Sjemenje vrtnog cvjeca |
Odgovori | Stranica 123 12> |
Korisnik | |
AmKa
Novo sjeme Pridružen: 27 Travanj 2013 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 17:11 |
Imam novu dilemu! Posij'o sam travu na jednu povrsinu, ali je zemlja jako losa.I prosle sam godine sij'o pa mi nije "rodila". Eh ove godine sam to opreznije, ali nakon odredjenog perioda, svaku vece sam zaljevao,zemlja je postala kruta, i misleci da nece proklijati,malo sam prokopao ali nista strasno, samo po povrsini.Eh da li sam pogrijesio, jer nije isklijala na svoj povrsini jednako.Zemlju nisam prevrtao samo malo razrahlio! Kupio sam jos jednu travnatu smjesu ipak, za svaki slucaj! Molim pomoc!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
AmKa
Novo sjeme Pridružen: 27 Travanj 2013 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala svima na odgovorima i pomoci!
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AmKa,ako ne skupiš sjeme sa svojih petunija,imaš kupiti sjeme koje je skroz jeftino ,nekih 0,50pfeninga za kesicu a dobiješ puno novih biljaka :)
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram još nadodati da kod mene ništa ne uspjeva u kućnim uvjetima, to je valjda nešto najgore za male biljke...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije svega Dobrodošao Amka! Evo nadam se da ću ti moći bar malo pomoći što se tiče petunija...Petunije kad ocvatu, tamo gdje je bio cvijet i kad cvijet otpadne , stvori se sjemeni tobolčić, no ispočetka je jedva primjetan, tek nešto kasnije je dosta primjetan....Kad požuti i poprimi boju suhog sijena i lako puca pod prstima tada je sjeme zrelo, no budi obziran tobolčić jako brzo sazrije i ako ne paziš sjeme se rasprši na sve strane...Sjeme je užasno sitno, gotovo sitnije od maka..Za jesensku i zimsku sjetvu, tu ti odmah mogu reći, za takav uzgoj ako nemaš osigurane uvjete, dovoljno svjetla i topline, šanse su ti ravne nuli, jer petunije su sezonsko cvijeće i kao takve se i siju..najbolja sjetva je u proljeće kad se i sve ostalo sije, bar je kod mene tako..Puno sam biljaka sijala i moram reći najviše uspjeha imam isključivo u proljeće ili npr. za neke biljke vanjske trajnice njih se može sijati i u ranu jesen..
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
AmKa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozz svima, posto sam novi (????) na forumu, htio bih postaviti par pitanja! Oduvijek sam se bavio vrtovima i cvijecem okolo, iako mi je fah potpuno drugi! Postavio bih pitanje, iako sam imao biologiu u skoli, ne znam gdje se nalaze sjemenke petunije, i kada se one ubiraju, a ovako dosta skupo dodje kupovati cvjetove na proljece. Ove godine sam kupio, ali za narednu namjeravam posijati u jesen i zimu te u kuci uzgojiti biljke, te na proljece aBd posaditi! Petunije su po meni jedno od naljepsih vrtnih i balkonskih cvjetova, pored ledenjaka i kadifica! Zanima me jos kako se rasadjuje ziva ograda, cuo sam ako sada zelim to da radim da sam zakasnio, cuo sam da u jesen trebam osjeci grancice "u komsije" koji ima ogradu, "poturat" u zemlju te da ce ono se na proljece omladiti, te da ih mogu slobodno posaditi itd. Molim za odgovore :D
|
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
IriIri
Novo sjeme Pridružen: 06 Ožujak 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala :) Pa videcu da li imam uslova gde da drzim saksiju sa semenom pa ako se snadjem ici ce tako. Za pocetak sam posejala petuniju i daliju u casice od jogurta pa cu videti kako ce da bude. A kazi mi koliko klijaliste treba da bude duboko, jel dovoljno 3, 4 cm (imam neke plasticne kutijice pa mozda njih da iskoristim). Nasla sam detaljno uputstvo za sejanje i gajenje petunije iz semena tako da mi je to pomoglo.
|
|
kamenika
Nedavno posijan Pridružen: 23 Siječanj 2013 Lokacija: Umetići Status: Offline Bodovi: 68 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Savjetovala bi ti da prvo siješ u klijalište pa poslije preneseš u vrt.Ako ti je to komplicirano možeš i direktno u vrt ali onda moraš sačekat puno toplije vrijeme pa će ti biljke puno kasnije stasat i cvjetat.Dobro došla među cvjetoljubce
|
|
IriIri
Novo sjeme Pridružen: 06 Ožujak 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li moze savet za početnika? Kupila sam seme dalije, kadife, petunije i dragoljuba i planiram da posijem. Već neko vreme čitam po forumima kako, šta, kad itd i potpuno sam se pogubila. Ovo mi je prvo sađenje pa ništa ne znam. Da li je u redu sačekati toplije dane i ovo cveće tada posejati direktno u baštu? Ili saditi prvo u klijalištima pa onda prebaciti u baštu. Vidim da je na prethodnim stranicama ove teme neko okačio mlade izdanke dalije u klijalištu, ali ne znam kako ih onda prebaciti na konačno mesto(pinciranjem? googlala sam da shvatim sta je to ali mi nije bas najjasnije)? Ovo sejem samo za kućnu upotrebu, za malu bašticu. Hvala vam unapred
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamenjar, cosmos se dobro osjemenjuje pa će valjda biti koncem ljeta materijala za razmjenu . A Cobaea se dobro primi i brzo raste, vjerujem da će dugo živjeti u tvom vrtu zbog blage zime i razveseliti te svojim velikim cvjetovima.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj je bio mnogo veći od 45 cm,jako je bujan, bujniji od roznog.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja već 2 godine imam obični kosmos, nema duple latice, bio je u raznim bojama , sam se rasijao prošle godine. Malo ga je vjetar otpirio pa je nikao metar dalje od mjesta gdje je prije rastao.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
carol,ako se sam rasije niko sretniji od mene..pise da je 45 cm visok
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamenjar, jako mi se svida ovaj narandasti kosmos koji si kupila, a ni ostale druge dvije nisu lose. Ovaj kosmos je nesto nizi od onih roza. Voli se sam rasijavati.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tikvic predivan je,na slici mi djeluje prilicno visok..cosmos se ne rasijava sam ili?
|
|
Vir |
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ga imala prošle godine i bila sam više nego zadovoljna
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cosmos je prekrasan na slici, nadam se da ćeš imati puno sreće sa sijanjem
|
|
kamenjar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i tako,rekoh ja necu puno sijaati,al nisam mogla odoliti ovom cosmosu,njemu me privukla cijena jer ako neznas sta je dobro onda znas sta je skupo :)))
a i pise ad je novo pa da probam,mozda me odusevi crnoooka suzan |
|
Vir |
|
Odgovori | Stranica 123 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |