Carska kockavica - Fritillaria imperialis |
Odgovori | Stranica <1234 5> |
Korisnik | |
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavonka i andreja jučer sam bio u MBM-u u Lučkom i tamo imaju te lukovice uz mnogo drugih i sada imaju akciju 30% popusta na te lukovice...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prilično je skup, ali vrijedi te novce. Ja sam najjeftinije pronašla 24 kn u jednoj cvjećari, a baumax - 40 kn, ludi su s cijenama. Prvi put sam ih imala ove godine i nisam ih otkopavala, ali nadam se da ima pomladak. Uzela sam i sjeme nakon cvata, pa bum probala dal bu ispalo kaj iz toga, samo neznam kada je najbolje sijati.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih našla u Kauflandu pred par dana, ostao im samo jedan paket, lukovica ne baš bog zna šta, cijena 30,00 kuna tako da nisam kupila a drugdje nisam ni tražila. Predivan cvijet. Moram se za drugu godinu bolje pripremiti valjda sam zakasnila.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam kupio lukovicu u konzumu u dubecu,ima tome i više od mjeseca,cijena 24 kunića.meni je lukovica izgledala dobra.vidjet čemo da li če niknuti.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
onda sutra krećem u potragu,jako mi je zanimljiv i neobičan.Još mi samo recite dali on cvjeta prvu god?
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, cvjeta.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Skupila sam sjemenke ove godine, zanima me kad ih je i kako najbolje sijati?
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SilveK, slatkice, tvoje biljčice kaj si pelcala u teglina, napreduju, vidi se da su darovane od srca. Kaj se tiče kraljevske kockavice, posij je sada Uzmi dosta duboki teglin, jer će u njemu provesti godinu. Napuni ga propusnim sjetvenim supstratom 2 cm od ruba. Ravnomjerno rasporedi sjemenke. Preko finog sita (cjediljke) prosij preko njih još supstrata da budu pokrivene, a onda preko toga tanki sloj finog šljunka. Napiši etiketu i ukopaj do ruba na sjenovito mjesto, najbolje u hladno klijalište ispunjeno pijeskom. Najpogodnija tem. za klijanje je 10 st. C dnevna i -2 st. C noćna.Kad nakon jedne godine sijanci završe jedno vegetativno razdoblje lišće počinje žutiti, obustavi zalijevanje. U razdoblju mirovanja presadi u novu zemlju na dubinu 2x debljina lukovice opet pokrij zemljom i šljunkom pa uzgajaj još jednu sezonu u teglinu. treću možeš posaditi van.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Baka bea!
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim Silvek, i drugi put.
|
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....hmm....mislio sam da pričate o carskoj kockavici - fritillaria imperialis.
Zanima me: mogu li se križati sve vrste lukovica kako bi se dobila nova sorta? |
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove godine sam posadila carsku kockavicu ali sam čula da ne cvjeta prve godine nakon sadnje, ima li iko više iskustva o fritilarijama?ja sam ih stavila par jer sam čula da rastjeruju krtice svojim mirisom.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je cvala odmah prve godine
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha, mislim da si nešto pogriješila fritilarija je jako osjetljiva na vlagu i slobodno je stavi na suho mjesto
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa to je krasno ,znači da se i ja mogu nadati.
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno sam ju i ja našla,žutu i crvenu
sad mene zanima dali je kasno da ju posadim,mislila sam ju saditi vani u zemlju,lukovice su ogromne,čak neke imaju male žilice i jako smrde?
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije kasno za sadnju, sad zapravo tek počinje jesensko vrijeme za sadnju, moći će se saditi sve do zime. Sade se uglavnom van, i bez problema prezimljavaju.
Meni su moje 2 koje su mi cvale prošle godine nestale - očigledno kriva pozicija. Počela sam sad s nabavkom novih, pa ću ih posaditi negdje na vrt ove jeseni.
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fritilarija ne voli vlagu ,jer brzo trune u natopljenoj zemlji.A to što smrdi ,to je super jer taj miris rastjeruje voluharice.
|
|
sasafras
Odrastao grm Pridružen: 22 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nabavio Fritillariju imperijalis rubru. Jel ima neko nekakvih iskustava da udjeli neki savjet.
To je jedna lukovica ali u vanjskoj ovojnici ima 3 male lukovice. Dali ih mogu odvojiti pa imati 3 biljke ili moram sve ovako kako je, posaditi. Mogu li je sada posaditi u neku veću posudu.
Unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav
PS: Sad vidim da ima i tema lukovica. Izvinjavam se ali se još dobro ne snalazim. Tu ima toga ko u priči.
|
|
Ništa mi ne pada na pamet
|
|
ljiljan
Novo sjeme Pridružen: 21 Veljača 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mozes ih ladno odvojit,i posadit na vece razmake,samo treba da se prekriju sa mlacom,kore drveta.Ali da rasteruju miseve to nije tacno.
Ja ih imam 10 komada,razliciti.Nemoj ih u proljece samo mnogo zaljevat,nevole mnogo vlagu,
Inace nisu mnogo zahtjevne biljke.
pozdrav
|
|
Odgovori | Stranica <1234 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |