Biljke i za zimu i za ljeto |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | ||
bina
Već proklijao Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 164 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 15:51 |
|
Pinus prekrasna kolekcija četinjača i lijepo izgledaju svaka čast
|
||
Uz cvijeće i život je ljepši
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Tanja 20
Pustio korijenje Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja vas molim za jedan savjet što se tiče moga balkončića.
Zadnjih 20 godina moja majka stavlja lize na balkon, sve je to super dok jednog dana ne počnu same od sebe propadati. Balkon mi je na južnoj strani pa po cijele ljetne dane piči sunce po njima. Ove godine majka je odustala od balkonskog cvjeća jer kaže da ne vrijedi. Ali problem je u tome, što naše lize nisu jedine koju su stalno na suncu. Svaka druga kuća u našem zaseocu ima lize i svake godine su predivne, jedino u naše kao da je grom pukao. Zalijevam ih ujutro, pa kad sunce zađe, nekad ih znam i prihraniti, ali još uvijek nisam našla razlog zašto su mi kržljave i zašto se suše? Da li netko zna odgovor? |
||
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
||
suzyy
Novo sjeme Pridružen: 15 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
četinjaće su predivne,svaka čast
|
||
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja lavanda budrovka je stara 8 god. i okrenuta ja na sjeveroistok, nikad joj ništa nije bilo, podnosi duboki rez nakon cvatnje, i svake godine je sve gušća, ljepša i ljepše cvate. Nije an balkonu negu u cvjetnjaku kraj vikendice. Mislim da ako se zasadi u veliku posudu da bi na balkonu uspjevala. Ja sam na balkonu godinama imala zasađen šimšir, samo sam ga na jesen okružila teglama sa zemljom, okrenut je bio prema sjeveru i lijepo je uspjevao.
|
||
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pozdrav svima! Ja imam lavandu već par godina, preživjela je prošlu zimu, a bilo je i -18, živim u Hrvatskom zagorju. mislim da je to tzv. lavanda budrovka, jer originalna lavanda je negdje u italiji ili španjolskoj ako se ne varam. ja sam ih kupila u Zagrebu u Bauhausu. Bile su male , a sad su lijepe okrugle, bogato cvatu... Prije zime ih samo ogrnem koliko mogu sa zemljom. posađene su blizu zida na južnoj strani. Mislim da bi i ružmarin prezimio na takvom mjestu ali nikako da dođem do njega.
|
||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
||
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
stvarno predivno ! |
||
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Krasne četinjaće! Kapa dolje!
|
||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
||
beba
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pinus odusevljena sam tvojom kolekcijom...svaka cast...
|
||
zdravka
Nedavno posijan Pridružen: 04 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 36 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moja lavanda uspesno izdrzala ovu zimu vani.
|
||
luna
Nedavno posijan Pridružen: 02 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam iz Slavonije i u vrtu imam i lavndu i ružmarin 2 godine i preživjele su. Stavila sam ih u zavjetrinu. Bile prekrivene snijegom i ledom i ništa im nije (samo da takoi ostane).
|
||
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
forzicija2005
Trajnica Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
WOW divno Pinus
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dada je sigurno svoj problem odavno riješila. Bilo bi zanimljivo čuti kako ?
Naslov teme mi je privukao pažnju. Što bi moglo biti lijepo po ljeti i po zimi i da istovremeno podnosi velike vrućine i velike hladnoće ? Moj prijedlog su četinjače. Sredinom Prosinca temperatura se spustila dva dana preko noći na minus 25 C. Izdržale su četinjače i maćuhice kao od šale. I da ne zaboravim napisati sve do jedne sam kupio u Konzumu . Cijena većine od njih 10 - 24 Kn. Evo jedan dio moje zimske a i ljetne kolekcije: . . . . . .. .. . |
||
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E da, engleske imaju jedan drugi "feler" ne paše im jaka vručina....... Zanimljivo.....
|
||
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Znači sa Lavandinima iliti hibridima nećete imat problema, slobodno ih ostavite vani..... i engleske i francuske sorte...... Kad kupujete tražite latinski naziv, po njemu možete provjerit prezimljava li ili ne..... Ja sam nabavio u kasno ljeto sortu španjolske lavande za koju proizvođač tvrdi da prezimljava, kao što ste osjetili bilo je ove zime i -18, da skratim ... |
||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da,pričala sam o onoj običnoj lavandi.I ja bi tu spremila,za svaki slučaj bi i zapelcala koju grančicu,nek se nađe.
|
||
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pa dobro,unijet ću je na staro mjesto.Nadam se samo da ovako neće izgledati i moja lavanda u proljeće!
|
||
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lavanda je škakljiva, ima jako puno vrsta, a neke se smrzavaju ispod 0 stupnjeva. Dogodilo se to i meni (živim u kontinentalnom dijelu Istre)! Stoga, možda je bolje da ju spremiš ako je ikako moguće!
|
||
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hm,ovu "običnu" imam i ja u dvorištu i ne štitim ju ali ova mi je skroz posebna,tj.draže jer sam ju formirala u kuglu.Jako sam se trudila oko nje i bilo bi mi stvarno šteta da se smrzne.Prošle zime sam ju isto držala u negrijanom hodniku ali negdje u 2 mjesecu se počela sušiti i stoga strahujem ove zime.
|
||
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
meni lavanda dosada je uspjesno prezimljavala u vrtu... ruzmarin mi se nazalost prosle zime smrznuo sav a vac je bio veliki...
e sad ja imam onu lavandu obicnu sto je ima po primorju a bili smo kupili i neku siskastu kako je zovem jer je imala cvijetove ko neke siske ta nam se smrzla ali mislim da je to zato sto se nije uspjela dobro zakorijeniti... |
||
Per aspera ad astra.
|
||
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |