Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Posude za kaktuse i sukulente
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Posude za kaktuse i sukulente

Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Posude za kaktuse i sukulente
    Objavljeno: 18 Rujan 2014 u 07:17
tema vam je odlicna...imam dosta sukulenata...svi si zasad u posudicama u kojima kupojemo rasadu na pijaci...sa velikim rupama...ono sto me sekiraje morala sam ih staviti i malo zaliti..nez jesam li pogrijesila.jer sam prvo sadila pa prala kalice....i kako  sad?da ih jednostavno pustim da su suhi i kad jos koji dan temperatura padne unesem i pustim sune?..svidja mi se ideja sa cementnim kalicima...ali i ideja sa kamenim...sto bi po vasem iskustvu bilo bolje?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2012 u 19:53
hvala pinus....imam nešto pitara od terakote i jedva čekam prolječe da učinim tako.....hvala   
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2012 u 15:43
Jesam, zadovoljan sam. 20 tak tegli od terakote raznih oblika imam impregnirane i zasađene raznim sukulentima, zadovoljan sam kako sukulenti rastu u tim impregniranim teglama a i kako izgledaju. Evo neke od njih : 1, 2 . . .   (klikni)

Ako se odlučite imregnirati posude od terakote dobro je upotrijebiti zaštitni premaz za drvo (beltop, belton ili nešto slično..) za impregnaciju. Relativno je jeftin a učinkovit.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 22:29
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/5972dd96-tegla.JPG" />

Pogledajte kako sam posude od pečene gline učinio vodo nepropustnima .

pinus.....evo prošla cila jedna sezona....daj reci jesi li zadovoljan sa ofarbanim terakota posudama u nepropusnu boju??
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 22:09
Na ovoj zadnjoj slikici su čuvarkuće !!! Kako to možete miješati sa kaktusima ?
Kaktuse svi moramo unositi u zatvoren prostor preko zime, kako to izvesti sa ovim krasnim kamenim posudama ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 18:07
Originalno poslano od člana todomito todomito napisao:

Baš zgodno i lijepo. Kako se ovo radi ili će nam todomito prodatiWink
Rijeka

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2021
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2012 u 13:52
Prekrasne posudice za cvijeće
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 20:28
Na svakoj temi se nađe nešto zanimljivo i poučno.
Ovdje pokupiš ideje za psude, na nekim temama ideje o aranžiranju i tako nastaju preljepi i zanimljivi vrtići.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 07:07
smile113Dobro je i do te teme doći!Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 21:22
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

pitanje za KAMENJAR....kojim ljepilom lijepiš kamenčiće za pitar ....hvala

fleksibilno ljepilo za kamen ..na plocicu stavis stiropor ,oblozis sa mrezicom i na mrezicu lijepi sa ljepilom kamen ( bunju ili lomljeni benkovacki)
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:45
upravo tako, samo treba dobro zakamuflirati unutrašnju posudu da izgleda kao da je biljka posadita u košaru ili neki drugi predmet.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:27
OTOK, ovo je prekrasno!
Pinus, slažem se da vjerojatno nije najbolje rješenje, ali mislim da ću probati s par duplića pa što bude.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:26
Nisu to moje košare, slike su sa neta, a zgodne su mi.
Mislim da u takve košare treba posložiti kaktuse u teglicama pa kamuflirati zemljom, mahovinom, nekim suhima travama ... ili košaru obložiti folijom pa onda saditi.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:22
Joj, OTOK me odmah demantirala. Krasno izgledaju tvoje košare OTOK.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:19

Hannah, mislim da pletene košarice nisu dobre za kaktuse. Teško je presađivati kaktuse nakon što se korijen zaplete za košaricu ?

Ovako ja rješavam problem prebrzog isušivanja supstrata u terakotnim teglama. Najjednostavnije i najjeftinije a funkcionalno je pobojati teglu od terakote iznutra bojom za zaštitu drva. (Beltop ili nešto slično). Kaktuse većinom držim u plastičnim teglama. Ali povremeno kakvu agavu, adenium ili kakav ljepši kaktus posadim u terakotnu teglu koju prije toga impregniram bojom.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:18
Lošinj

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:16

Lošinj

Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:00
Što mislite o pletenim košarama kao posudama za kaktuse? Ja sam prije nekoliko tjedana upotrijebila jednu sitnu košaricu (promjera 3-4 cm) za pelcere Mammillarie gracilis. Supstrat se jako brzo isuši, ali zato nema opasnosti od truljenja.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 14:52
pitanje za KAMENJAR....kojim ljepilom lijepiš kamenčiće za pitar ....hvala
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 09:51
Obožavam terakotu. Vidim akciju u MBM i čekam muževu plaću pa da nabavim koju  i onda naiđem na ovu temu. E, baš ste me rezočaraliCry...
                    Kamenjar, todomito i hoya, vaše su posude originalne i po meni estetski savršene za kaktuse i sukulente, oduševljena sam.
 Bravo curkeClapClapClap!
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.