|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 89> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
Dobila sam informacije na moj upit o orhidejama, ali... kako se zove ova moja orhideja? Vidim da ih baš nije jednostavno održati na životu a čini mi se da moja ima šanse presađivanjem se utrostručiti.... ![]() Vidim da sam prvi upit i sliku stavila na temu - dendrobium.
I pregledala web koji mi je dala Lana 2. Ali kako rekoh, ne znam joj ime, vrstu pa opet sam bedasta kao i prije!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
VanDiemenica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
![]() |
Dobro...malo sam je bolje pogledala.... nije da nije zdrava ali nije ni za punu cijenu.... jedan joj je list puknut dobru duljinu kroz glavnu zilu. Nadam se da joj to neće smetati....
Ali vec sad razmišljam da joj odem po društvo sutra ujutro. Bila je jedna slatka tamnocrvenih sitnih cvijetića , čak je imala i dvije cvijetne grane. Za tu cijenu......uf necu se moći suzdržati. |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Btw što se tiče dosta povoljne cijene to ne mora nužno značiti da biljka nije zdrava. Nekad i sama kupim na rasprodaji koju orhideju zadnja je bila bez cvijeta 20 kn, ali sam ovako izgledala
![]() |
|
![]() |
|
VanDiemenica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
![]() |
Hvala Lana na brzom odgovoru
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Orhideje se sade u poseban supstrat. Supstrat je mješavina mahovine, kore drveta, mahovine, stiropora, lišća i sličnih poroznih tvari. Supstrat možeš nabaviti u vrtnim centrima, Baumaxu, Pevecu i ostalim specijaliziranim centrima. Prema mom dosadašnjem iskustvu najbolji mi je bio compo supstrat za orhideje. Kod ostalih nisam bila zadovoljna zbog previše usitnjene gotovo prašine od kore i mahovine i dosta stiropora. |
|
![]() |
|
![]() |
Bok!
Evo Priključit ću se temi o orhidejama. Danas sam postala vlasnca bijele phalaenopsis orhideje. Kupljena u Plodinama za 49,99 kn. Nije me cijena obeshrabrila i uplašila da je biljka možda bolesna. Divna je... ![]() Međutim kako sam ja nova u tim vodama, zanima me kakv je to supstrat ako se tako može nazvat to u šta je posađena... ![]() Malo me brine, u šta je posadit, kakvu zemlju kad prođe vrijeme cvatnje... Hvala na pomoći!!! |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
Hvala Lana2, nova mi je i žao mi je da propadne, pa se trudim dobit što više inf.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Nije previše komplicirano. Vidjet ćeš.
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
Danas sam na poklon dobila bijelu Orhideju - phalaenoipsis, malo preplašena jer nemam iskustva.................
Dakle, iz sveg gore navedenog: mora ostati u prozirnom pitariću, mora se prihranjivati Compo gnjojivom za orhideje, ne još presađivati (dok cvate), ne na direkt sunce, vooooooooooli vlažni zrak, ne voli propuh, jel mi što promaklo?
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
![]() |
i treba paziti na vlažnost zraka!
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
![]() |
Nemam iskustva s Orchideama,uvijek sam ih poklanjala drugima ali jucer sam kupila ovu vrstu Orchidee,koja kako procitah na netu nije teska za odrzavanje-ne treba je samo izlagati direktnom svjetlu i paziti na temperaturu u sobi..evo i slike:
Orchidea Ludisia: ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Jasenka ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
![]() |
Ah, znači ipak ima šanse
![]() Puuuno hvala na odgovoru i na savjetu ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Prema opisu tvog prostora čini mi se da bi ti najbolje odgovarala phalaenoipsis orhideja. Važno je da ti nije na propuhu i da preko dana nema direktno sunce koje bi joj oprljilo listove (a to u tvom podrumskom stanu vjerojatno nije slučaj). Što se tiče temperature ni moje nemaju konstantno jednaku temperaturu, (noću obično smanjimo grijanje), nalaze se na sjevernom prozoru i sad su opet u fazi cvjetanja. Prema mom iskustvu važno je samo da ne budu prevelike oscilacije u temperaturi. Za boju će ti biti najteže, barem je kod mene tako, jer koju god da vidim svaka mi je lijepa.
![]() |
|
![]() |
|
Jasenka ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
![]() |
Jučer sam bila u Bauhausu po neki materijal i naravno da nisam mogla odoljeti i otići na cvijeće... i skoro (ma samo malo je falilo) pa sam si uzela jednu orhideju.. stvarno ih je prekrasnih bilo... sva sreća pa se nisam mogla odlučiti koja mi se najviše sviđa
![]() Eh, a sada jedno pitanjce... ovak, u stanu mi je relativno niska temperatura sada preko zime (cca 18-max 20 stupnjeva) po danu i po noći cca 15 stupnjeva, s tim da se radi o podrumskom stanu (znači vlage ima kolko hočeš
![]() Uvijek su mi se sviđale orhideje (da sviđale...preljepe su...
![]() Eh, sada je moje pitanjce, da li mi se isplati uzimati orhideju (ak se konačno odlučim koju bi uzela /boju/) ili da jednostavno odustanem ... naime bojim se da ću je mučiti jer mi se čini da nemam baš uvjete kakve one traže (konstantna temperatura, puno svjetla...)...
Budite brutalno iskreni
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
![]() |
Ajde kada će već jednom to mlijeko?Branka nas je zaboravila?!
![]() |
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
![]() |
A koliko je potrebno mlijeka - deci, 2 dcl.....? |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
![]() |
![]() |
|
Ivana-Mia ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
![]() |
Hajde Branka,gdje su te slikice.
Nestrpljivi smo.
![]() |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
uslikala sam orhideje , samo čekam da mi ih sin metne na komp pa vam pošaljem slikice
|
|
![]() |
|
![]() |
u pravilu niti jedan cvijet ne voli da ga se pomiče s jednog mjesta na drugo, pa ne vjerujem da će se to svidjeti i tvojoj orhideji. Moje su stalno na prozoru i kao i Branka mičem ih jedino kod zalijevanja
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |