Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Monnin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Monnin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 27>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2009 u 10:47

Odgovorila sam na ovo pitanje o potočnicama, sad ne vidim tu poruku, ne znam šta se događa, ponavljam

Nemam u stvari pojma da li su jednogodišnje potočnice, one procvjetaju dosta rano pa mi u ljeti počnu smetati u vrtu i ja ih lijepo počupam, a iduće godine one se opet samo pojave. Ove koje su iznikle već su prilično velike, rasadit ću ih čim malo zatopli. Bile su i plave i bijele i roza, kakve su niknule to ćemo vidjeti. Sjeme koje imam je od tih mojih.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2009 u 09:24
Otok, dali su to jednogodišnje potočnice.?smile143
Gio, probat ću s glicerinom, nije tako strašno, manje boli.
Gogo, ja s ovim potočnicama nemam sreće, vjerojatno sam i ja kupila stare sjemenke, ali kud baš svake godine??? Možda ove god. uspijem, ako nikako, onda na plac po sadnice!
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 11:43
ni ja nista nisam posijala ,a sto se tice opekotina pomaze glicerin,bar je meni pomogao,malo pece al je bas uspesno,ne ostaju oziljci
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 11:33
A joj, Monna, kako prsti? Ja sam se jednom čitavim dlanom naslonio na užarenu ringlu, tako da znam koliko to boliiiii!
Postoji neka krema za opekline, nešto na bazi srebra. Izvrsna je, umanjuje bol, a sprječava infekciju. Ne znam točno kako se zove, davno je bilo kad mi je trebala.

Što se sjetve tiče, mislim da je ipak malo prerano. Čemu patiti biljke da rastu bez dovoljno svjetla i topline.

Ja nikad ne sijem ništa prije ožujka, a uvijek sve stigne ojačati na vrijeme.

Treba samo paziti na deklaraciju o klijavosti. Nedavno sam kupio sjeme petunije u Konzumu i na njemu zalijepljena deklaracija koja važi do 2010. godine. Kad sam doma to odlijepio, vidim da je deklaracija istekla 2008 u 3. mjesecu Tongue
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 10:58

Moje prve su iznikle iz neke mješavine sjemena, dalje se same rasijavaju, već su izniknule u vrtu, imam nešto sjemena ako hoćeš

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 10:36

Potočnicu kupim par biljčica na placu, a dalje se same rasijavaju, iz sjemenja nisam uspjelaWink

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 10:14
Hvala manči!
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 09:54

...o potočnici ne znam ništa...ali znam o   žižuli....mi ga zovemo   čičimak.....malo stablo sa bodljama i neobičnim plodovima....moje stablo na otoku još nije naraslo ni do 1m....a imamo ga 4 god.....dobili sadnicu....još nije rađao.....strašno sporo raste....raspitat ću se kako se sadnice dobiju......

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 09:38
Posadila sam lupinuse još jesenas, tako da su niknuli i prezimili vani, sad se vidi jedan ili dva listića. Potočnicu sijem već 3 god. za redom i ništa mi ne iznikne, već neznam što da smislim Unhappy Srebrenka je isto posijana u jesen i prezimjela je vani, samo je trebam presaditi. Kako uspijevate uzgojiti potočnicu?
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 21:54
Ma naravno da imaš pravo. Moje su se neke biljke jako izdužile, napr. različak, pa još neke slične, ali lupinus i osteospermum su mi u kući niknuli i već sam neke pikirala. Normalno još ne idu van ali tu su.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2009 u 18:34
Danas sam dobro opekla prste na keramičku ploču, joooooj što boliii...3 prsta s vanjske strane, kad sam htjela maknuti zdjelu, sreča pa nisam jagodice spržila, ona ništa od tipkanja i kreativnog posla smile123
Ništa još nemogu sijati vani, ujutro bude mraz i smrznuto, a unutra, neznam, možda je još prerano, bojim se da mi se biljke ne izduže. Možda se nešto može i u kući držati? Tko ima savjet?
Sutra planiram na tavan, moraju negdje biti plastična jaja, treba mi za uskršnje radove.
Danas sam radila anđela i orhideje, nestalo  mi ljepila, pa je projekt obustavljen do sutra.
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 16:28
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 11:51
E to neznam ni ja, trebam se raspitati prije nego je počnem tražiti.

Pošto je danas vjetrovit dan a fest je i hladno, bacila sam se na izradu poklona za Uskrs. Nadam se da će biti i na forumu uskršnja razmjena Smile, spremni su da ih nekome pošaljem!smile213

cvjetnavila.blogspot
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 08:30
Imaš tu na forumu nešto o žižuli - pod egzotično drvlje - kineska datulja - zizipus

plod malo oblikom podsjeća na datulju, (meni više liči na maslinu) ali stablo nema nikakve veze sa palmama.

mi  žižulu sadimo iz grančice koja raste iz korjena
koštica će biti na jesen kada žižula ima plodove, samo neznam da li uspijeva na kontinentu
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2009 u 23:04
Danas sam vidjela da netko prodaje sjeme žižule...e sad, što je to točno(meni liči na datulju), hm? I dali se ona može razmnožiti iz sjemenki, koštica? Dali ju treba kalemiti poslije ili može dati plod ibez toga, samo da posadim sjeme???Confused
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 10:26
Neznam ni ja, ali onda bolje da pričekam dok niknu!
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:18
...kad niknu novi javit ću ti....jedino ne znam može li se provati sa grančicom razmnožavat ??
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 20:55
Manči, pa ako može jedno malo ...Embarrassed, ja happy!
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 20:51
....monna,   ja imam veliko stablo pa će na proljeće opet biti mladica....
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 20:26
Neznam točno na kojoj str. na forumu ima fotka, ali najbolje pogledaj na google u slike.
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.