Japanska trešnja |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 05 Travanj 2019 u 18:22 |
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam ju 7-8 godina (lika) i do sada nije imala nikakvih obolijevanja... |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Iz mog iskustva na Prunus serrulata "Kanzan" i Prunus serrulata ´Amanogawa´ nisam primjetio da ih napada monilija.Viseća trešnja Prunus serrulata "Kiku-Shidare-Sakura" ponekad zna stradati od monilije,šteta ne bude velika osuše samo neke manje grančice.
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
Zdravko Božić ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Zanima me da li je japanska trešnja podložna obolevanju od monilije? Molio bih imaoce i poznavaoce da mi pomognu i odgovore na ovo pitanje.
|
|
![]() |
|
perhan99 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Rujan 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
japan je banjaluci donirao tresnje, prelijepe su
|
|
![]() |
|
Lilly Vanilly5 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 42 |
Zna li netko točan opis (oblik stabla,habitus,boju i oblik cvjeta te konačnu veličinu) ukrasne trešnje koja se kod nas naziva prunus Ruby?
|
|
![]() |
|
jojo63 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala. Primljeno na znanje. |
|
![]() |
|
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Jako mali broj vrsta japanske trešnje ima plodove, ali kod nas ni te vrste ne daju plodove. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Koliko je meni poznato,plodovi japanske trešnje su otrovni!
|
|
![]() |
|
jojo63 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdrav svima. Kakvog su okusa japanske tresnje. |
|
![]() |
|
![]() |
|
orchid ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 21 |
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Cimi zaista ti ne treba biti žao zbog svjetlije boje, i ova tvoja izgleda kao veliki rascvjetali buket.
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Kada sam prije nekoliko godina kupovala japansku trešnju, svakako sam htjela "Kanzan" i pod tom deklaracijom sam ju i kupila. Međutim, meni se čini da "Kanzan" ima nešto tamnije cvijetove nego što ima moja trešnja. Tako da sada na kraju nisam sigurna da je to ta vrsta i pomalo sam razočarana jer sam baš htjela trešnju sa tamnije roza cvijetovima.
Ali nije u redu da ovoj svojoj budem maćeha kad se ona tako trudi i obilno cvjeta... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Divna je...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
često se spominje japanska trešnja, do sada nisam znala kako izgleda, cvijet joj je predivan, ima li još tko sličica ovoga predivnoga stabla (?), baš bih voljela vidjeti vaše jap. trešnje i naravno usput - vaša iskustava
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Esad ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
dali na japansku tresnju idu pcele
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
tropi stvarno je prekrasna
![]() hvala na odgovoru |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tropi fantastična je, prekrasni cvjetovi bujnog rasta, oduševila me.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |