Vrijesak - Calluna |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 26 Listopad 2023 u 08:39 |
To je Calluna, ima te nježnije listiće, mekane. Erika ima igličaste sukulentne listiće. I ja sam nabavila ovu nježniju, prezimiće vani na terasi, pa ću da vidim. Koliko ja znam, u kuću ni jedna neće i ne mogu u kući prezimljavati.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
aurelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Novitet za poželjeti...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
ni ja, tek kad sam vidjela za kupiti; vidit ćemo kako će se ponašati ako prežive
![]() |
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Nikad čuo za njih....
|
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
janja-nja-nja ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Kod mene dva (roza) imaju jake zelene grančice, a ostali su se 'osušili'. Ja sam ostavila da potjeraju možda iz korijenja. Inače, imam samo taj rozi s zelenim grančicama i jedan'žuti' koji sad ima svijetlozelene grane, a bio je prefarban žutom bojom ( Plodine, bogzna što je tim ljudima koji to prodaju. Kome još pada na pamet sprejat bojom vrijesak?!).
|
|
![]() |
|
Aubrieta ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2015 Lokacija: Županja Status: Offline Bodovi: 13 |
Drage moje vrtlaruše ( i vrtlari
![]() s obzirom da svugdje piše da je calluna zimzelena biljka, da li to znači da je tijekom godine zelene boje ? moja 4 grmića callune posađena jesenas sada su ( svibanj ) poprilično smeđi i izgledaju mi sasušeno..pitam jer neznam da li ih trebam proglasiti " mrtvima " i izvaditi van što rado ne bih jer kad procvjetaju izgledaju krasno.. Hvala na odgovoru |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Mimar je, baš ti je pravi ukras vrta
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Erika prezimljava i -20C, sunčana pozicija, leti redovno zalivanje, zimi dovoljne padavine, na proleće malo djubriva, posle cvetanja orezivanje da se održi oblik i pospeši naredno i garantovano najlepši ukras u bašti, u vreme kad retko šta ima boju (barem kod nas na kontinentu).
S početka cvetanja ![]() ![]() današnje stanje ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
macorka, slobodno posadi vrijesak u vrt, na mjesto gdje se voda ipak ne zadržava predugo ili napravi drenažu kamenčićima ili stučenom ciglom. Kako je to zimzelena biljka, dobro podnaša temperaturne minuse. Moj je u vrtu već treću godinu, samo na kraju zime orežem ocvjetale stabiljke sve do listića ili novih mladih izboja - to potiče da bude grmolik, a pogotovo bolju cvatnju. Ako je suha zima, poželjno ga je i malo zaliti. Nažalost, nisam sad u prilici staviti njegovu slikicu, cvate stalno.
|
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
A kasnije? Jer piše da je to zimzelena biljka.
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Uvijek sam ih sadila van i uglavnom je izdržala do proljeća.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Na ovoj temi već dugo nije nitko pisao, šteta, biljka je prekrasna.Dobila sam je nedavno pa me zanima da li da ju presadim van na gredicu ili da je ostavim u tegli na balkonu? |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Ma daj, za bršljan tražiti 100 kn je prava pljačka da je ne znam kakav. Pune su šume bršljana. Dobro, nije šareni nego obični zeleni, ali i taj je lijepi.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
u MBM-u je lijepi izbor različitih bršljana, dosta bogata mala teglica po 8,80 kn |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Ovu su moje koje trenutno rastu na mom balkonu, a ja molim Boga da ih mraz ne uništi
![]() ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Hvala :) Baš sam se pitala di je to u Zg :D Ja sam prošli tjedan našla na Kvatriću (tamo gdje su cvjećarne) Konzumovu cvijećarnu i u njoj callune po 3 kn. Bile su svježe i prekrasne. To su one manje, ne one velike. A velikuh sam vidila u Konzumu u AM po 29kn. Kako zaštitite plastične tegle na balkonu? Ja ih imam hrpu što sa maćuhicama, što s callunama, ericama i ostalim zimskim biljem? |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
ovo je ogromna caluna ..visine dva pedlja
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
I ja sam ih nekoliko
![]() Za calunu 34 kn ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |