Pittosporum |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...u primorju koliko ja znam ljudi ga masovno zovu mirtom.... ja imam par grmova, skoro manjih stabala, slala ljudima dok nije cvao... za mj dva podsjetite me tko hoće, sada cvijet pomalo kod mene prolazi... i to mi drago :))) iako je miris lijep kvari mi miris kao nerolija :)))) na drugom dijelu dvorišta, cvatu limuni i mandarine :)))))))))
...eve dva... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
drage Manči i Jagoda ja lijepo molim za par biljčica.Imam jednu ali ako može da ne bude jadna sama. Hvala
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Drage moje vidim da vam nedostaje slika rascvjetalog pittosporuma,evo slike iz mog dvorišta.Usput ako netko želi male biljčice imam ih dosta...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....pitaspora divno miriše...to je miris 5.mjeseca u Dbk i budi tako lijepe uspomene iz mladosti.....aaah..h...h...
...niču mi same u vrtu pa mogu koju transportirati na kontinent ako ima zainteresiranih.....
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
miriše i on...meni se sviđa taj miris :)
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sad se ne sjećam, ali mislim da sam dobila nekoliko mladica od Zvonkice, mislim da pitosporum miriši kad cvjeta,pa ga ljudi kod nas mješaju s mirtom.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
hvala Lantana....možda onda procvjetaju ove godine :)
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Cvjetaju tek nakon nekoliko godina (mislim da su meni cvale treću godinu).
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
odgojila sam dva od grančica što sam sjecnila u prolazu
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Neznam da li uspijeva na kontinentu, kod nas na obali ima je jako puno
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Tu biljčicu sam ja jednom pokušala uzgojiti "gore" kod nas i nije mi uspijelo, a prekrasni su mi listovi.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zimzeleni grm ili malo drvo, cvjeta u proljeće mirisnim bijelim cvjetovima, nakon cvatnje pojavljuju se dekorativne crvene sjemenke.
Nezahtjevna biljka, može se orezivati i oblikovati, laka za uzgoj.
Mlade biljčice niču iz sjemenki.
Ovo su sličice iz mog vrta
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |