Švedska grenčica |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Lipanj 2013 u 09:17 |
Fermina, mogla bih te poljubiti za ovo!!!
I samo još pitanje - u nerazrijeđenu?
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Evo jedne provjerene upotrebe: kod upale uha i curenja iz uha natopi se vata u švedsku grenčicu i stavi u uho.Nekoliko puta tako i curenje prestane.
|
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pomogla je i kod zacijeljivanje rana(ustvari stvarale su se kraste i samo su bile sve veće i veće),godinam nikakve kremice nisu pomagale tri dana oblozi od Grenčice i nema ih više.Ma čudo jedno...
Aj još ideje kako koristite i za što,u čemu vam je pomogla jer nekakda neznam kako bi je i na koji način upotrijebila? |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema toga čemu švedska grenčica ne pomaže, više ili manje.
Ne kaže se zaludu da je panacea ( lijek za sve) |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Kod upale grla u čašu sa vodom dodati malo grenčice i ispirati grlo više puta na dan,od kada ovo radim ne pamtim da sam zbog grla pila antibiotike a inače sam bila jako osjetljiva,nisam smjela ništa gazirano,hladno,sladoled...kod afti isto ispirati usta ovom otopinom prolazi na brzinu...stavljala sam obloge oko vrata zbog grla...od tada nemam problema e sad ili se organizam promijenio ili je švedska odradila svoje uglavnom više nemam problema.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Švedska grenčica je u, u prvom redu, lijek za stomačne probleme: nadimanje, loša probava, bolovi u želucu, proljev...
Kao takva se obično i registrira. Ali, ona je zapravo, panacea, lijek za sve. Nezamjenljiva je kod iscrpljenog organizma, gripe, prehlade, podhranjenosti i lošeg apetita, dobra je za bolesnu gušteraču. Zapravo, kad se god piju čajevi u svrhu liječanja dobro je 3x dnevno u šalicu čaja dodati žličicu švedske. Ona je dobra i kao oblog na bolesnu jetru, gušteraču, želudac ali i za udarce, modrice, bolne zglobove, urasli nokat...i štošta. |
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fermina-Daza , nisam imala pojma što je to i baš sam tebe našla na nekim drugim stranicama kako komentiraš. Puna si znanja
Vrijedi probati a sliku sam stavila da se i neznalice kao ja upoznaju barem sa bočicom u kojoj se pakira. Nije reklama ni sa moje strane ...
Reci mi, koristiš li je i u čemu ti je najviše pomogla. Napiši to iskustvo..
Sada smo svi bolesni, takavje period i treba nam nešto dobro i korisno za organizam..
|
|
Rijeka
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je ipak reklama.
Odakle znam da je ova baš dobra? Probala sam je od nekoliko proizvođača ali mi je daleko najbolja ona iz Maribora (ovo nije reklama, nitko me ne plaća za ovo ). |
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da oživim temu.
Možda bi se trebali baciti u potragu zaovim čudotvornim ljekom. Vidim da ima za kupiti.
Jeli netko tu kupovao?
Kakva su vaša iskustva sa Švedskom grančicom ili šveden biter
|
|
Rijeka
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ni ne treba da je pije.
Neka stavlja oblog na bolno mjesto ali prethodno to mjesto namazati nevenovom ili još bolje gavezovom masti. Švedska grenčica je dosta jaka pa je nije pametno stavljati direktno na kožu. Mogla bi mu pomoći i tinktura gaveza umjesto švedske grenčice. |
|
|
|
Oblak
Novo sjeme Pridružen: 04 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 28 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mog mužića bole laktovi, rekao je dr.da ima "teniski lakat" (ali ne od tenisa nego od lopate), bi li mu oblozi od Š.grenčice pomogli. Ili da gutljaj otpije, a bojim se kako bi njegovi hemoroidi reagirali nakon što sam pročitala vaša upozorenja.
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Važno je htjeti
|
|
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, tek učim, a i malo sam brzopleta.
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako pažljivo pročitaš cijelu temu, vidit ćeš da Švedska grenčica nije jedna biljka nego mješavina većeg broja ljekovitog bilja plus venecijanski terijak koji je opet mješavina raznih smola i začina pa sve to macerirano u alkoholu daje proizvod (tinkturu ) koja se zove švedska grenčica.
|
|
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može slika grenčice?
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa i nije komplicirano nego ja objašnjavam na dugo i široko.To mi je profesionalna deformacija.
Mogla sam to reci i jednom rečenicom: Maceriranje u ulju se, radi sporijeg ekstrahiranja, vrši u toploj kupelji na 70°C u trajanju od 70 sati. |
|
Micek
Novo sjeme Pridružen: 12 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidiš to ti je dobra ideja. Malo jest komplicirano, ali sigurno se isplati. Moram prvo nabaviti tu grenčicu...
Micek
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh...uh ..bez alkohola !?
Dakle maceracija se može izvesti sa alkoholom ali i uljem. Naravno da alkohol najbolje ekstrahira sastojke iz bilja. Ali, kad bih ja imala taj problem s alkoholom učinila bih ovako: 1.Kupila bih švedsku grenčicu sa suhim travama (ne tinkturu ).Ima je od Encijana i Mariborskih lekarni.Uzela bih ovu drugu.S njom imam jako bobro iskustvo. 2.Sve sastojke bih ubacila u visoku zdjelu od vatrostalnog stakla a kuglicu od venecijanckog terijaka, koja se također nalazi unutra, bih dobro zdrobila. 3.Sve bih prelila s maslinovim uljem tako da ogrezne, da izgleda kao gusta kaša. 4.Zdjelu bih stavila u drugu zdjelu s toplom vodom i zagrijavala pazeći da slučajno voda ne uđe u macerat ( tzv. maceracija u vodenoj kupelji ). 5.Maceracija bi trebala trajati 72 sata a da temperatura macerata bude između 60-70°C jer se maslinovo ulje ne smije pregrijavati.sve se skupa drži na štednjaku sa najnižom temperaturom a ispod staklene zdjele se može staviti složeni ručnik da se masa manje zagrijava. Taj proces ne mora trajati u jednom komadu, možda dnevno 8- 10 sati, dok se nakupi 72 sata.Najvažnije je da se macerat ne pregrije i da u njega ne uđe voda. Nakon isteka rečenog vremena, topla masa se procijedi kroz lanenu krpu, dobro iscjedi a macerat stavi u tamne boce. Vjerujem da bi i ovakva švedska grenčica bila dobra, možda ne baš kao alkoholna ali je svakako rješenje za one koji ne smiju alkohol. |
|
Micek
Novo sjeme Pridružen: 12 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi forumaši,
evo puno čitam o toj Gremčici pa me zanima ako netko zna kako se može pripremiti da nije u alkoholu ali da ima jednako moćno djelovanje. Naime alergična sam na alkač pa razmišljam da li postoji alternativa
ako je netko isprobao.
Laku noć
Micek
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.... tu je tema švedska grančica... ali nije to bilo kakvo andraminje!!! :o))))
... :O))))))))))))))))))))))))))) |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |