Trešnja |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
misoo83
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(1)
Objavljeno: 30 Svibanj 2020 u 03:04 |
Oštećenja plodova trešnje (Prve ovogodišnje zrele trešnje) . |
|
Sponzorirani linkovi | |
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedan moj kalem tresnje koji je kalemljen visoko na podlozi, do sad
nisam nikad kalemio visoko i videcu kako ce se ponasati vocka al trebalo
bi biti dobro.
Ovako sam dobio u 1 godini grane krosnje |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo jedne višnje-trešnje,pola je višnja pola je trešnja
|
|
jasss
Nedavno posijan Pridružen: 27 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala :)
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jasss,trešnju nije potebno puno orezivati,sad u drugoj godini treba joj dati željeni oblik,ustvari samo posjeći ono što ne raste gdje treba,grančice koje rastu unutar krošnje,koje idu jedna preko druge,ostaviti sve ono što je pravilno i što raste ajmo reć kao grane kod jele,dogodine isto tako porezati ako ima istih takvih neposlušnih grana i sa rezidbom je gotovo.što je manje režemo trešnja će biti zdravija i bolja u rodu.Preporučam sve rane zamazati voskom,u rane na trešnji se lako naseli kakav crv.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gonzo,imaš li još tih Tugarki?
|
|
jasss
Nedavno posijan Pridružen: 27 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitanjce- da li trebam orezati svoju tresnju?
Ovo joj je druga godina kod nas, ali prije toga je vec imala tri grane..pa neznam jel bi ju trebalo malo orezati i ako da kada? tnx |
|
gonzo
Novo sjeme Pridružen: 06 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nigdje ne vidim da netko spominje tugarku tresnju,nemaju je u svom asortimanu ni rasadničarski centri,a plod krupan,sladak ko u priči,kažu da nije samooplodna a ja sam ih po škrtoj dalmatinskoj zemlji imao razbacane jednu po jednu i rode dobro,a kalemimo ih na rašeljku tj. divlju višnju i to je najbolja podloga za nju,svi oko mene koji kupuju kalemljene trešnje redovito im se treće godine najkasnije osuše,a na rašeljci raste li,raste
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima li netko trešnju pod nazivom - droganova žuta?
ili zna gdje se može nabaviti? |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....hvala na pomoci....mislim da necu ovog proljeca uspjet sve to napraviti...trebam nabaviti dobre pupove....vidjet cemo...
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš na jednu voćku cijepiti više različitih, dok ti je tako velika. Na recimo tri grane nacijepiš svaku drugaciju sortu. Tako su nekad naši stari radili i imali su voća ko u prići. Probaj pa javi kako je uspjelo. |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi imamo 5 stabala mladih trešnji razne vrste sve je mm kalemio na divlju trešnju ove godine svih 5 će izgleda imati plodove
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ove godine posadila Burlatovu ranu, rodi u svibnju, stellu, rodi oko 15.06., i hedelfingericu (hrušt) koja rodi krajem lipnja. Stella je samooplodna i dobar oprašivač za druge sorte, burlatova i hedelfingerica se međusobno oprašuju. |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bude ti ogromna jer bude cijepljena na sjemenjak. Trebalo bu ju kratiti, no trešnje se inaće ne režu, vežć se samo svakih nekoliko god. pile grane koje si previše smetaju i uklanjaju eventualne suhe grane. Ako se trešnja orezuje onda joj se rod seli na vrh. Ja imam jednu mladu na koltu podlozi, nisam pazila, kolt je isto ko i sjemanjak, ostavila bum pa kaj bude bude. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fala triša na odgovoru
a bolje išta nego ništa vidiću sa svekijem, on je zadužen za voćke u dvoru, ali svejedno je još malecka pa mislim da ove godine ništa od eventualnog cjepljenja |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |