Jasmin |
Odgovori | Stranica <1 23456 16> |
Korisnik | ||
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
narode ima li tko za razmjeniti trahelospermum jasminoides i jasminum sambac? Unaprijed hvala
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Odmah sam pretražila slike na netu da vidim što tražiš. Na žalost niti ja, niti nitko od mojih poznatih nema te jasmine. Ali - bit će sajmova, potražit ćemo!
|
||
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
||
hana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hvala ti na trudu - pa kad budu sajmovi malo baci oko
|
||
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A gdje se nalaziš( u kojem gradu)?Možda postoji mogućnost da ti ga nekako dobacim (mislim na trachelospermum jasminoides).Ali ne prije proljeća jer je kod nas trenutno sve pod snijegom a i temperature su dosta ispod nule.
|
||
Cvita
Pustio korijenje Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jasminum sambac sam stavila na žiljenje, dosta reznica i neke u vodi. Za sada su OK. Pošalji adresu pa čim vidim žile - šaljem. |
||
hana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja sam iz Varaždina, moglo bi upaliti na proljeće.Ja sam slala nekim ljudima u Bih i sretno je stiglo. Hvala ti na ponudi-puno,puno
|
||
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Cvita ,jel se mogu predbilježiti za jedan sambac,mijenjamo se za nešto...? neka želja?
|
||
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
||
Cvita
Pustio korijenje Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma naravno da može! Samo neka se prime i šaljem! Pošalji adresu.
|
||
klivija
Novo sjeme Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hi Seni!
Prekrasna biljka! Koji je točni latinski naziv za biljku na slici? Ja bi baš takvu vrstu.
Ukoliko se jasmin posadi u posudu, a ne vrt, kako stoji stvar sa zalijevanjem? Može li preživjeti duži period bez zalijevanja?
|
||
seni
Mladi grm Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Klivija, ako misliš na biljku koja se nalazi na kraju 2. str., to je trachelospermum jasminoides. Moj je bio u velikoj posudi ali nisam znala kud bih s njegovim dugačkim izbojima pa sam ga posadila u zemlju. Ako se tako velika biljka nalazi u posudi, mora se često zalijevati, naročito ljeti.
|
||
klivija
Novo sjeme Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da, mislim baš na tu prekrasnu biljku.
I Triša kaže da treba zalijevati. Malo sam u nedoumici. A tako sam se navukla baš na jasmin. Cijelu zimu snujem o tome kako ću urediti terasu, a sada izgleda da će to biti malo teži zadatak. Upravo sam se i zato pridružlla forumašima da čujem iskustva iz prve ruke.
|
||
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
seni ja bih zicala pelcer tog tvog jasmina sa druge stranice
jel moze? |
||
seni
Mladi grm Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Frida, nema problema. Nisam sigurna kad je najbolje vrijeme za to. Kad želiš, javi.
|
||
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Trachelospermum jasminoides voli da je direktno u zemlji posađen jer u posudi se muči iz godine u godinu. Bude sve manje cvjetova ako se ne presađuje.Moj je bio dosegao visinu od nekih dva metra i bilo je nemoguće svake jeseni ga unositi .Prošlog proljeća ga posadila u vrt i lijepo se bio adaptirao i mnogo je cvjetao.Sada me jedino brine hoće li preživjeti ove sarajevske zime.Mada mi se čini da ću ga morati drastično skratiti jer izgleda kao da su se grančice osušile.Ako preživi ove naše minuse onda može rasti svugdje.Iz reznica je vrlo teško zakorijeniti ovaj jasmin.Meni bar nije uspjelo a isprobala sam razne načine.
|
||
seni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ako netko zna kako je moguće razmnožiti trachelospermum jasminoides nek napiše.
|
||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Baš sam dans pričala sa susjedom, ona je tri puta sadila i tek trći put se uspjio zakorijeniti, mora biti toplo i vlažno tlo. Meni isto nije uspjelo dva puta, probat ću još jednom. Neznam kako bi bilo s povaljenicama, možda bi tako uspjelo.
|
||
život je more
|
||
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Malo je teško da se sada primi i putsi korijenje ali gledaj da ga u zemlu posadiš na dubini do 10cm i odmah dobro zalijte biljku za tridesetak dana počeće da reste nova biljkica ako vrijeme bude iznad 1c*
-ko pokušava taj i dobija nove biljke . |
||
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
....trachelospermum sam pokušala na jesen zakorijeniti, ali nije uspjelo.... ....ovo je velika zbrka sa svim tim "jasminima".....kod nas se pod jasminom podrazumjeva biljka penjačica, dugih nježnih izboja, sitnijih listova i sitnih, bijelih, mirisnih cvjetova....lokalni naziv čemin...koji je latinski? |
||
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Trachelospermum voli toplinu odozdo.Tj .kada se žili stavi se na radijator i na suncano mjesto...Voli da mu toplo da bi pustio žile..
|
||
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam ovu vrstu Jasmina imala na stolu,u vazni,da mi uljepsava dane..jucer sam ih htjela baciti jer je cvijet gotov otpao ali sam primijetila da je izbacio nove,mlade liske ,njezno zelene boje...Ako ih sad prebacim u vaznu s zemljom Da li postoji mogucnost da mi opstane?
|
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
Odgovori | Stranica <1 23456 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |