Ukrasni grasak - Lathyrus odoratus |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
MermaidDreamer
Pustio korijenje Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 18 Ožujak 2013 u 13:37 |
Moje ukrasne grahorice, sijane 20.02., nikle 02.03.
sjeme niklo valjda 100%. Raste brzo, stabilno i uskoro ću ih presađivati, jer se već plete. Klijanci "padaju" jer im nisam stavila ništa po čemu bi se mogli penjati |
|
Sponzorirani linkovi | |
azriela
Pustio korijenje Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dosadna ko tekut
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam donesao dvije sorte iz irske i danas sam posijao par sjemenki, da vidim hoće li stići procvjetati...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donio sam iz Irske 2 sorte ukrasnog graha za nagodinu, ali zanima me dali mogu sad posijati par sjemenki, kao što se grašak može dvaput godišnje sijati,....
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
Monny
Odrastao grm Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam ove godine posijala nekoliko vrsta ukrasnog graha... 2 su vec izrasla uf i sad mi izgledaju jednako ali sjeme je bilo razlicito... jedva cekam kad ce razdoblje cvjetanja...
|
|
flover
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto ja dobila sjeme prije par tjedana i posijala,nikle biljčice i jedva čekam cvjetiće..........
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad vidim trebala sam se ja prije pozaliti ! Danas u jutro 2 crvena cvijeta !
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako bi ja mogla znati da li je tlo kiseljkasto ili ne ? Ko ima tip za mene ? |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gute, moguće je da je do tla.. Možda je kiselkasto?
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
gute Fee
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sjeme donesla sa sobom i posijala . Cudi me jedino to , da je na vrecici bila slika cvijetova u svim bojama , also , zute i crvene i kojekakove druge . Sad cvjeta ali samo od bijele pa do svih nijansi ljubicasto do tamno ljubicasto . Ima to veze sa tlom ? Zna netko ? Inace penje se po zicanom plotu i lijepo je vidjeti !
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam ove godine prvi put mirisnu grahoricu (sjeme sam kupila) u tri boje - nježnoj lila, crvenoj i bijeloj.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još jedne vrste ukrasne mirisne grahorice, na identifikaciji je zaključeno da je to Dolichos lablab ili Lablab purpureus. Ako joj uvjeti odgovaraju, jako se razraste (na slici je samo 1 biljka), a cvjetovi cvatu u više nijansi ljubičaste-roza i mirišu:
sjemenke su plosnate, slika s net-a: |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš mi je žao , bile su tako lijepe!
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na ovima iza kuće sam primjetila da ih je napala pepelnica, ali se drže i možda budu čak još i cvale, nešto sjemenki sam skupila, ali jedan dio je jednostavno gotov
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje su se osušile još prije 2-3 tjedna...možda tako mora biti ?
a bila sam ljuta i nisam pokupila sjeme
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije mi jasno što se je dogodilo s grahoricama ispred kuće, mislila sam prvo da ih nisam dosta zalijevala, ali oko njih sve buja, a one se totalno osušile, neke čak tek da su počele cvjetati, i drugi dan totalka Sumnjam na neku bolest, dal se je to još kome dogodilo? Ovako izgledaju:totalno suhe:
I promjetila sam već par godina da ih napadaju zelene uši, pa ih dobro pratite. |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mojih mirisnih grahorica:
Uz žičanu ogradu pentraju se bez problema, kod bambusovih štapova problem im je uhvatiti im se za njih, tako da sam ih morala povezivati koncem za stupove. Zeznula sam što nisam trgala mahune da daju više cvjetova, tako da nisu cvaje baš obilno, ali će biti dosta sjemenki. Na drugoj gredici ispred kuće su mi se počele sušiti, tamo sunce bije cijeli dan i mislim da sam ih trebala više zalijevati |
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sjemenke su bas ljepe,crne sa bijelim kao cupercima-nesto neobicno
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |