Mačja pandža - Macfadyena unguis-cati |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | ||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 13:33 |
|
lowerflower, bravo na niknutom sjemenu. Na prethodnoj stranici imaš nekih iskustava. Voki je na kontinentu i piše svoja iskustva, pročitaj
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
loveflower
Novo sjeme Pridružen: 14 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Posijala sam ovu biljčicu i lijepo je niknula !!!
Zanima me da li netko ima iskustva koliko joj je potrebno da procvijeta iz sjemenke, i da li može prezimit vani u kontinentalnoj klimi?
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
nbjelovu...hvala ti što si podijelila svoje iskustvo s tom biljkom na našem području
|
||
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moon, u Dalmaciji nije toliko invazivna kako pise. Ja sam moju donijela sa Sicilije, i to tako da je na njoj bilo tisuce mahunica sa sjemenom, dakle na Siciliji cvate vrlo obilno, i to je bila na ogradi jednog otmjenog hotela, dakle cijene je, ne smatraju je odurnim korovom.
Kod mene je vec skoro 10 godina...i nikad nije cvala. Lijepo raste i u pitaru i u zemlji, one grane koje se taknu zemlje se brzo uhvate, zimi ostane gola, malo joj se smrznu vrhovi grana, tako da se uvijek drzi na nekoj srednjoj velicini, a ono sto se uhvati tla, kod mene nema sansu da se odrzi ljeti,kad je jako vruce, jer zalijevam samo u onu veliku.
Kako je oko nje zaista malo brige, tako sam je zadrzala, ne smeta...ali i ne doprinosi nicemu.
Razlika izmedju nase i Sicilijanske klime je vrlo mala u temperaturama, ali mislim da je u vlaznosti zraka dosta velika...ona ocito reagira na tu razliku.
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
voki....malo sam guglala i sad sam u nedoumici u vezi te biljke. Naime čitam kako je biljka vrlo invazivna, te čak i zabranjena njena sadnja. Navodno raste kao korov, zavlači se svagdje (krov, i sl.) pravi štetu. Jako brzo se razmnožava i preuzima prostor vrta u koji je posađena, problemi sa invazivnim korijenom, potom navodno biljka mijenja kemijski sastav tla i sl. ...to sam pročitala i ostala..paf...
Naravno da se biljka može obuzdavati škarama i recimo ako se posadi u cvijetnjak, to mi je jasno, no zanima me da li je tebi tako invazivna s obzirom na razliku u klimi, pretpostavljam da se možda nadzemni dio i smrzne pa se i na taj način reducira invazivnost, ako je uopće ima, no zanima me iskustvo s korijenom (ako ti je posađena u vrt?)
I preporuka: da li ju uopće saditi ako ne cvjeta (možda mi ipak nemamo adekvatnu klimu za nju, jer vidim da niti u priobalju RH ne cvjeta, bar koliko ssam uspjela pronaći i pročitati, jer nekako mali broj ljudi s nekim iskustvom o toj biljci se uopće javio. Stoga, molila bih te da kao vlasnik biljke i stručnjak napišeš svoja iskustva s biljkom
|
||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kod mene ova biljka prezimljava u bašti već dve zime, samo ne cveta...
|
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lovro jednom ću doći do tebe da odemo zajedno na tvoj plac, javi jel radi svaki dan ili jednom tjedno. Nadam se da se neću razočarati kaj se tiče ponude.
|
||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
||
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja je mala, mala, imam je tek od proljetos!
|
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Na tvom placu svega ima. Koliko ti je malecka stara i da li je cvjetala?
|
||
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bila je ovog ljeta u ponudi na "mojem" placu..prekrasni žuti cvjetovi"...
mislim da kakvih 60 kn, al imam jednu majušnu, pa sam samo prošla! |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Otok...'ajde nam javi kako susjedova biljka, možda si ju i ti u međuvremenu nabavila?
SilveK...kakva su tvoja iskustva s biljkom.
Jakomi se sviđa ova biljka. Na interneru sam pronašla da prezimljava na -10. Ako netko ima biljku molila bih vaša iskustva
|
||
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja jos nikada nije cvijetala.Ima tri godine iz sjemena je izrasla.
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Otok ti je sigurno imaš pa nam je malo poslikaj da vidimo uživo kako izgleda
|
||
snješkica
Nedavno posijan Pridružen: 05 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Živim u Slavoniji, Gradište pokraj Županje...znači teško ju je održati, vidim da si pisala da ne cvate. A ja se baš ponadala da ju je lako uzgojiti pošto sam pročitala da je u nekim zemljama proglašena korovom...
|
||
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Snjeskice, gdje zivis? Ja imam sadnice i reznice, iako ti ovu biljku ne bih savjetovala....cisti gubitak vremena u nasoj klimi. |
||
OPG 159365
||
snješkica
Nedavno posijan Pridružen: 05 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A gdje se moža nabaviti ova penjačica???? ja sam se zaljubila prekrasna je i htjela bih jednu u svom dvorištu. |
||
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja imam 2 sadnice te biljke iz sjemena, ali ne znam kako su prošle zimu, prezimljuju mi unutra...
|
||
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
||
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja ni ove sezone nije cvala.
|
||
OPG 159365
||
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja krenula, ova godina joj je posljednja sansa, ne bude li cvjetala, pa pa!
|
||
OPG 159365
||
lika1
Mladi grm Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Predivna biljkica nikad je do sad nisam vidjela ali ostavila me je bez daha onako lijepa i žuta!!!
|
||
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |