Plavi mak - Meconopsis |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Veljača 2010 u 16:31 |
Ok,za koji dan ću se posijati Mekonopsis, nadam se da nije pre rano, sjeme sam kupija u Engleskoj a na omotu piše da se sije u zimi ili rano proljeće, a kako ja živim u Dalmaciji di su temperature više onda predpostavljam da ga već mogu posijati, u uputama (koje su na engleskom) piše svašta čak i to da se nakon sijanja kontejner stavi u frižider!!?? znači voli hladnoču!
eto valjda će nešto niknuti!!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
biksi
Nedavno posijan Pridružen: 18 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zdravo,
moj mekonopsis je dobro nikao,posejala sam ih pre dva meseca ,a jedva su visoki jedan centimatar. sada mi je problem zalivanje,sa malo vlage se susi,a kada dobro zalijem pocne da truli.nadam se da ce preziveti bar poneka biljcica. pozdrav, biksi |
|
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam nabavila sjeme papaver somniferum danish flag.Mada on možda ne spada pod ovu temu,ali mislim da ,što se tiče sijanja najbolje je u posudice posijati i pokriti folijom.Posude držim na svijetlom mjestu.Tako mnogo brže klija sjemene
|
|
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupijo sam sjemenke Meconopsisa i sad me zanima, kad ih posijati, na kakvom mjestu držati da proklije (sunce, hladovina, u kući, vani...)
|
|
biksi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Semenke su vec stigle,javicu kada niknu.
Ne znam kako da postavim slike na vas sajt.
Pozdrav,
biksi
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biksi, kaj čekaš? Nije li ti izazov uzgojiti nešto tako čarobno lijepo?
|
|
biksi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelitto ima vec obradene semenke mekonopsisa koje nicu bez problema,
na sobnoj temperaturi.
|
|
Marinn
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Volim cvijeće plave boje pa sam tako naletija i na mekonopsis, ali kad sam vidija koje uvjete triba da bi rastao odma sam odustao od bilo kakvog pokušaja da dođem do ovog cvijeća!
Neka jako zahtjevna biljka, a negdi sam pročita da se cvijetni pupoljci odstranjuju prvu godinu da bi biljka ojačala! Šteta što je tako kompliciran! |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro je, Baka Bea nam je dala tračak nade!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mudro mučim i učim od vas.... Ma baš ste mi svi po redu zgodni kak ste se napalili na to plavo čudo. Ludo plave boje, nestvaran. Ni moja iskustva nisu bolja, ali tvrdoglavost dostojna mazge me tjera da još koji put pokušam. Sada su plavci u stadiju trećeg listića, to znači da ću ih uskoro pikirati, a dalje.... živi bili pa vidjeli, ništa ne obećavam do daljnjega. poz...
|
|
biserka
Novo sjeme Pridružen: 29 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja već 3 god. neuspješno pokušavam uzgojiti plavi meconopsis. kupim odraslu biljku, posadim ju u uvjete koje zahtjeva i svaku godinu nestane
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaki put" odvalim"na ovaj cvijet,Već 5 godina zaredom naručujem sjeme iz različitih izvora i nikako da mi uspije proklijati.......zasad ću ga staviti na "stand by".I dalje izaziva divljenje ali je dosta zahtjevan i koliko sam čitao kratkog životnog vijeka.Možda baka Bea ima bolje iskustvo i neki trik?
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Korijenko obavezno ćemo naručiti kod bake bee i na flori preuzeti, ako ga ona do tada bude imala.
Netko je rekao da djeluje mistično, nestvarno, pa neka - samo neka je stvarno ovako plav, a još moće i u sjenu - idealno za jedan dio mog dvorišta.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neka djeluje kako god ali meni je predivan, moramo početi istraživati gdje ga možemo nabaviti.
Da čujemo što kaže Baka Bea....
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Negdje sam pročitala-djeluje mistično.
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nek se ne uvrijede cvjetoljubci ali ovj cvijet mi djeluje nekako umjetno i nestvarno. |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li ko fotografiju toga plavog maka?
|
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Osim sjene i vlažnog tla,trebaju i kiselu zemlju.Imala sam ga jednom-nestao je.
|
|
Tija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek, kad ga nabaviš i kad procvjeta eto mene kod tebe jer me baš zanima kako to uživo izgleda jer ovako je nestvaran. |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |