Vriesea |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 12:11 |
ja cu moju presaditi jer ima nekolike rozetenadam se da necu upropastiti i da ce ponovo procvjeteti
|
|
Sponzorirani linkovi | |
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav dragi moji,
ja sam jučer kupila ovaj cvijet. Zanima me da li mu moram livati vodu u rozetu(ovaj dio iz kojeg ide cvijet) ili ne? Koliko često mu moram zemlju polit? Može li biti u sjeni? Uploaded with ImageShack.us |
|
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
središnji ljevak mora biti pun čistom vodom iz njega tera cvijet. zovu ga još kičena sablja u prirodi one koje cvatu žuto otvaraju svoje cvijetove danju a one koje cvatu bijelo otvaraju se po noči. kod svake vrste bromelija matična biljka propada razmnožavate ju mladicama. zemlja mora biti uvijek vlažna, zaljevaj mlakom vodom u kojoj nema vapnenc a. inaće takve biljke rastu visoko na drvečima kao nametnici i u njima žive male male žabice.neoregelija,guzmanija,ehmejaima ih puno vrsta oko1400i nije teška za uzgoj
ps biljku presađuješ 2 putau razdoblju od mladice do cvatnje listove reži samo dokle je smeđi suhi dio i klas kad ocvate. obično cvate ljeti šare budu izražajnije kad su na svjetlom mjestu ali ne na suncu sretno |
|
GoldenFlower
Novo sjeme Pridružen: 08 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoj ostavila. Vidjela sam da mladice izbijaju kraj cvijeta tako da me strah izvaditi ga. :// I ja bi voljela znati što napraviti s njim jer se moj stvarno sav presušio...
|
|
mrvica.
Nedavno posijan Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
trebala bi malu pomoć, što kada se cvijet osuši . da li ga treba odrezati ili ostaviti ??
|
|
početnik u svemu :)
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
godinama je već imam.raste,cvate ali ne dajem joj ništa posebno.
dobila sam ju jedan put za rođendan.mora da je bilo od srca
|
|
GoldenFlower
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A da ne pričamo o tome kako prekrasno izgledaju
|
|
bili cvitak
Pustio korijenje Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne bih rekla da je baš nešto zahtjevna, kako su već rekle neke forumašice malo mlake vode u rozetu tu i tamo i sve 5 , sad se cvijet suši bebač raste sa strane ali kad sam je kupila imala je već tada veliku bebu pored sebe koju sam odmah odvojila i evo obje biljke se drže a sad dolazi još jedna prinova... baš se radujem . nije mi na suncu ali ima dosta svjetlosti
|
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
bili cvitak
Pustio korijenje Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
GoldenFlower
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko ja znam takve biljčice vole svijetlost ali ih se ne smije držati na direktnom suncu. Isto tako sam čula da se zalijevaja tako da se ulijeva meka voda u rozetu. Ja imam doma bromeliju, slična stvar, ali sam je špricala tako da se voda ulijevala u rozetu. Eto, to je sve što znam. Nadam se da će pomoći ;)
|
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AAnčica
Nedavno posijan Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam danas na poklon ovaj ljepi cvijet koliko vidim po forumu da je dosta zahtjevan. Kakav je kod vas?
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam je kupila prošle godine, moja je ocvala, i mislila sam da će uginuti, ali za divno čudo ona je nastavila rasti!!!
Ne traži nikakvu posebnu njegu ( bar moja). Zaljevam je 1-2 puta tjedno i to u rozetu i ona raste na očigled!!!
Evo i moje...
|
|
mare78
Novo sjeme Pridružen: 24 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobila sam ovu prekrasnu biljku na poklon,ina krasan cvijet,zdravo lišće,prdivna je...kako ću je zalijevati? zapravo, smijel li zaliti rozetu unatoč tome što ima cvijet? smijem li je prskati? hvala! |
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ju nisam pokušala razmnožiti,a svojoj nikad ne zaljevam zemlju samo uspem mlake vode u rozetu.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bio sam kupio jednu u Konzumu prije nekoliko mjeseci... Bila je pri kraju sa cvijetnjom pa su je prodavali za 10 kuna...
Mislio sam da bude odapela jer se polako sušila i tako sam ju bio stavio sa strane, samo svako toliko zalio zemljicu i jedva čekao da konačno crkne kad ono neki dan iz matične biljke baca jednu mladicu...
ehhh sada ćemo da vidimo dali će preživiti ovu zimu...
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel ju netko probao razmnoziti???
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam jednu ista je kao na prvoj slici kod Matka.Kod mene je 3 godine,kad je ocvala iz mame je izašla mladica i mladica je prerasla mamu,mama je još živa tako da imam dvije u jednoj.Ali nikako da mi opet procvjeta.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
RJelena
Novo sjeme Pridružen: 04 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesu zahtevne ALI VREDE TRUDA!!! PREDIVNE SU... |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj Trisa u pravu si, ovih dana sam po citavo popodne u vrtu. Posadila sam klematise,rododendron,neke zaostale lukovice,orezala ruze i vocke,rasadila dan i noc,okopavala,izbacila pelargonije a kako izgleda setva jednogodisnjeg cveca ce uskoro,ako nastavi ovako toplo... posla napretek, ali vec se sarene safrani,zumbuli,ljubicice,uskoro ce narcisi pa sve pada lakse (narocito kada zavrsis i sednes da popijes kafu i to u vrtu,u februaru).
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |