Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 94>
Korisnik
Poruka
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 09:27
Kako treba zalijevati posađene pelcere sada, a kako usred zime, i kada ih treba unijeti u kuću?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 424
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 11:40
Evo ja sam uzela pelceriće svojih pelargonija i muškatlova i posadila ih u mješavinu kupovne zemlje, vrtne zemlje i pijeska, dobro ih zalila i ostavila vani dok je ovako lijepo vrijeme. Zemlju ću održavati vlažnom sve dok su vani. Čim zahladi unijet ću ih u podrum, a obzirom da je u podrumu mračno biljke će biti u fazi mirovanja i neće ih trebati zalijevati kao kad bi bile na nekom svijetlijem mjestu. Zalijevat ću ih jednom u mjesec dana. Kad bi ih držala u kući na svijetlom- zalijevala bi ih češće. Nadam se da sam pomogla, a možda netko ima i bolji savjet.
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 12:33
Hvala! Embarrassed
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 06:36
Ma krasne su,toliko su zahvalne.Ja ih godinama imam i samo svako toliko mijenjam boje.Sada sam našla jednu zvjezdastu.Probat ću je uslikati kada dođe dan i kada prestane kiša,vidim da se već razvedrilo,samo da svane.
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 11:27
Recite mi kad vi unosite svoje pelargonije?Imam puno visećih i uvijek me vrijeme zezne,prošle god.mi je čak snjeg napado po njima ali su sve preživjele,a predprošle god.sam ih jako rano unijela pa su uginule.
Na vrh
Jasenka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 505
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 12:35
Predivne su zvjezdaste!
Ja svoje unosim kad vidim da je prognoza za sljedeći dan po noći 0 stupnjeva...
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 09:21
ja sam napravila glupost na proljeće sam bila popikala pelcere duplih visećih pelargonija u dugačke tegle...sve se primilo Smile ali vidim da je tu veliki problem i moram presaditi.PITANJE..da li ih mogu sad ili da čekam proljeće,ako ih mogu sad mogu li u zemlju(na moru sam jug)molim pomognite mi vidim da imate neki od Vas dosta iskustva 
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 13:01
Ja bih ih sada stavila u vrt, ali na neko od bure zaštičeno mjesto.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 21:01
mislim da je najbolje u vrt ..još ću ih zašušuriti sa lišćem
Na vrh
cvjetoljubac View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 17:50
ja sam svoje pelargonije već spremila u kuću, pa su listovi počeli žutiti, da li je to normalno???? hoće li biti potpuno bez listova ili??? valjda neće propasti
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 18:05
Originalno poslano od člana cvjetoljubac cvjetoljubac napisao:

ja sam svoje pelargonije već spremila u kuću, pa su listovi počeli žutiti, da li je to normalno???? hoće li biti potpuno bez listova ili??? valjda neće propasti
ja svoje pelargonije cijelu godinu drzim na balkonu. listove koji su požutili otkloni,nevjerujem da ce ostat bez lista i propasti. listovi su im vjerovatno pozutili ako je u kuci puno toplo
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 22:28

Ja svoje jos uvijek drzim napolju..jako su lijepe,oporavljaju se od leptira sto ih je bio napao...nazalost slike ne mogu postaviti jer imam problema s Photobucket..ne prebacuje mi slike iz albuma..Cry

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
spring View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 786
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje spring Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 23:24
Ja sam svoje pelcere unjela i listovi su isto požutjeli pa mislim da je to zbog promjene uvjeta držanja.. ma narast će novi do proljeća!!Wink
Na vrh
spring View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 786
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje spring Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 23:28
Molim oprez za one koji sade tamjan i pelargonije zajedno...
Meni su prošle godine u rasadniku gdje inače kupujem rekli da aku u teglicu sadim dvije pelargonije i jedan tamjan da njega obavezno stavim u vrečicu i da ju probušim dolje te da mu dan jedva 1/3 posude..
Razlog?
Korjen mu se jako brzo širi i pokupi sva hranjiva iz zemlje pa se znalo sdesiti da pelargonije ne dolaze do izražaja!!
Na vrh
cvjetoljubac View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2008 u 08:35
hvala na odgovorima...sada mogu mirno spavati.
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 23:05
Ja sam svoje pelargonije drastično ošišala i još ih držim na balkonu.Da li je u redu to što sam ih ošišala?
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 23:25
Obicno se ne sisaju sad..ostave se sa svojim starim cvijecem do proljeca,da se odmore..jer ako ih osisas sad,a ti si to vec uradila,svu svoju energiju ce utrositi u nove cvijetove i nece imati odmora..da se tako izrazimTongue!
Imat ces cvijetove i zimiTongue..
Ovo je slika moje pelargonije..jako su lijepe-jos uvijek-i cvatu..nisam jos smjestila u staklenik..nije nam jos zahladnilo!!
S5006733.jpg%20Gerani/Pelargonija%20image%20by%20Dzomba

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2008 u 23:08
Sad mi žao što sam ih šišala.Znači ubuduće šišanje na proljeće.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 22:28
Originalno poslano od člana nuna nuna napisao:

Sad mi žao što sam ih šišala.Znači ubuduće šišanje na proljeće.

Sad ih zaljevaj 1x mjesecno..i na proljece,ako bude bilo potrebe,malo ih "dotjeraj"Tongue..Vrlo su zahvalne!!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
viscanka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viscanka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 15:45
mozes i tokom sljedećeg mjeseca nove pelcere zasaditiu male casice tako da na proljece mozes imati noveJa sam svoje pelcere unjela i listovi su isto požutjeli pa mislim da je to zbog promjene uvjeta držanja.. ma narast će novi do proljeća!!Wink  pelargonije
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.