Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 243> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo jedno neobično pitanje. Dobila sam sjemnke cvijeta koji se zove anuška od Shashe ili SilveK - ne znam možda i od nekog drugog, pa molim da me uputite gdje ću naći slikicu ili mi je stavite ovdje.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...mom neukom ali vrlo inspirativnom oku ovo donje izgleda kao aloja vera :)))) i to ona miller b..... ali meni ih puno liči na na nju :))))))
...možda će kika znati? :)) |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Hvala najljepsa!!! ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ošpet ja nešto kupila.
Mislim da je sliku ove stavila Otok - potvrdite mi da je to aloa ferox ili ?
A ovo malo preslatko čudo s narančastim cvjetićima veličine malog graška - oduševila me - kako se zove
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Triša ona druga je Aloa ferox oliti oštra aloa. Ne oštra u smislu škare, nego u smislu oštar pas. Pachipodiuma ima više vrsta pa nije čudo da ga nisi isti čas prepoznala a i malecki je. U mojoj knjizi utješno piše " ako mu dadete toplinu i njegu za 10 (!) godina će narasti na 1,2 m i cvjetati će.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Pronasla sam njeno ime..
Crassula Congesta! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Triša to jest Aloa ferox. tako se zove radi tih pustih bodlji. Kad dođeš pokažem ti. Ono je neka echeveria, a njih kao i euphorbia hvala Bogu na tisuće. Pa ti vidi koja je. Potraži u knjizi. Moguće ju i nađeš
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Dzomba, za slike i imena sukulenata pogledaj na ovom linku. Nadam se da će ti pomoći.
|
|
![]() |
|
Pa i ja sam mislila da je cvjetić, ali nije - čisti kič, ali nema veze biljka je lijepa i bez cvjetova, ionako ću to poskidati - uopće ne znam zašto to rade.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Mogao bi biti Aeonium 'Kiwi'.
Stavila sam odgovor i na Tvoju temu o mezimicama.
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Cestrum elegans ili cestrum nevilii
Crveni cestrum ili na google pogledati slike Cestrum red |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Stigao je ovih dana iz San Rema...nisam jos uvijek vidjala ovakav cvijet pa ako neko od vas zna o cemu je rijec bila bi mu jako zahvalna!!
![]() ![]() PS.Ali bas mi je lijep s ove tri boje,crveno-zeleno-zuto! ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Evo da upotpunim pitanje, bila sam tamo u centru i slikala "biljčicu", u međuvremenu su je porezali u centru pa eto, još dvije fotosice, unaprijed hvala ako tko prepozna.....
![]() ![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
analavanda60 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() Dali netko zna neki drugi naziv biljke koju u Hercegovini nazivaju SILIKA
![]() |
|
![]() |
|
Dok ne pronadjem odgovarajucu knjigu o Suculentima,moram ovdje dosadjivati vama
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Triša, jesu li ovo pravi cvjetići, imam takvu biljčicu, ne mogu povjerovati da bi imala cvjetove takve boje?
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() ![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Puuuuuuuuuuuno hvala, već sam mislila da je biljka izgubljeni slučaj, al po tome što sam pročitala na stranici ništa joj za sada ne fali, u dobro dreniranoj je zemlji, u posudi koja se može iznijet/unijet,......ma sve štima, ja se raspisah......
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |