Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 136> |
Korisnik | |
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mene zivo zanima kako doci do te kalije?ja sam se vozikala tamo oko bauhausa i skoro do elke ali nisam mogla naci..pliz help..
btw imam vec dva cvijeta na clematisu ![]() ![]() |
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
zaljevam svaki dan-ne previse, kad sunce zađe tako da se korijen ne prekuha
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Tratininchica, u biti ti je jako jednostavno doć do Kalije....kad dođeš cestom od Bauhausa do Elke (prema zapadu ideš onom sporednom cestom koja je paralelna sa autocestom i prođeš Elku), pređeš tramvajsku prugu i vidjet ćeš, mislim prva moguća ulica lijevo, uđeš u tu ulicu, a i sa glavne ceste se vidi velika zgrada sa crvenim krovom - Kalia (samo je malo uvučeno). Odmah kraj toga je Stanić. Ako i onda ne nađeš, stani kod Stanića i pitaj, ljudi će ti prstom moć pokazat zgradu.
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ovo je klematis moje šogorice, prekrasan je, ovako je cvjetao i prošle godine, nije ga rezala, sada ponovno cvjeta, ali nije izrastao u visinu. Zašto?
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Jedino sto su klematisi u kaliji 60 kn a u mbm-u 35
![]() |
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
dansa sam se bas razveselilka kad sam ugledala da mi je procvjetao moj clematis..nellymoser..ima jos jedan pupoljak i jedva cekam i njega..inace to je moj prvi clematis..
|
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....
|
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Ovo je klematis moje prijateljice.Zamolila me da pitam ako neko zna kada da ga orezuje.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Kupila sam danas u Kaliji Clematis.
Nadam se da ce mi se lijepo primiti
![]() |
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
kalija ima svoj web site www.kalia.com.hr pa je vjerojatno i tamo karta kako doci do njih. i ja sam dosta lutala. bili smo very happy kad smo je napokon našli.
U MBM-u još nisam bila.
kako često zalijevate svoje clematise? kad?
|
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Triša hvala na savjetu, mislim da ću se i ja odlučiti za još jedan klematis. Možete li mi preporučiti neki koi dugo cvate. Ne znam koliko će mi to pomoći jer sam ih kod nas našla samo u jednom rasadniku pa i nemam neki izbor ali ću se uskoro uputiti u Rijeku pa ih mogu tamo potražiti. Još uvijek dolaze u obzir i neki drugi prjedlozi penjačica. Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Istina, bili su u MBM kod Mandija po 36,00 kn, ali ih prošlu subotu više nije bilo....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
moj će tek cvjetati u 6. mjesecu, a do tada uživam u ljepoti vaših
![]() |
|
![]() |
|
Možda bi ti pasala i neka ruža penjačica (kompatibilne su sa klematisima), ali ako se sada odlučiš na kupovinu ruža, obavezno kupi sadnicu u tegli sa zemljom, kako bi se sigurno primila i adaptirala. One ti isto brzo rastu! Vidjela sam u MBM u Zagrebu prodaju ruže penjačice koje su bujne i već visoke 1,5 metar sa mnoštvom grana i pupoljaka, cijena je bila 70,00 kn!Ako kupuješ drugi klematis, moja je preporuka Dr. Ruppel! |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....moj drugi klematis je trebao biti neka roza nijansa a ispao je lavanda plavi....to me baš i razveselilo jer je divna boja, a nisam birala po boji nego po kondiciji - bili su tako jadni a oko 50 kn....užas...
|
|
![]() |
|
moji su jackmanii i montana rubens. posadila sam ih duz ograde.
fotke cu stavit kad mi malo narastu, pojave se cvjetici.
|
|
![]() |
|
Od onog kaj sam do sad na forumu vidjela, clematis mi se jako svidja. kaj mislite kako bi se snasao uz ogradu duljine 10-ak metara? mogu li ga staviti direktno u zemlju? koji rasadnik u zagrebu mi za njega preporucate? |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opa, tužite se da vaši clematisi su skupi...............
Ja sam ove godine platila clematis 70,00 kn u Ures-u u Poreču! Na jednom sajmu u Istri cijena je bila ista - ravnih 70, 00 kuna.
Ovo pišem samo zbog toga da znate da može i skuplje!
Samo se nadam da će rassti i cvjetati jer mi ne izgleda baš najbolje.......
![]() |
|
![]() |
|
Nuna, treba ga orezati u rano proljeće (kraj 2. ili početak 3. mjeseca) na visinu najviše do visine 1,20 (ako je starija biljka, a meni se čini da je). Prilikom orezivanja treba paziti da reže iznad onih račvi gdje rastu dvije nove grančice....jer iz tih račvi rastu nove grančice. Sigurno pripada 2. grupi, ali neznam točno koji je naziv tog klematisa.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |