Stepska svijeća - Eremurus |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Biljka je prekrasna. Vidjela sam je samo u literaturi. O njoj ti mogu samo nešto "pročitati" iz jedne moje knjige: Eremurus je dosta zahtjevna biljka za uzgoj. Teško se prilagođava. Traži propusno tlo, obilno zalijevanje za suha vremena u proljeće, puno sunca ( naročito poslije podne i predveće-zapadna strana) i zaštita od hladnih vjetrova. Produženi mraz zimi, može ubiti biljku pa je treba u kasnu jesen zaštititi lišćem paprati i tresetom.
Razmnožava se djeljenjem grumena u jesen ili u proljeće.
Ako želiš progooglat evo ti i nazivi tri najpopularnije vrste:
1.Eremurus robustus - 240-300 cm
2.Eremurus elwesii - nešto niži
3.Eremurus bungei - najniži, 90 cm
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danas sam kupila neku biljku koja prekrasno izgleda.Nije klasična lukovica,već neki gomolj ima.E sad kako ja ništa ne znam ,tako ni o njoj ne znam a na omotu ništa ne piše.Piše to ima,da se sadi od 09-12 mj a cvate 6-8 mj. i naraste do 125cm.Ako išta znate pomagajte
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |