Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zvjezdan - Aster
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zvjezdan - Aster

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5678>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2009 u 00:50
Dok mu ne cvakneš škarama vrhoveWink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cvita View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 261
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2009 u 22:45
Kupila sam lani u rujnu par sadnica astera. Krasna mala biljčica puna cvjetova, ne veća od 20-tak cm. Posadila sam ih u zemlju i normalno, preko zime su nestali. Na proljeće su krenuli ponovo, ali još ne staju rasti, puni su sitnih pupova, ali visoki oko 1.5m. Nisam ih rezala.
Zna li netko dokle će rasti?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2009 u 18:15
I ja sam kupila takve biljčice. Pa pogledaj je dobro i odluči što da sjecneš. Ako tjeraju listovi na granama nemoj. Kad narastu malo grane , možda zbog grmolikog izgleda da se odsjeku vrhovi.Embarrassed
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 14:01
u šestom misecu sam kupila jednu biljčicu iako je bila u jako lošem stanju,  pisalo je aster novi...nadala sam se da će se oporaviti, ali nije...stavila sam je iza nekih tegli i dalje polivala...eto jučer vidim da niču nove biljčice...e sad što da napravim da li da odrežem ovo gotovo sasušeno otprije ili ne?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2008 u 15:55
Ja imam zvjezdane godinama, kao nisku "živicu" ispred živice od čempresa i ispred terase sa južne strane kuće. Lijepi su pojedinačno kao veliki grmovi, ameni su lijepi i ovakokao niska živica. Sa južne strane procvjetaju već krajem kolovoza i početkom rujna. Jednostavno o položaju i količini sunca ovisi kada će i koliko dugo cvasti. Ako ne lupe dosadne kiše kada procvjeta, onda cvate dugo i obilno.Što se tiče sadnje može u jesen dase stigne zakorijeniti do proljeća, a može i rano u proljeće. Šišanje prije zime može, ali ne mora. Mogu se ostaviti suhi cvjetići kao hrana za ptičice. Možda bi u gorskim dijelovima bilo bolje ostaviti stabljike, ako ih i polomi snijeg ipak će zaštititi od veće hladnoće. Ako netko želi, ja ih svake godine pola bacim, jer već nebih mogla po dvorištu hodati, kako se šire. Da, imam niske roza boje. Pokušati ću staviti slikice.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 15:29
Lantana baš je super, širi se stvarno ko korov i zato za njega nema straha, uvijek na proljeće izviri, cvjeta kasno, no baš je u tome draž, jedino mi se čini da ipak prekratko traju cvijetovi, prema nekima drugima.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 15:06
Ja sam u nedjelju moj aster pošišala, već je pun mladica. Malo me je strah za njih kad počnu minusi pa ću ih onda prekriti sa lišćem.
Kontesa, aster se jako brzo širi žilama tako da ćeš jako brzo dobiti ogradu. Od busena kojeg imaš u proljeće otrgni sve žile koje su se raširile i posadi novi busen. Ajde pa da vidimo i tvoju kreaciju. Tongue
Lantana i tvoj je prekrasan primjerak, ne brini za buru, oni su dugovječni Smile 
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 14:16
Lantana, predivno pravi kapitalac. Oporavit će se on unatoč buri.Wink
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 12:36
Moje je ove godine toliko velik da ga je bura pukla po pola

život je more
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 12:30
korjenko i smrcko super su vam asteri SmileClap kupila sam sjeme onog jednogodišnjeg,a trajnice sam žicala pomalo i od njih bih napravila kao malu ogradu nasuprot ljetnom cvijetnjaku...gledala sam po netu kakvih sve boja ima pfff smile39
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2008 u 07:39
bollje ju je u jesen pokratiti da ju manje snjijeg lomi. Samo ne treba preterati i ostaviti 2cm biljke. Nego lagano da jos uvijek ostane lijepi grmic
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 22:41
Smrcko,budući da su nam zimski uvjeti slični,nema potrebe je zaštičivati preko zime. Porezati je možeš sad ili u proljeće.Ja je režem kad stignem i nikada je zaštitila ničime nisam
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 21:00
Hvala na informaciji, nisam znala da se treba ošišati. A klima je gorsko alpska.Embarrassed
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 20:58

Smrcko ne znam koliko je kod tebe zima ali sa svaki slučaj kad ga ošišaš do zemlje onda ga prekrij sa tim grančicama. Ne brini on ti je jako otporan. Ja ga nisam nikad gnojila.

(zgora Opatije)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 21:46
Jesi li ga zaštićivala ičim od snijega i hladnoće? Đubriš li ga?Embarrassed
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 18:21
Šmrcko prekrasan je aster, ja sam ga prvi puta stavila u gorskoj vikendici (kraj Josipdola-hladno kao i kod tebe), on po zimi nestane i na kraju ljeta se pojavi - prekrasno.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 15:25
Moj prvi aster ( niski ), pokusni za gorsku klimu.

Na vrh
Jasenka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 505
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 09:07

Wow! Stvarno su prekrasni Clap

Ja sam tek sada dobila dvije male sadnice (bijelih i plavih) pa jedva čekam sljedeću jesen :)
Na vrh
hobotnica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 52
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hobotnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 21:45
Korijenko, prekrasni su ti Thumbs%20Up
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2008 u 21:39
Ovako izgledaju niski zvjezdani ovih dana u mom vrtu. Kad on ocvate znam da nema više cvata u vrtu do proljeća. Nije uopće zhtjevan. a jako se brzo širi. Na proljeće sam posadila par malih sadnica i evo što je ispalo.
Nemojte ih "gužvati" sa drugim cvijećem jer na proljeće to izgleda jako maleno, a u jesen je ogroman. Kad ocvate samo ga se do zemlje poreže i na proljeće potjera mladice.

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5678>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.