rezidba josti |
Odgovori |
Korisnik | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Lipanj 2017 u 10:04 |
Miso, hvala za ove upute....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
misoo83
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Razmnožavanje joste margotiranje.
Rezultati ožiljavanja joste. |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miso, hvala a sada čekamo uputu o razmnožavanju.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovogodisnje drvce joste sa plodovima .
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam jostu nabavio kao reznice ogrozda a na kraju ispalo da je josta a ne ogrozd .
Od oziljavanja do roda proslo je sveukupno 3 godine a ovako su izgledali prvi plodovi kod mene prosle godine. |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
želim oživjeti ovu temu.imam nekoliko grmova joste i na njima ima toliko plodova da ih ne možemo pojesti.zamrznut ću.to je super voće lako se uzgaja i puno je vitamina
evo i neka slikica
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
davorin
Novo sjeme Pridružen: 29 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Silvek na odgovoru.Kako ne volim upotrebljavati umjetna gnojiva i pesticide,našao sam recept za gnojivo od koprive i odlučio sam se za tu varijantu.Joste su u G.kotaru a tamo ima dosta koprive.Zahvaljujem i pozdravljam.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drveni pepeo sadrži puno kalija, ali mislim da to kod tebe nije problem, jer kalij utječe na fotosintezu te formiranje korijenja, a nedostatak kalija se vidi po tome da lišće smeđi po rubovima i odumire, a kad se radi o slabom zametanju plodova - tu fali fosfor, a njega ima puno u gnoju od peradi - samo s njim treba jako opasno jer se može spaliti biljka s njime, najbolje na jesen. Možeš probati i s kamenim brašnom, sirovim fosfatom i Thomasovim brašnom - ako ih uspiješ nabaviti.
Preporučam ti da napraviš tekuće gnojivo od koprive i da ih ljeti time zalijevaš, biljke ga obožavaju http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2074 |
|
davorin
Novo sjeme Pridružen: 29 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovoru,Silvek.Mojim jostama neodgovara sastav tla,to pretpostavljam pa su zato zakržljale i ne daju urod.Probaću sa pepelom pa ću vidjeti.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam sad pregledala po netu prema ovom opisu, josta je križanac ogrozda i ribizla, a uzgaja se isto kao i crveni ribizl. Crveni ribizl rodi na dvogodišnjim i trogodišnjim izbojima - dakle ne smiju se na proljeće raditi veći zahvati rezidbe ako se želi urod, tek estetski - vodopije i ako je pregust grm da se krošnji da zraka.
|
|
davorin
Opcije poruke
Hvala(0)
|
josta je križanac između ribizla i borovnice,bar tako pretpostavljam,ukusna je a po grmu može imati oko dva kg uroda.Moj urod je bio sto puta manji i reda je veličine dvije do tri bobice.Lako se rasađuje ,to mi uspijeva jedino ne daje plodove.,za sada.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, dobrodošao na forum!
Što su točno josti? |
|
davorin
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobar dan,novi sam član.Zanima me da li netko zna kako se vrši rezidba josti.hvala,pozdrav
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |