Euphorbia stellata |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 06 Prosinac 2013 u 23:13 |
Hvala na info i sretno sa experimentom
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@trava, malo sam tražio po netu kako stellatu
razmnožiti reznicama. OVDJE je napisano da se to da uraditi. Čak je navedeno da je kaudeks formiran iz reznice zanimljiviji od kaudeksa koji
dobimo ako euforbiju uzgajamo iz
sjemena. Što vjerujem da je tako jer je to u stvari zadebljani korijen koji
vizuelno ne može biti dosadan. Probati ću na proljeće pa da vidimo što će iz toga
ispasti.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Navodno euforbije ne idu teško iz reznica. Problem
je što je teško formirati kaudeks ako razmnožavamo reznicama. Zato mislim da je
bolje stelatu razmnožavati sjemenom ( 10
kom/ 5,8 €). No niti mlade male stelate nisu niti tako skupe. Cijena 3,5 € za do godinu dana stare sijance. Malo većim primjercima cijena odmah odleti u
nebo. |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Krasna biljka.Di nađeš sve ove krasotice?Može li se dobiti takvo deblo i ako se ukorijeni zaperak ili mora ići iz sjemena?
|
|
![]() |
|
euphorbia
stellata, još malo pa godinu dana starija. Što starija to mi je ljepša. Evo
slika jedne malo starije euphorbia stellate sa lijepom frizurom.
|
|
![]() |
|
Belina, sada preko zime E.stelatu držim na prozorskoj polici a preko ljeta je bila vani. Sa vegetacijom je krenula početkom jeseni. Cijelo ljeto sam bio zabrinut , mislio sam da nešto krivi radim. Jako sporo raste
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Bravo Pinus,
Otvaraš nam horizonte ![]() ![]() Držiš je stalno u kući?
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
woow, krasna biljka
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Prekrasna je Pinus.Vidjela sam kod Bešlića odraslu i veliku,ali samo kao izložbeni primjerak.Moram priznati da me oduševila na prvi pogled.
![]() |
|
![]() |
|
Euphorbia stellata (i snijeg ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |