Alstroemeria |
Odgovori | Stranica 123 24> |
Korisnik | |
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Svibanj 2020 u 13:21 |
Prekrasan cvijet. Zelim ti puno uspjeha sa njime. Ja sam si ga nabavio prosle godine,i ljepo je cvao kroz ljeto, ali mislim da nece biti nista od njega vise
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Suzyyyy
Novo sjeme Pridružen: 26 Svibanj 2020 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Potpuno sam nova na forumu i namučila sam se da stavim sliku, ali željela sam s Vama koji ih volite podijeliti svoju sreću.
Nabavila sam je tek ove godine, i čitajući Vaše komentare, nadam se da ću ju uspijeti sačuvati. Sviđa li se i Vama?
|
|
Suzyyyy
Novo sjeme Pridružen: 26 Svibanj 2020 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/vrtno_cvijece/alstroemeria/91859.aspx -
|
|
Celina
Novo sjeme Pridružen: 27 Svibanj 2019 Lokacija: Split Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu vjerovati!
Poštovani, Već više godina tražim žutu alstroemeriu i nikako je ne mogu naći i sada sasvim slučajno naletim na sliku vaše kako lijepo cvijeta. Voljela bih da mi se javite makar bi to bilo čudo jer je slika iz 2008.! Valja pokušati. Lijep pozdrav, Celina |
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam nisku roza sa bjelim,roza obićna dalmatinska i jednu predivnu vrlo visoka meni cvjeta cjele godine crvena s narandjastim.ime neznam od niti jedne.
|
|
Marko345
Novo sjeme Pridružen: 13 Studeni 2016 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno, Gospođo Gordana, volio bi ih vidjeti :) Koje boje imate? Sad sam baš znatiželjan. Postoji li neki način da se čujemo privatno preko ovog foruma? Ja sam novi član ovdje, a ne vidim opciju da vam pošaljem poruku na forumu. |
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Pozdrav Marko ,odlićno što ima još nekog iz Slatine- Ja imam 3 razlićite alszromerije,sve su posadjene van .Malo ih pokrijem zbog zime i to je sve.Ako imaš vremena možeš navratit do mene pa ih i vidjet .na visokoj još ima cvjet.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao kod Moon.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Marko345
Novo sjeme Pridružen: 13 Studeni 2016 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetima i odgovorima, a koje boje su vaše alstroemerie? Meni su prekrasne sve :)
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene su alstroemerije preživljavale u pocinčanoj mreži (zaštita od voluharica).
Ovo je planinska zima, zemlja mokra i sad evo temperatura da nokti odpadaju od hladnoće. Međutim izostajao je cvijet ako su prezimljavale vani u zemlji. Zato ih sada vadim u jesen kad spremam vanjsko cvijeće na zimovanje, smjestim gomolje u veću cvjetnu posudu. Zimi izbijaju stapljike ali one nakon presađivanja vani u proljeće propadnu i potjeraju novi na kojim procvjetaju ljeti. Po mojima bi one mogle preživjeti skoro svugdje, ako kod mene prežive. Možda neki uvjeti uzrokuju da propadnu, ali kod mene ne mogu biti gori. Ako ih voluharice vole to im je kao krumpir. One zimi i jedu takve stvari. Morate testirati. Pola u mrežu pocinčanu i u zemlju, a pola gomolja na zimovanje u kuću. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ja sam u okolici Velike Gorice dva puta imala alstroemerije u vrtu i tamo ih ostavila preko zime i oba puta su mi uginule - iako te zime nisu baš bile jako hladne i mjesto gdje su bile posađene bilo je za njih odgovarajuće.
Očito je da one nisu za prezimljavanje u vrtu na kontinentu. Ipak to ne znači da kod nekoga neće preživjeti zimu - ali pitanje je hoće li i neku od slijedećih zima preživjeti. |
|
Marko345
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lilie, predivno, koje su boje susjedine alstroemerie?
|
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ja ih nemam, iako ih jako želim. Jedna susjeda je prije dvije godine donijela gomolj sa mora, prezimio je vani i lijepo cvjetao. Čekam da se malo razmnože gomolji da dobijem i ja jedan. |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
Marko345
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gordana, i ja sam iz Slatine, možete li mi reći imate li Alstroemerie u vrtu posađene i da li vam uspijevaju? Hvala, LP |
|
Marko345
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lilie, imate li vi možda Alstroemerie ? Kako vam se drže preko zime u Belišću?
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala cure
antonija, ove su bile u posudi na prozoru iz nutarnje strane, lani sam ih počela zalijavati još potkraj ljeta, pa su izrasle stabljike, koje su zelene bile čitavu zimu, a sada eto cvatu-- drugi dio podanaka izvadila sam (isto lani) iz zemlje misleći da ću ih kasnije posaditi, pa su počele malo nicati, onda sam ih posadila, ali ništa od toga (vjerojatno ih je mačak udesio) |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari, prelijepa ti je. Predpostavljam da ti je zimovala unutra kad tako reano cvijeta.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... prelijepa je!
|
|
Odgovori | Stranica 123 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |