Dnevnik mojih planova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 24> |
Korisnik | |
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krećemo s Pevecom. Prvo ubačeno u kolica.
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Drage moje nema problema šta god mogu pomoći, samo napominjem da su to rezultati pretraživanja (jesu uspoređeni i provjereni )- ali svejedno ja nisam znalac!!!!!!.
Lilly draga možda za tebe koja sadiš u teglu to izgleda puno, ali za mene je to zbilja malo, i to su samo neke vrste od onih kojima bih željela pružiti dom.
Konačno su se slike uploadale!
|
|
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Ma ti si prava mama, moram popakirati svoje biljčice pa se iskupim unaprijed!!
|
|
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
|
|
![]() |
|
Zvonkica kao što su božikovine rekli : Vegetom ljudi nazivaju ljupčac ili selen (Levisticum officinale Apiaceae) a ja sam uspijela pronači da je ono što se zove američkim celerom (i koristi u američkoj kuhinji vrlo obilno) Apium graveolens, - prema tome ispada da jesu dvije različite biljke.
Nadam se da če to potvrditi netko tko se malo bolje razumije od mene.
|
|
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Kupila sam si gladiole x1 pak,šafrane x1pak, sjeme- dragoljub niski, gazanije 3 pak, ukrasni slak plavi i šareni, lisičji repak, zvončić i pijetlova krijesta. Tebi je to malo kaj si poslala,a kolko bi onda bilo puno!!? Stvarno ima puno toga i sutra ću krenuti sijati...
|
|
![]() |
|
Evo zvonkice ubacim slike i tražim za tebe vegetu, ako to nije to, kad dobijem svoju, bilježim te za slanje
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo dragi moji vratila sam se iz Peveca -moram priznati da sam razočarana, jedino što mi se dopalo su bile ruže stablašice (75 kn/kom) koje nisam kupila, ali po njih ću se vratiti sigurno. Ukratko s ostatkom sam poprilično razočarana....nekad je Pevec bio povoljniji. S obzirom da su klinci išli s nama na povratku smo morali skrenuti u Štimac - naravno da se nisam bunila. I skoro pred kućnim pragom dvije budale jedan za drugim mi ulete u škare - hvala bogu da sam dobar vozač - Z je počeo vikati (on je bio u polusnu) kad sam počela kočiti, motai i ubrzavati- a na sve strane kočnice škripe...falilo je zbilja malo. To je prestrašno kako se ljudi voze. Za pet minuta stavljati svoj i tuđi život u torbu...to nikad neću shvatiti. Aviše mi je muka od naše ceste-prava cesta smrti. Eto sad sam vam se pojadala pa mi je malo lakše. Naravno da znam i mislim na Vas, sada ćete vidjeti što sam to kupila: |
|
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Bilo bi mi drago da mi pronađeš ako je to to, a ako ne onda znaš što te slijedi, hahahaha!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nema na čemu Lilly to je malo onog što imam..nadam se da će te uveseljavati cvjetići veseli...
A šta si lijepog kupila?
|
|
|
|
![]() |
|
Zvonkica nisam sigurna da je naša vegeta isto što i američki celer.. budem probala potražiti na netu, ali prema mom skromnom znanju to su ipak dvije različite biljke, kad provjerim javim ti, a možda se jave i božikovine
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opet me nije bilo doma,naravno između ostalog bila sam u shopingu!!!!! Sad sam došla i našla paket od Mamee. Hvala Mamaa,toga stvarno ima puno.
|
|
![]() |
|
A aa to, i ja ga imam ali ga zomem američki celer??? išla sam na google pogledati i mislim da je to. To je višegodišnja biljka kod mene, svake godine nestane preko zime a pojavi se na proljeće , prekrasan i ogroman (ako je to to)???
![]() |
|
|
|
![]() |
|
I ja sam zato tu jer kada radim , mrtva sam umorna i ne stignem ništa.Ubijeu me na poslu klijenti i mobing-šef!!! Jeste vidjele da bi ja tu Vegetu isve bi jaaa.... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Vegetom ljudi nazivaju ljupčac ili selen (Levisticum officinale Apiaceae) Raste u rahlom humusom bogatom tlu, (pH 6-7). Voli sunčano mjesto, ali također dobro uspijeva i u polusjeni. Ima jako korijenje, a naraste u visinu i do 1,5 m. Sije se izravno na otvorenom u rano proljeće, od početka travnja do kraja svibnja, na dubini od 3 cm. Isklija nakon 21 do 28 dana. Kada su biljčice visoke 10–15 cm presađuju se na razmaku od 100×50 cm. Upotrebljavaju se svježi ili sušeni listovi, sušeni i mljeveni korijen, stabljika, peteljke i sjeme. Konzerviranje je moguće sušenjem i zamrzavanjem. Vrlo dobra aromatičnost postiže se kada listiće uronimo u ulje ili ocat. |
|
![]() |
|
A što vam je to VEGETA, i ja bi isto to!!!! Pa ma što bilo! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša draga, to mi se samo potrefilo, sad buš vidla kad se vratim na posao...čista ludnica ne stižem ništa...ali truditi ću se da vas držim u toku.. Kad smo kod toga danas mi je nekakav čudan dan, osiječam se jako umorno, kao da nisam oka sklopila cijelu noć..bezvoljna sam sva ...nadam se da će brzo proći |
|
|
|
![]() |
|
Shasha za sirak je bio tipfeler, otišao u krivu skupnu, sad je ispravljeno
![]() Već su ti stigle sjemenkice???
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Čudo kako si u svega pet dana napunila 6 stranica, zlatne ruke odaju tvoju neiscrpnu snagu. Ne mičem se iz tvog dnevnika - pratim te u stopu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
VEGETA-NABAVLJENO
![]() Stigle mi jutros sjemenke(kaj je brzi poštar,si vidjela
![]() Odoh sad saditi malo(nebum sirak sadila još) E da,kak tražiš sirak? Znam ja gdje ti je,poslala si ga meni
![]() Hvalaaaaaaa
![]() |
|
![]() |
|
Ma prekrasno, baš ću ga ukomponirati kao dio živice
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |