Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 94> |
Korisnik | |
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako treba zalijevati posađene pelcere sada, a kako usred zime, i kada ih treba unijeti u kuću?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Evo ja sam uzela pelceriće svojih pelargonija i muškatlova i posadila ih u mješavinu kupovne zemlje, vrtne zemlje i pijeska, dobro ih zalila i ostavila vani dok je ovako lijepo vrijeme. Zemlju ću održavati vlažnom sve dok su vani. Čim zahladi unijet ću ih u podrum, a obzirom da je u podrumu mračno biljke će biti u fazi mirovanja i neće ih trebati zalijevati kao kad bi bile na nekom svijetlijem mjestu. Zalijevat ću ih jednom u mjesec dana. Kad bi ih držala u kući na svijetlom- zalijevala bi ih češće. Nadam se da sam pomogla, a možda netko ima i bolji savjet.
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Ma krasne su,toliko su zahvalne.Ja ih godinama imam i samo svako toliko mijenjam boje.Sada sam našla jednu zvjezdastu.Probat ću je uslikati kada dođe dan i kada prestane kiša,vidim da se već razvedrilo,samo da svane.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Recite mi kad vi unosite svoje pelargonije?Imam puno visećih i uvijek me vrijeme zezne,prošle god.mi je čak snjeg napado po njima ali su sve preživjele,a predprošle god.sam ih jako rano unijela pa su uginule.
|
|
![]() |
|
Jasenka ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
Predivne su zvjezdaste!
Ja svoje unosim kad vidim da je prognoza za sljedeći dan po noći 0 stupnjeva... |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
ja sam napravila glupost na proljeće sam bila popikala pelcere duplih visećih pelargonija u dugačke tegle...sve se primilo
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Ja bih ih sada stavila u vrt, ali na neko od bure zaštičeno mjesto.
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
mislim da je najbolje u vrt ..još ću ih zašušuriti sa lišćem
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
ja sam svoje pelargonije već spremila u kuću, pa su listovi počeli žutiti, da li je to normalno???? hoće li biti potpuno bez listova ili??? valjda neće propasti
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ja svoje jos uvijek drzim napolju..jako su lijepe,oporavljaju se od leptira sto ih je bio napao...nazalost slike ne mogu postaviti jer imam problema s Photobucket..ne prebacuje mi slike iz albuma.. |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
spring ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Ja sam svoje pelcere unjela i listovi su isto požutjeli pa mislim da je to zbog promjene uvjeta držanja.. ma narast će novi do proljeća!!
![]() |
|
![]() |
|
spring ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Molim oprez za one koji sade tamjan i pelargonije zajedno...
Meni su prošle godine u rasadniku gdje inače kupujem rekli da aku u teglicu sadim dvije pelargonije i jedan tamjan da njega obavezno stavim u vrečicu i da ju probušim dolje te da mu dan jedva 1/3 posude.. Razlog? Korjen mu se jako brzo širi i pokupi sva hranjiva iz zemlje pa se znalo sdesiti da pelargonije ne dolaze do izražaja!! |
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
hvala na odgovorima...sada mogu mirno spavati.
|
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Ja sam svoje pelargonije drastično ošišala i još ih držim na balkonu.Da li je u redu to što sam ih ošišala?
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Obicno se ne sisaju sad..ostave se sa svojim starim cvijecem do proljeca,da se odmore..jer ako ih osisas sad,a ti si to vec uradila,svu svoju energiju ce utrositi u nove cvijetove i nece imati odmora..da se tako izrazim
![]() Imat ces cvijetove i zimi
![]() Ovo je slika moje pelargonije..jako su lijepe-jos uvijek-i cvatu..nisam jos smjestila u staklenik..nije nam jos zahladnilo!!
|
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Sad mi žao što sam ih šišala.Znači ubuduće šišanje na proljeće.
|
|
![]() |
|
Sad ih zaljevaj 1x mjesecno..i na proljece,ako bude bilo potrebe,malo ih "dotjeraj"
![]() |
|
|
![]() |
|
viscanka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 4 |
mozes i tokom sljedećeg mjeseca nove pelcere zasaditiu male casice tako da na proljece mozes imati noveJa sam svoje pelcere unjela i listovi su isto požutjeli pa mislim da je to zbog promjene uvjeta držanja.. ma narast će novi do proljeća!!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |