Ukrasni luk - Alium |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Travanj 2019 u 20:05 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dočepao se svog mesta pod suncem i ugurao u baštu gde mu više prija, veličina cveta je poput narančinog ploda i ovakve je boje dok cveta.
Mini žuti su precvetali dok sam bila na putovanju, pa ih ni ne videh.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
acer69
Upravo klijam Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/P1050391_zps998e9dad.jpg. -
|
|
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasni su
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno sam i ja nabavila lukovice...
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preslatki su mimar. Je su li oni takve boje ili su već precvjetali. Nemam osjećaj o veličini glavice cvijeta, a po obliku lista ovo bi trebao biti onak krupni, tzv. gigant.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U basti nije bilo mesta za njega ...
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O, hvala ti floramye, bila je to jedina lukovica za koju sam odlučila da ju ne diram. Srećom zabilježila sam mjesta gdje su posađene pa ću sutra izvaditi.
|
|
|
|
FLORAMYE
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lukovice se vade, jer svaku lukovicu možeš podijeliti na dva dijela. Tako da jedne godine npr. imaš jednu, iduće dvije, pa četiri itd. |
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam koliko će ih biti, jer o njihovu razmnožavanju ne znam ništa. Prošle godine sam posadila samo 3 lukovice, a izvadila 7 od kojih je 6 cvjetalo. Ove godine ostavit ću lukovice u zemlji, a sjeme ću pokupiti i posijati pa šta bude. Zato sam ostavila ova dva cjijeta da sazriju. Ako ih bude puno lako podijelimo, zar ne. |
|
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša bijeli cvjetovi su jako slični medvjeđem luku ali lišće je drukčije
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal....koliko li će ih tek nagodinu biti...krasni su ti
|
|
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal prekrani ti je luk. Nadam se da će na jesen biti u prodaji njihovih lukavica.
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošle godine sam morala vaditi lukovice ukrasnog luka i u jesen posaditi da drugo mjesto. Znam da sam imala samo tri lukovice, a niknulo ih je 5-6, mililna. Cvjetali su i bili prekrasni. Zanimljivo je da njihovi listovi počinju žutjeti kada počne otvarati cvijet. I, evo ocvao je, a listovi skoro nestali sa zemlje. Nisam trgala cvjetne stapke kad su ocvali cvjetovi i evo sad su se formirale glavičice pune sjemena. Vjerojatno sam tu pogriješila, ali još nije kasno. Sad više nisam pametna, jer ima jako malo informacija o njima, da li vaditi lukovice, kidati cvijetne stapke ili ne ili sve ostaviti kako jeste, pokupiti i podijeliti sjeme. Takodjer su mi niknuli imali boja ciklame, baš su slatki. Njih imam više oko vikendice i nikad ništa nisam dirala ni lukovice ni stapke, a sad su to prekrasni mali grmčići. Tko zna više neka nam piše.
Ukrasni luk u cvatu: Ovako izgleda danas: |
|
|
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene, kao i zribal, zanima što da radim sa sjemenjem. Ukrasni luk je ocvao i sada su se na ocvalim glavicama počele stvarati male zelene kuglice. Pretpostavljam da će to biti sjemenje.
Isplati li se čekati da se stvori to sjemenje i kako dugo mu treba da sazrije? Rasijava li se samo? Ili je najbolje kao i kod svih lukovica odrezati stapku kako biljka ne bi trošila snagu na stvaranje sjemenja već ga usmjerila u lukovicu.
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |