Lippia citriodora - Aloysia triphylla |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Svibanj 2015 u 12:07 |
Mislim da treba dodati naziv erba luigia...
|
|
Rijeka
|
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja bi, ali koliko?
... moraš doći i viditi je na što liči pa mi dati savjet - da imam koga okriviti, ako što krene po zlu |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bih je porezao,prikratio,pa napravio par reznica
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja, lani kupljena, lippia je sad ogoljela, grančicee su odrvenjele i počela je puštati listove, ali ima bezveznu formu, grančice su duge, iskrivljene... trebam je orezati, a ne znam je li pravo vrijeme i na koliku dužinu
ima li netko savjet? |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je na sajmu nisam vidjela, šteta, baš je lijepa.
|
|
Rijeka
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepa i zanimljiva biljka, taj miris limuna je sigurno čini posebnom. |
|
Rijeka
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jagoda...kaktus je živ i dobar dio ljeta uveseljava me cvjetićima
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Hoya, probati ću je potražiti na sajmu kod Konta, krajem mjeseca.Moon hvala i tebi na tvom iskustvu. Usput predivan ti je kaktus. Nadam se da je on živ...
|
|
sutra je novi dan
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imali su je na Riječkom sajmu na štandu od porečkog rasadnika Ures. Ja sam ove godine zakasnila.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O Hoya drago mi je da si se javila i da si napisala svoje iskustvo...Vjerovatno si biljku ostavila u vrtu pa ti je otišla...Moja rođakinja je ima u vazi i vjerovatno će je spremiti, pa ćemo vidijeti kako će se ponesti...Liker je baš super, divan miris...Pokušati ću negdje kupiti biljku, možda na Riječkom sajmu...
|
|
sutra je novi dan
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja su iskustva siromašna. Imala sam dvije. Nisam ih uspjela sačuvati zimi.
A liker ?! Nešto predivno, tako dobro da mi je prva biljka bila stalno očerupanih listova
|
|
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam kod rođaka u Istri probala jedan fini liker i rođakinja je rekla da je to rađeno od biljke ERBA LUIGA odnosno od mirišljive biljke uz dodatak još nekih drugih trava...Pokazala mi je biljku zanimljivog mirisa i onda sam malo proguglala...Pronašla sam da je latinski naziv biljke LIPPIA CITRIDORA i da postoji tema o toj biljci...Malo sam je pokrenula i zanimaju me vaša iskustva sa tom biljkom koju bi i ja htjela imati u svojoj kolekciji... [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />
|
|
sutra je novi dan
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam ih na sajmu u Rijeci. Konačnooo! Hvala svima koji su mi se ponudili, eto moj "problem" je riješen
|
|
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ga kupila nedavno, malecki... Ali sada vidim da saam ga na pogrešno mjesto posadila ne znajući da tako velik naraste. Kod nas na kontinentu ne može prezimiti vani?
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...Natalija, ja sam na proljece , otprilike u ovo doba, zabola par grancica u moju crvenu pjeskovitu zemlju, umjereno vlaznu u hladu-poluhladu....primila se, bacila nove grancice i listice i u 7. mjesecu izgorila od vrucine a moze bit, vrlo lako, da je i MM tu kumovao sa njegovim kopanjem i okopavanjem....
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam prije mjesec dana dobila par reznica, ali nisu se primile... ima li neki provjereno uspješan način ožiljavanja? doba godine kad se uzimaju sa grma?
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nekad se je nađe u Plodinama gdje prodaju začinsko bilje.
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...Hoya, mogu ti pitati pelcer u susjeda ako zelis.....meni se bio primio pa ga odnijela susa preko ljeta...
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam poseban razlog pa je već tražim mjesecima po centrima. Prošli tjedan sam zvala Zrinj... u Zagrebu. Kažu ima !!!
Zamolim kolege na putu da svrate, da mi donesu.
Međutim, naše vrle cvijećarke limonovcem, citronovcem (kako sam ja pitala) smatraju majčinu dušicu s mirisom limuna tako da sam dobila 4 majčine dušice koje sam odmah na poslu razdijelila.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |