razglednice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 26> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ova je tema nekako u zapećku!
![]() Iako sam to već vidjela, prošetala sam opet. I zgodno je što su tamo neke snježne slike a neki se bune da je prerano za snijeg... a eto danas pao prvi u Gorskom Kotaru!
Kat.rea lijepo si prošla svojim uspomenama i s nama podijelila. Bravo. Neka vidimo iz "fotelje" što više toga zahvaljujući vašim (našim) putovanjima.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Možda neke od ovih slika bi trebale ići u neku drugu temu, ali podijeliti ću sa vama nešto od jučerašnjeg putovanja u Slavoniju......
![]() Za početak malo jesenjih boja kojima sam se divila još davnih dana kada sam dolazila vikendom kući iz Zagreba....., ma uvijek me je impresionirao taj kolorit
![]() pa jedna sa malo više zelenila
![]() ova konstrukcija je nekada bila sušara za duhan...... a sada samo par bala slame
To je par slikica na potezu od Nove Gradiške prema Požegi, a prije Bilog briga
![]() Ovo je već u Požeško slavonskoj županiji..... bliže smo Požegi i ja "škljocam" iz auta koliko mi sunce dozvoljava
![]() pa crkvica i groblje na brdu u mjest Brestovac
![]() već skroz blizu Požege
![]() sa požeške obilaznice sam uspjela uloviti malo meni dragog motiva - obronci Požeške gore i naravno dio grada
![]() na ovoj slici zanemarite "umjetničku bezvrijednost", ali sječa li se još netko reklamnog slogana nije vino, nije voda to je...... samo šteta što mi je baš "andrijin križ" zasmetao
![]() a onda smo došli u moje rodno selo, pa sam opet izigravala "ludu fotoreporterku" - ova ulica se nekada zvala "ježev sokak" ( sada ima pravi naziv koji ja naravno neznam
![]() ![]() pa naša kapelica
![]() dio moga rodnog sela - slikano sa drugoga brda
![]() ovo je nekada bila naša osnovna škola, sada je područna škola koju pohađaju samo mali đaci 1-4 razreda
![]() ![]() pa još malo moga rodnog sela sa meni posebno srcu priraslim motivom jer se vidi dio moga rodnog doma, vidi se staza kojom sam išla u školu, a ovo drveće u nizini je uz potok kojega sam morala proći na putu do škole i na kojemu smo zimi razbijali led i puno puta u školu došli mokrih nogu
![]() i za kraj Požega u sumrak
![]() eto to je jedan mali dio moje "neravne" Slavonije
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Prekrasno. I slike i odabrani motivi!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Prošli tjedan bila sam na Otoku Krku, a s barkom do prekrasnog mjesta na brdu Vrbnika. Svi ste čuli za "bodulsku" pjesmu "Vrbniče nad morem visoka planino...itd, pa evo malo slika iz tog predivno uređenog mjestašca nad morem. Prvi pogled s mora već daje naznaku ljepote ovog mjesta Polako se penjući prema vrhu nailazimo na neke zvončiće koji rastu doslovce iz kamena (moji neće ni u debeloj zemlji) - ne vjerujem da ih netko zaljeva
Ne možete vjerovati kako su uredni ovi vrtovi, iznad samog mora, raste sve
Pogledajte ovu njivu krumpira, doslovce možete skočiti u more s nje.
Kućice od kamena - vikendice najviše na najljepšim pozicijama
Pogled je savršen
U skladu s vrtovima dišu i okućnice
Sve odiše nekom posebnošću, pa su takvi i nazivi ulica
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ima još predivnih slika, mora i gorja, uvijek se otkriva nešto novo, neka nova staza, neki novi put, riječica, potok, slap, izvor, a sve tu oko nas, samo treba hodati i gledati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Bome evo i ja sam bila sa tobom ,pa sa tvojim unučićima a što je naj bitnije sa tvojim mužem i umorila sam se mogu ti reći. A more ko more uhhhhhhhhhhhh
Bilo mi je fantastično i stvarno me mamiš da dođem ponovo ![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
guštala sam gledajući vaše razglednice, ovo zaslužuje da se sve posjeti i uživo doživi.
Triša i njena ekipa su predivni, uh 750 skalina odraditi gore i dole ![]() |
|
![]() |
|
Još jedna tema na kojoj nisam bila. Predivnih slika. A ja jučer bila na Grobniku ali pogađate - bez fotoaparata. A nije da ne bi bili za slikanje!
![]() |
|
![]() |
|
Danas smo mm i ja bili angažirani zabavljanjem unuka, pa smo odmah osmislili zajednički izlet.
Najprije nije se kuhalo, već smo klince i našu klincezu 11, 11 i 9 odveli na pizzu, to im je uvijek doživljaj.
Nakon toga trebalo je potrošiti kalorije, pa smo se autom odvezli do Moščeničke drage, uživajući u prekrasnom pogledu na praznu plažu
![]() Nakon toga uputili smo se šetnicom uz more, koja nas je dovela u podnožje 750 stepenica, koje vode u malo mjesto Mošćenice
![]() Odavde smo krenuli, a naša su djeca lakoćom trčkarala i zastala samo na okruglom broju stepenica. Kako je svaka stota stepenica označena, tu su sjeli i čekali nas.
![]() I tako sto po sto, slikanje na svakoj označenoj stotki, dovelo nas je do 750 stepenice, na veliku radost djece, a i nas, kako to još bez problema možemo prohodati uz ne prevelik napor
![]() Negde na 500 stepenici, osvježenje su donijele jabuke, koje sam nosila u ruksaku
![]() Konačno na vrhu, odmah pred vrata muzeja, naravno mm odmah traži starine i sretan ih nalazi
![]() ![]() A odozgo pogled kakav se rijetko može vidjeti
![]() ![]() Šetnja kroz stari dio gradića vodi oko kule, u kojoj danas žive rijetki stanovnici
![]() ![]() ![]() Povratak nizbrdo je mačji kašalj, dok djeca veselo skakuću i opet nas čekaju, mi kao fol glumimo da nam je dosta, pa uz smijeh i dječju zafrkanciju dolazimo do mora
![]() I za kraj jedna "milenijska" u našim razmjerima - za uspomenu i sjećanje na predivne trenutke.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Gogica, joj promašila ovu temu, pa nisam vidjela tvoje predivne slikice. Ma znaš što tu je već takva gužva da nije ni čudo da se nešto preskoči.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
gogica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
![]() |
|
suharak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
kako rijetko navraćam na forum tek sam sad uočila prekrasne stare barke. svaka se slika duugo može promatrati, odlične su!
starigrad me jako razveselio jer smo ljetos bili tamo!
![]() |
|
[IMG]smileys/smiley8.gif" align="middle" />
|
|
![]() |
|
Lantana, obožavam ovu temu, a tvoje slike da i ne govorim, vidim da svaku situaciju ovjekovječiš, baš kao i ja.
Jagoda i ja jedva čekam ljeto, moglo bi biti uvijek što se mene tiče
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Lantana prekrasne morske slike,samo šteta da je još hladno i da ne možemo uživati ...Jedva čekam da zaplivam .......
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Malo slika iz Starigrad Paklenice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Mimar ima sličnosti ali bez semafora
|
|
![]() |
|
Može draga, znači da smo tu negdje metar i žilet kako kažu, pa bila bi to predivna šetnja.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Trisa,vidjela si da sam sitna
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
ulica "pustime proč" u Splitu još uvik se zove tim imenom i nije se proširila jer nema di.
|
|
![]() |
|
Da čudo je kako ta smokva izađe iz kamena, bori se za život i raste ko luda, a kad je ideš saditi često se neće primiti - što ti je priroda.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |