Lastovo |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 12 Rujan 2011 u 21:29 |
Predivna reportaža! Hvala!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka cast Vera na ovoj divnoj reportazi...
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam napisala najbitnije. Vjerojatno je lokalnom stanovništvu teško palo 50 godina izolacije (JNA). Al je barem spriječilo uništavanje otoka. Ono što je ostalo od kasarni propada i ne vidi se pa nije kao trn u oku.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vera iako su već neki komentirali tvoje slike, ja osjećam kao da je ovo ipak namjenjeno "samo meni", e jesam faca a? Hvala ti puno. Oduvijek taj otočić doživljavam kao nešto nestvarno i već valjda 50 godina želim otići na njega. E ove godine, sada baš za koji dan putujem na Lastovo. Neću tamo biti dugo, ali vidjet ću sigurno djelić onoga što si i ti vidjela i ostvariti tu dugogodišnju želju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vera hvala puno na divnim slikama i životnom opisu!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vera prekrasno izgleda i "zvuči" iz tvoje tipkovnice
hvala što si nam približila ovu oazu mira |
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Između Lastova i Mljeta. Kao Pale sam na svijetu.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo su bile slike od lani, a sad tri ovogodišnje.
"kržljavi" oleandar Otočići Lastovnjaci. U 8 ujutro je bilo tako toplo da je bila izmaglica nad morem Najdonji broj je temperatura mora. Pa neka i koji stupanj krivo pokazuje... |
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad slijede slike mjesta Lastovo, ili "Sela" kako ga zovu na otoku. To je, kažu, jedino centralno mjesto na našim otocima koje nije na moru. U kotlini je na vrhu brda i do nedavno uopće nije bilo vidljivo s mora. Kuće su se gradile isključivo na unutrašnjoj padini. Tako su najlakše sprečavali neželjene posjetioce. Sad ih ima na brdu, pa se vide s mora. Topografija je ubitačna za debele bez kondicije. Sve ceste idu dolje i završavaju u nečijem dvorištu. Jako ih je malo popriječnih. Morate točno znati gdje idete da bi krenuli pravom cestom, inače nazad uzbrdo, pa opet nizbrdo dok ne napipate pravu.
|
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nekih korova koji rastu uz cestu, ne u vrtovima
|
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sam ja na terasi konobe tog hotela
A ovo zamka za ose. |
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo o naseljima na Lastovu. U Pasaduru je jedan hotel i jedan kafić I točka. U Ublima je pumpa i market. I točka. Zaklopatica ima dva bajna restorana i opet točka. U Skrivenoj Luci je par restorana. U svim tim mjestima ima jedan red kuća, poglaviti vikendice. Nema ulica, uzbrdo nizbrdo i slično. Jedan red kuća, dulji ili kraći uz cestu uz more i to je to. Jedino naselje u pravom smislu je Lastovo, glavni grad.
|
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije sam se ugurala Lantani na Mljet, a sada ću Montyju na Lastovo. Evo kako MM opisuje moj prvi pogled na Passadur: "Obično je ne možeš isključiti! Stalno nešto priča! Izvuci kabel iz zida, ali ona melje i dalje. Idemo mi prema Malom lagu a ona sve tiša i tiša. Na koncu je ostala bez riječi i tako dvi ure. A onda se sabrala"
Zaista mi je Lastovo jedno od najljepših mjesta na Jadranu. Nije neki zemljopis, ali odiše mirom. Spušta se neki mir i zadovoljstvo na dušu. Ovo je Mali Lago, zaliv na sj. strani Pasadura. Ovo je most između Lastova i otočića Prežba A iza njega je Velji Lago. To su zalivi a ne jezera kako im ime kaže. U pozadini se vide kuće naselja Ubli. |
|
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovih dana sam se pitala gdje si nam monty na ovim stranicama.Prekrasno!
Nemoj više štrajkati monty,uskraćuješ nam prekrasne slike tim . |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je l' ti to nas tješiš ovom lijepom morsko/ljetnom slikom u ove hladne zimske dane?
|
|
montokuc
Već proklijao Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jos jedno Lastovo,pogled iz Lucice prema Korculi!
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo, bravo, imamo novo umjetničko oko, prekrasne fotkice
|
|
kamilica
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajmo se bućnuti!!!!!!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |