Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Razmnožavanje biljaka i cvijeća
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kada i kako sijati?
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kada i kako sijati?

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
anagalis View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 324
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anagalis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 10:43
Već sam postavila pitanje na topicu trajnice ali mi nitko nije odgovorio, možda ću ode imati više sriće.
Zna li tko da li je rano sijati sjeme anđeoske trublje (u Dalmaciji)?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 10:34
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Nisam nikad sadila u taj karton,no moja mama je i dobro je to njoj išlo.Ja sam prošle godine kupila one male razgradive tegle i fenomenalne su.Na flori su bile,paket od 10kom-8kn,a i u baumaxu ih ima i nisu pretjerano skupe,nekih 13-15kn paket.

To bih i ja trebala probati kupiti...
Budem otišla do baumaxa...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 10:29
To sam i ja kupila ove godine i baš me zanima kako će mi klijati.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 10:10
Nisam nikad sadila u taj karton,no moja mama je i dobro je to njoj išlo.Ja sam prošle godine kupila one male razgradive tegle i fenomenalne su.Na flori su bile,paket od 10kom-8kn,a i u baumaxu ih ima i nisu pretjerano skupe,nekih 13-15kn paket.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 10:04
Ja sam probala sa kartonom prošle godine i super je ovisi samo o čvrstoći kartona bolje je dok je relativno nov. Dale ste mi krila i danas dok dođem doma ću sijati. Samo me zanima da li dok mi biljćice proklijaju mogu staviti ih van ispod stakla ili da ih držim unutra do trećeg mjeseca? 
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 10:02
Nisam još tako probala, to sam pročitala u Vrtu, čini mi se zanimljivo
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 09:42
...vrijedi provati to sa kartonom....možda za male biljčice kao prkos...niknu ko buhice...Smile
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 22:59
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Evo još jednog savjeta
za sijanje mogu poslužiti kartoni za jaja - u svaku udubinu posaditi po jednu sjemenku. Kad klijanci dovoljno narastu i ojačaju, pojedine kartone odvojite i jednostavno ih takve posadite na gredicu

Ja probala,i nisam zadovoljna..Karton plitak, kad sjeme proklija i krene sa rastom,plitko mu,a i za zalijevanje je teško....Ako puno vode,raspadne se karton,ako malo,suha zemlja za klijance..Moje iskustvo sa timSmile,nimalo praktično...
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 16:35
Evo još jednog savjeta
za sijanje mogu poslužiti kartoni za jaja - u svaku udubinu posaditi po jednu sjemenku. Kad klijanci dovoljno narastu i ojačaju, pojedine kartone odvojite i jednostavno ih takve posadite na gredicu
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 16:30
Ovako piše u časopisu Moj lijepi vrt
Nemojte se prenagliti. Uspjeh rane sjetve potkraj siječnja ponajviše ovisi o količini svjetla koja je dostupna klijancima.Na prozoru, gdje je svjetlo jednostrano, razvit će se tanki i blijedi izdanci, takve su biljke u lošijoj kondiciji i osjetljivije su na bolesti. U zimskom vrtu ili stakleniku gdje svjetlo pada sa svih strana, a najviše odozgo mnogo su bolji uvjeti za razvoj snažnih presadnica.
U tim će se uvjetima razvijati biljčice koje će početkom svibnja, kad ih presadimo na otvoreno, doista biti u prednosti pred biljkama zasijanim u ožujku ili travnju.
Rana sjetva korisna je za zijevalice, petunije, lobelije (od povrća za rajčice i patlidžane).
Biljke krupnog sjemena kao što su suncokret, dragoljub, grahorica (grah) još nemojte sijati.
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2009 u 17:38
Bravo Kika, hvala! To je stranica na koju sam mislila. Uglavnom najbitnije smjernice daje: da li sjeme treba stratifikaciju, treba li za klijanje svjetlost,
u kojem bi roku trebalo proklijati i sl.  
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2009 u 16:09
Jesi li mislila na ovaj link http://tomclothier.hort.net/index.html  ?
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2009 u 11:55
Upute za sjetvu većine vrsta sam našla na stranici tomclothier.hort.net al ja vam ne znam napravit kak se to kaže link. Pa tko zna nek pomogne.
Stranica bi nam možda mogla pomoći sa idejama za našu buduću tablicu. Pogledajte si.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2009 u 10:32
Ja sam to već predložila Adminu no da ne ispadne da je to samo moja želja,trebalo bi ,možda na temi"problemi"(iako to i nije neki problem,no ne znam kuda  bi mogla ići ta tema)predložiti Adminu i tamo dati prijedloge kako bi se to izvelo.
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2009 u 00:13
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Ma to nebi bilo loše,a li jako je važno podneblje, gdje živimo, pa naravno da onda ta tabela baš nebi bila tako mjerodavna.
Napr. kod mene u Primorju sve se sije jako rano, a tamo gdje ja u vikendici imam vrt (ogulinski kraj) ništa ne sijem u vrtu prije 1.5. kada je sasvim sigurno da više neće  biti mraza, pa sada kako znati.
Ovo govorim za povrće, ali mislim ne može biti neka razlika niti za cvijeće.

Ma i to moze da se uvrsti u tabelu - 2-3 podneblja najbliza nama u okruzenju-zemlje bivse sfrj (primer: primorje, kontinentalni deo, severni deo, i sl., ili eventualno po nekim zonama kako se strucno one zovu). Zar ne?

Da li bi vecini odgovaralo da ta tabela bude u Excel-u?

Ili da zamolimo moderatora ovog foruma da neku tabelu postavi na ovaj sajt, koja bi imala mogucnost osvezavanja podataka?

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 16:15
Ma to nebi bilo loše,a li jako je važno podneblje, gdje živimo, pa naravno da onda ta tabela baš nebi bila tako mjerodavna.
Napr. kod mene u Primorju sve se sije jako rano, a tamo gdje ja u vikendici imam vrt (ogulinski kraj) ništa ne sijem u vrtu prije 1.5. kada je sasvim sigurno da više neće  biti mraza, pa sada kako znati.
Ovo govorim za povrće, ali mislim ne može biti neka razlika niti za cvijeće.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
leonarda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje leonarda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 15:37
Lavandablue ovo je ideja koju podrzavam
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2009 u 16:41
Imam jedan predlog:

hajde na pravimo jednu tabelu , koja ce biti postavljena na internetu, i  koju svako od nas moze editovati.
U toj tabeli bi mogao biti spisak cveca, i navedeni meseci u godini, i oznaceni oni kada je vreme za sejanje.

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 23:05
Ma Kika,to je ok,to je nešto drugo.Ja sam pričala o ovom mom,tj.večina nas to radi,forsiranju ovog,tzv.običnog,sjemenja.Sad nam se već nekud žuri sa sjetvom,tagetesa,dalija,cosmosa i sl.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 17:03
Ma i ja bi se zabavljala kad bi svega imala manje, ali ovako..........
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.