Senecio angulatus |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Lipanj 2015 u 17:41 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a čuj, možeš je držati u tegli, zbog listova i puzave forme rasta, lijepa je to biljka, a ko zna, možda dobiješ na lotu pa si napraviš i zimski vrt ili vikendicu na moru, doli na jugu kod lantane i antonije
|
|
irisica
Već proklijao Pridružen: 12 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na odgovoru natalija, ali onda mi se ne isplati nabaljati ju jer kod mene u Slavoniji je od 10, mjeseca već jako hladno.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je u tegli, pa u još jednoj velikoj tegli, a između stiropor, a cjela biljka do metra zaštićena najlonima i to je sve ostalo, a ono što nije bilo zamotano otišlo. No sada sam je već razotkrila, ide direktno u zemlju, a ošišat sam je morala ne jedno 70 cm, no živa je to je važno
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma bila je jednu godinu vani, baš na osunčanom položaju, zaklonjena od bure, ali svejedno je partila
ali nema smisla držati je u pitaru, iako je dekorativan i list, kad se sjetim ljeta i broja tegli i redukcije vode... u zemlju će pa što joj bude |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na mojoj još i sada ima poneki cvjetić.
natalija, posad je neđe u zavjetrinu, možda ti preživi zimu vani.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
irisica da, ona cvate nakon ljetnog vatrometa boja, u zaklonjenim područjima cvatnja ide i do božića, a možda i duže, ovisi o valu hladnoće
baš sam jučer rezala smrznute listove i grančice na svome koji je u tegli... mislim da ću ga prebaciti u zemlju ove sezone, samo, ako mu nađem mjesto u tegli ne vjerujem da će ikad cvjetati znam da neće prezimiti vani, ali valjda ću se sjetiti uzeti grančicu za u vodu prije iduće zime |
|
irisica
Već proklijao Pridružen: 12 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprostite, tek sam se nedavno počela javljati na forum. Vidim ovu prekrasnu žutu biljčicu, pa mi nije jasno jel ona cvjeta tek na jesen ili...
|
|
martino0805
Novo sjeme Pridružen: 20 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jest!
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeli ovo senecio angulatus ..jučer sam posadila sa korjenom
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja je još vani uz zid, ali kad bude opasnost od smrzavanja, spremit ću ju na sigurno
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini mi se da su vaše "žute" malo požurile sa cvjetanjem. Tu kod nas nisam opazila niti jednu da cvate, kao ni moja. Lani su cvale u 12. mjesecu, kad je već prilično hladno. I baš mi se zato sviđaju, cvatu kad više nema drugog cvijeća.
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
free, možda je nisi trebala unositi, može ona podnijeti malo mraza. moja je lani prezimila vani u grasti, a bilo je i jako hladnih noći. čak je mislim i kojiput smrzavalo.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, mila kod tebe je druga klima!!!! Bojim se da na mojoj neću ugledati cvijetiće, ni sada a ni sljedeće godine; a bojim, se nikad!!
Neka 2 tjedna sam je iznosila ujutro a navečer unosila ali onda sam je ostavila unutra, da ne pootpadaju cvijetići!! I onda su svi pupoljci požutili i takvi ostali na biljci a svo lišće je sada požutilo i popadalo ali sada već divlja s novim grančicama, za koje bojim se bit će duge i slabe!! I sve će ih trebati porezati na proljeće, kako je Lantana rekla!! I opet, jovo nanovo u proljeće!! I sada nemam kaj mirisati, a od onog silnog slikanja i jurcanja nisam Lantaninu ljepoticu uspjela ni pošteno pomirisati!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da uživaš u žutilu cvijetova žute, jer moja je, dok sam bila na Braču, od žalosti kaj je nisam povela samnom da vidi mamu, osušila sve pupoljke, i od mirisanja i gledanja...... nema ništa!!! Neznam gdje je bila Triša jer stalno je netko visio ispod žute radi slikanja!!! Pa tako čak i ja!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us O ovakvoj slici, da sjednem ispod moje žute, ili da prošećem ovom stazicom, sanjala sam od kada sam prvi put bila u Lantaninom vrtu na CIF-u!! Lantana hvala kaj si ispunila san!! I Triši hvala za prvu rezervu!!! I miri kaj sam se mogla ukrcati u auto, jer da je rekla nemože-ništa od mog sna!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja i to u tegli ima nekoliko pupića, a kad sam vidjela Lantaninu obećala sam si da ću je maziti i paziti
Nitko me nije slikao ispod nje, ali zato evo Silvy
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija i meni ona druga dolje kasnije cvate, iako je i ona dosta na suncu, ali ova velika je cijeli dan na suncu, ali i bolje da neka kasnije cvate.
|
|
život je more
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja žuta ima jedan cvjetić. vidjela sam Lantaninu, cijela je u cvjetovima, i moja je cjeli dan na suncu, zanima me zašto kasni za njenom. čeka li ona da zahladi da bi cvjetala, kao aster.
|
|
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je cvijet koji kod nas u Dalmaciji najbrže raste, ja sam prije mjesec dana porezala dvije velike crne kese jer nismo mogli prolaziti stazom, a sad je opet prevelika, i puna je tekućine, zato dobro podnosi sušu, neće cvjetati ako nije na suncu.
I moja je puna pupoljaka, ali tamo gdje sam rezala neće biti toliko cvijeća. |
|
život je more
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |