Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Liatris spicata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Liatris spicata

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2011 u 12:23
na nisu skupi gomolji,ja sam kupila u cvječari,8 kom.,za 15kn...sad samo čekam da niknu...i veselim se
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 22:30
Meni su se ove zime jednostavno smrznuli.Nestali!Cry
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 19:25
ja sam danas posadila gomolje,nadam se da će ove godine i cvasti.....
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 12:04

Kada da posijem sjemenke?

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2009 u 23:16
Koliko mi se čini - možda će biti i cvjetaSmile
Ja sam oduševljena mojima također posijanim prošele godine što će nešto od njih cvjetati već ove godineSmile
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2009 u 09:59

ovi su posijani prošle godine....lijepo rastu

Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 17:52
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Kat.rea - presadi ih. Oni vole jako puno sunca, možda im tamo nešto ne odgovara, ili susjedne biljke (meni acidanthera nije htjela cvjetati u susjedstvu dalije). 
kako je ovo dobra inf. i dobro da sam pročitala prije sadnje jer sam baš htjela daliju kraj acidenhere.... i liatrisa
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 16:40
Prekrasna biljka,ide na moj popis za kupiti.Danas sam ju imala u ruki u trgovini ali kale su imale prednost pa sam nju ostavila za drugi put.
čovjek uči dok je živ
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 20:18
Hvala SilveK!
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 22:13
Lukovice se najčešće sade na dubinu ukupno od 2-3 visine lukoviceWink
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 17:09
kupila sam gomolje Liatrisa, na koju dubinu da zasadim?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 21:47
Iris ista je stvar i samnom, no moram samo dobro zapamtiti gdje ga stavim, jer lani nisam imala sreće -nije bi niknuo, ali sada sam ga dobila iz više izvora, pa valjda će biti sreće.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 21:40
šmrc a ja se nadala da će ove...a dobro brzo će i iduća godina Big%20smile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 21:36
Baš me zanimaSmile Meni se nekako čini da im treba barem 2 godine da bi mogli cvasti, ali tko zna...i ja imam jednogodišnje posijane prošle godine, pa ćemo vidjeti.
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 12:54
SilveK od tvojih sjemeki koje sam posijala prošle godine napravili su se gomoljčići Smile
nadam se da će cvjetati ove godine
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2008 u 16:15
Svaka pojedinačna biljka liatrisa spicate nakon cvatnje ima strašno puno sjemenki. One cu velićine otprilike 6*2 mm, a "dizajnirane" su tako da ih raznosi vjetar:

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 17:22
Kat.rea - presadi ih. Oni vole jako puno sunca, možda im tamo nešto ne odgovara, ili susjedne biljke (meni acidanthera nije htjela cvjetati u susjedstvu dalije). 
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 20:04
Moji cvatu već dvije godine za redon. Nakon štoocvatu porežem ih i na proljeće opet potjeraju. Imaju puno sunca.

život je more
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 18:47
Pa ljudi moji gdje sam ja pogriješilasmile46? Prije 3 godine sam kupila u rasadniku u teglici 3 kom. plavih (ili boja jorgovana) i izgledali su kao od SilveK. Lani nisu uopće cvjetali i skoro sam ih pokopala u jesen. Onda sam ih preselila malo naprijed gdje imaju više sunca, jer tamo gdje su bile malo im je magnolija radila sjenu. Potom sam kupila još i bijele gomolje i posadila pored plavih, u proljeće nešto malo potjeralo lišća, ali od cvijeta ni tantus.Pomozite molim!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 23:14
...baš sam se i ja pitala hoću li pustiti da se osjemeni ?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.