Acer japonicum - japanski javor |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Siječanj 2008 u 22:54 |
Čula sam od frenda da mu je teško održati ga, zanima me kakva ste vi iskustva imali sa njim?
A više fotografija možete vidjeti ovdje: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1505 Tekst: http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/6/savjet/147.aspx |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam dva komada, prvi sam kupio prije 2 godin, posadit mi je vani u vrtu! Sve raste bez problema jedino sto je promjenio boju i više nije crveni nego zeleni !!!
A drugi je malo manji i još je u posudi, nije zasađen u vrt. Ove godine kada prepravim kamenjar ide i on u zemlju i nadam se da nece promjeniti boju kao njegov rođak!!!
|
|
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima moja kuma to drvo u vrtu i stvarno predivno izgleda!!
Njen je posadit između par zimzelenih grmova i čempresića tako da se jako istiće u vrtu!!!
I koliko znam nije previše teško za uzgoj(tako barem ona kaže).
Ne znam dali se može razmnožavati i kako??
Jer stvarno bi bilo super razmnožiti ga i posaditi u svoj vrt!!
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja susjeda ga ima u vrtu tu pa očito da može tu rasti, to mi je super drvo moram ga i sebi nabaviti....
Administratoru možda je promijenio boju zbog sastava tla? |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoji mogucnost.
Pricao sam s jednim magistrom poljoprivrede, pa mi je rekao da su ti javori nastali krizanjem(degeneracijom) i da su u prirodi zeleni te da postoji mogucnost da se nakon par godina pozelene iako su crveni.
Viditi cu kako ce se ovaj drugi ponasati kada ga posadim u zemlju!!!
|
|
mismali
Novo sjeme Pridružen: 22 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imate li japanski javor u vrtu!? |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam kupla sam ga kako sadnicu.
A imam i pitanje vezano za sijanje javora, ali je sjeme od zelenog sitnolisnog.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam dva komada od kojih je jedan posadit u vrt a drugi jos ceka da ga se posadi!!!
I ovaj koji je posadit u vrtu promjenio je boju iz crvenog u zelenog!!!
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ovog, patuljastog, crvenog. Vrlo sporo raste, mislim da ima oko 7 godina. Slika je od lani.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E ja bi takog i da sporo raste!!!!
|
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razmnožavanje : MARGOTIRANJEM i sjemenom. Preporučam margotiranje. Na izloženom suncu ili u polusjeni. poželjno je propusno tlo. |
|
jstrija
Novo sjeme Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav! Ovdje sam prvi puta i imam pitanje. Je li igdje u Hrvatskoj moguće kupiti crveni javor (Acer rubrum)? Pretražio sam sva uzgajališta presadnica, sadnica... itd. dostupna na mreži, ali mi se čini kako se njime nitko ne bavi.
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš u rasadniku Viškovo, a vidjela sam i kod Peveca.
|
|
jstrija
Novo sjeme Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala, već tražim...
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mom poceli rasti novi listici...
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je drvo koje me MM žica da kupimo i mislim da ću mu ovo proljeće ispuniti želju, stvarno je krasno.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam ovoga kupio proljetos tj. lani u proljece i dosao je negdje oko 30 kn. bio je dosta mali a predprosle godine sam kupio jednog malo veceg koji je sada zelene boje on je kostao oko 80-90 kn. Tako da se mogu naci relativno povoljno, a vidio sma i onih od 500tinjak kuna i vise.. sto je stvarno malo previse za jedno drvo
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma biti će on zadovoljan jednim od max. 100 kn....
Dati 500 kn samo da bi bilo 20 cm veće - a ne neka čeka da naraste tada će mu biti draži. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za sto kuna se moze naci cisto lijepi primjerak!!!!
|
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |