Stefanotis |
Odgovori | Stranica 123 14> |
Korisnik | |
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Rujan 2020 u 16:12 |
Nabavih ja Stefka tek ove godine u junu.
Tri mjeseca nakon presađivanja je rastao, rastao... I sada vidim svuda mali pupoljci! Kako su noći hladne, unijela sam ga na prozorsku klupicu, i nestrpljivo čekam cvjetove |
|
Sponzorirani linkovi | |
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tri godine je kod mene, ovo ljeto je jako narastao i morat ću ga ponovno isplesti, srušio je konstrukciju. Teški su cvjetovi, a mlade grane. Izgubio je zimus dvadesetak listova, uvijek je taj prijelaz šok za biljku. No, nije mu naškodilo, stvarno je lijep i dosta cvijeta. Dobro si rekla, vrijedi pokušati.
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako je divan, prezdrav i bujan, koliko dugo ga imaš?
Ja sam malo obeshrabrena iskustvima na temi, te zuti lišće, te opada, te baca pupoljke Mislim da mu dobro svjetlo igra ogromnu ulogu, po unošenju se mora obavezno staviti uz prozor jer ne toleriše ćoškove i tamne kutke, zato mu vjerovatno i opada lišće iza ljeta.. Ali vrijedi pokušati, stvarno je moćna biljka. |
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj stephanotis je ove godine skroz pomahnitao, razmahatao se na sve stane, safatao kabal od vanjske antene, popeo do krova, cvjetao od ljeta do danas a i dalje ima i pupoljaka i cvjetova, i ono što je najneobicnije, formirao je nekoliko plodova.
Eh sad, gledala sam po netu i kazu da se moze razmnoziti sa sjemenkama koje sazriju u plodu nakon par mjeseci, pa me zanima da li je neko od vas vec imao plod i sjemenke i da li ih je sijao, i naravno ono najvaznije, da li je ista niklo i kakve je bilo kvalitete? Jer ako nema neke koristi od sjemena ja bih podove odkinula da beze ne opterecuju biljku
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Div je morao u "okove" , jurišamo na preko 2m a kada bih podigla gornje izboje na preko 3m . Vezala sam ga žicom za ogradu terase iznad, jer od veličine i težine prevrće saksiju (broj manja od najveće na tržištu), pada i lomi ono oko sebe. Tako mi sredio tek ožiljenu narandžastu bugenviliju . MS i MM su odmah rekli da ovaj neće imati mesta u kući . Gornje grane uveliko padaju preko njega, guše cvetove a meni žao da ga ofikarim.
Obična zemlja, malo djubriva (ove godine dobio ono najobičnije NPK ) na proleće, svakodnevno zalivanje dok je leto i sunčana pozicija barem 5-6 sati. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar, predivan ti je!
Moj je preko zime bio u negrijanoj sobi. Sada je vani izmedju ruza, pusta mlade izboje. Moram ga presaditi u vecu vazu. Gledajuci tvoga, nisam ni znala da moze narasti takav "div". |
|
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mog "podivljalog" Jasminčeka
[/URL]
|
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan je , ja nekako nemam s njim sreće u stanu uvijek mi odbaci lišće. Al zato uživam u Vašim predivnim slikama.
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja s njime stvarno nemam problema osim sto sumnjam da ce na jesen stati na staro mesto za zimovanje
krece u cvetanje i sudeci po tome da se sprema jos gomila pupova bice bogato i dugo na kasnom ,popodnevnom suncu cvetovi dobiju neku finu, kremastu boju |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
MermaidDreamer
Pustio korijenje Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako je "potjerao" moj Stefanotis. Još uvijek na zimovanju u društvu tete Gardenije
|
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
alexandra5
Novo sjeme Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam ga pustila damu se ona sto je kupljen prosusi i onda izvadila iskinula stosam vise mogla te zemlje i presadila u obicnu ..koju sam nasla prvo u prodavnici.....i nije imao nikakvih zamjerki na nju...cak stovise godilo mu je bjeg iz one sto je dosao sanjom pa je bas fino potjerao jos novih lozica
|
|
magadan
Upravo klijam Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zemlja?
Treba li mu neka posebna zemlja za presadjivanje ili je ok obicna zemlja za cvijece iz npr. Bauhausa? Preuzela sam jedan stefanotis koji vec godinama zivotari pa bi ga rado obnovila, za pocetak presadjivanjem. |
|
alexandra5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovoliki sam sad |
|
alexandra5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona Ima jedan pupoLJak na.onoj lozi što ide u vis ....zato sam je tako i ostavila.....pa sAd nestrpljivo o očekujem i prvi cvjet
|
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A,pa bas je porastao,jos samo da cveta.... |
|
alexandra5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo mog stefija......mimo svih pravila on sav sretan visi na prozoru u kuhinji gdje je bas toplo....ali to njemu izgleda bas se dopada jer je dosta narastao otkako je kupljen..mada sam bas dosta citala kad sam ga kupila da treba da se stavi u hladnije i da ne podnosi grijane prostorije ali valjda na prozoru ima dosta svjetlosti pa ga je to jako brzo priviklo na prostoriju
Uploaded with ImageShack.us |
|
MermaidDreamer
Pustio korijenje Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slažem se sa Bebolinom.
U zimi treba biti u hladnijem prostoru, sa puno svijetla. Moj je na hodniku zgrade , tem. između 10-13, vlaga oko 73%. Voda sasvim malo, 1x tjedno ili 1x u 10-ak dana. Istočni prozor. |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
jankić
Upravo klijam Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je seka kupila stefanotis za Božić.Nerascvjetani pupoljci su otpali od stresa,ali lišće se drži.Preselila sam ga na kupaonski prozor,to je sjeverna strana,nije pretoplo,orošavam ga i na okrenutom je podlošku a ispod ima vode.Primijetila sam da je potjerao 2 mala listića-jupiii.S presađivanjem i ostalim čekam proljeće.
|
|
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
|
Odgovori | Stranica 123 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |