tada posadim? jel? dobro sam shvatila? tako za sve ljetnice? |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve ovisi od biljke do biljke... ali u drugom mjesecu se vec moze sijati dosta ljetnica. naravno ako se za to ima adekvatni uvijeti za njihov uzgoj.
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nasa kornjaca jos nije izasla ..znaci nista jos da ne iznosim napolje...!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
zagorka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uff i kod mene je zima još, a prstici svrbee, petljali bi po cvjeticima.
kakva su vam iskustva sa surfinijama? dal se isplati sijati sjeme ili ih je bolje kupiti kao sadnice? |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iako sam na moru, gdje je ipak toplije nego na kontinentu, obično sijem u trećem mjesecu, vani, pa pokrijem staklom, i sve naraste na vrijeme.
A biljčice - ljetnice negdje u 4 mjesecu, inače ih treba držati u kući jer su još male i nježne, a kad je toplije odmah ih presadim u lonce ili u vrt i nema nikakvih problema
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bolje ih je kupiti gotove sadnice a ako kupuješ sjeme tada treba kupiti kvatitetno ("skupo") sjeme
i nikako jops ne iznositi svoje cvijeće van na balkon jer jos uvijk je zima i varljivo vrijeme. Nego se moze polako pripremati za sijanje cvijeća iako je i za to jos malo rano i jos uvijek se može saćekati
|
|
zagorka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tenks admin
a što se zemlje tice? slobodno uzmem najjeftiniju ili treba paziti na sastav ili nesto? ima puno proizvodjaca tih zemlji za cvijece, kakvu, koju odabrati? |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije dobro uzeti bas najeftiniju iako se zemlja ne moze procjeniti koja je dobra po cjeni...
najblje je uzeti sto rahliju i laganiju zemlju... tako da nije obicna crna zemlja nego da je mjesana sa tresetom... tako da ukoliko je zemlja u vreci jako teska nju ne preporucam bas
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |