Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Frezija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Frezija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
stephanotis View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 569
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 13:46
Hvala...
Budem umjereno zalijevala. Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 13:29
...drzim ti fige Steph, ma uspjet ces samo ni slucano previse vode, drzim ti fige
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 12:26
Pošto sam već nestrpljiva posadit ću ja njih u zemlju koju imam doma pa ćemo vidjeti. Baš bi voljela da uspiju...Big%20smile
Baš se veselim tvojoj sličici...
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 12:13
...hehehe stefanotis, nemoras ju posaditi u pijesak naravno ja sam to napisala cisto da pokazem da je kod mene uspjela u pijesku, mozda je to lukovici pasalo jel je dobra drenaza i nije strulila ....
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 12:12
Aaaaaaaaa pijesak!!! A otkud meni sad pijesak??LOL
Morat ću u nabavku...
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 11:41
 ...nikakav tretman poseban , samo sto sam ja u kalic stavila cisti pijesak onaj sitni dravski kako ga tu zovu  i zaljevala Smile ...znaci ni traga zemlji nije bilo i eto ispalo je odlicno ...postavim slikicu kasnije, nemam ju na poslu ...
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 11:39
Da li si imala neki spešl tretman za ove u teglici, ili si ih samo poasdila i čekala?LOL
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 10:56
...ja sam frezije posadila vani u 11. mj i evo sada lagano vire iz zemlje ....a posijala sam i dvije lukovice u kalic i unjela u kucu ...bijela je vec procvjetala i predivna je, miriseeeee predivno  ...druga lukovica jos nije procvjetala , trebala bi biti crvena smile71 ...na pakiranju je pisalo da se sade u jesen ...
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 09:24
Originalno poslano od člana aglaja aglaja napisao:

Zanima me sta je na kraju bilo sa Donatinim frezijama. Donata, jesu li procvetale?

I ja sam cula da su 'hirovite'. Ali nikada ih nisam uzgajala pa necu to i sama da tvrdim. Mislim da je za uzgoj lukovicastog cveca najvaznije znati kada ono treba da procveta. To onda odredjuje vreme sadnje i citav postupak gajenja. Pri svemu tome najvazniju ulogu igra temperatura.

Vidim da ih ima sada u prodaji, ali vidim i da su ih neki kupovali i jesenas. To mene vrlo zbunjuje i sve dok ovde ne raspravimo da li frezije spadaju u prolecne ili letnje lukovicaste cvatnice, od letnjih jesu li osetljive ili ne na prolecne mrazove, necu ih kupiti i uzgajati, pa vi sad vidite!

Mala sala. Nego, zaista, zna li neko o frezijama nesto vise?

Merci.
Na mojima piše da se mogu saditi sad od 2. mj. do 5. i na jesen. Ne znam točno napamet mjesece za jesen. Budem doma pogledala. Pošto ću ja saditi u tegle. Paše mi sadnja u proljeće. Ali i mene interesira, da li ih sda već mogu staviti van. Mislim da ću ih ostaviti u hodniku, pod mojim budnim okom, pa kad proklijaju, lagano van...
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 20:00

moram ove biljkice nabaviti
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 19:55
Zanima me sta je na kraju bilo sa Donatinim frezijama. Donata, jesu li procvetale?

I ja sam cula da su 'hirovite'. Ali nikada ih nisam uzgajala pa necu to i sama da tvrdim. Mislim da je za uzgoj lukovicastog cveca najvaznije znati kada ono treba da procveta. To onda odredjuje vreme sadnje i citav postupak gajenja. Pri svemu tome najvazniju ulogu igra temperatura.

Vidim da ih ima sada u prodaji, ali vidim i da su ih neki kupovali i jesenas. To mene vrlo zbunjuje i sve dok ovde ne raspravimo da li frezije spadaju u prolecne ili letnje lukovicaste cvatnice, od letnjih jesu li osetljive ili ne na prolecne mrazove, necu ih kupiti i uzgajati, pa vi sad vidite!

Mala sala. Nego, zaista, zna li neko o frezijama nesto vise?

Merci.
Aglaja
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 11:38
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Ja sam dva puta probala posaditi lukovici - doduše direktno u zemlju - nisam imala sreće, pa ću se veseliti tvojima kad budu..
Nadam se da budu...Tongue
Niko sretniji od mene ako ovo uspije!!!

Žao mi je da tebi nisu uspjele, ali već sam čula sa puno strana, da ih je stvarno teško u zemlji uzgojiti. Sad čemo vidjeti teglica-varijantu. LOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 11:33
Ja sam dva puta probala posaditi lukovici - doduše direktno u zemlju - nisam imala sreće, pa ću se veseliti tvojima kad budu..
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 09:58
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

Piše da se sade od 9 - 12 meseca, na dubinu od 15 cm, razmak između lukovica 10 cm, da cvetaju u 4 i 5. mesecu, visina biljaka 50 cm i da se mogu uzgajati i u posudama i u bašti. Još piše i da su veoma osetljive biljčice.
Na mojima piše sadnja od 2.-5. mj. To su one napredne lukovice...
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 09:55
I što sad??? Wink
Danas ću ih posaditi. Ima li ko savjet neki vezan za njih? Da li ih moram prvo staviti u mračnu prostoriju ili ne. Mogu li ih odmah staviti na balkon? Pretpostavljam da mogu... Sadit ću u veće tegle, tako da se neće baš lako smrznuti. A joj...baš bi htjela da mi uspiju!LOLLOLLOL
Help me pliz......
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 09:52
Kupila i ja svoje frezije:
Big%20smile
Na vrh
Dorotea View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 56
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dorotea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2008 u 17:06

ja imam samo mini frezije i to zute i prepune su lisca a izgleda da ce ubrzo i cvijet.

Drzim ih u vrtu mada je malo nezgodno jer je gomolj pre sitan i lako se zagubi-jedini mi je orjentir sto ih drzim sve zajedno na nekoj gomili.
http://venus.hooxs.com/portal.htm
Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2007 u 20:46
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

To je kao onaj vic u Humor i priroda pod Nevezano za cveće...

Zar nisu tamo 4/3 ...znači odaberi još jednu lokaciju....smile96
Nego evo mojih frezija koje su već požurile....po ovom će cvasti za novu godinu...smile48 listova ko u priči....

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2007 u 09:53
To je kao onaj vic u Humor i priroda pod Nevezano za cveće...
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2007 u 09:26
zna prepoloviti čovjeksmile106

Ažurirao shasha - 02 Listopad 2007 u 09:26
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.