Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 184>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 21:25
Smrcko super je , anemone su meni osobno ljepše kad su guste, a ovo kod tebe je baš kako treba.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 21:29
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Moj prvi vrt u sanduku je na putu. Daska je koštala 70 kn, 3 vreće od 50 litara humusa po 39kn. Moram u šumu po lišće za dno sanduka.

Na dnu pocinčana mreža metar kvadratni 17 kn, za vouharice i krtice.

Super ! Ali zasto toliko visoko Shocked (izgleda 30-40 cm)?
Sto ces rasti u tome? Moje su upola visina i OK su.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 21:41
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Dobrojutrica! Baš mi se sviđa ideja vrta u sanduku - čitala sam u mnogim knjigama niz pohvala na račun takvog vrta (najviše u knjizi BIO VRT, znaš li za istu?) ..

Ne znam za tu knjigu. Uglavnom sam ideje kupila sa interneta, ali mi se čini jako pametna. Tako bi se moglo uštediti prostor, vrijeme za plijevljenje, uredno malčariti, ušteda vode, zaštititi od voluharice i krtice, takođe i ušteda u đubrivu ( ili veće obogaćivanje zemlje, jer neproleti sa kišom sve). To se primjenjuje i na Aljaskoj, a i u Africi. Evo tu smo nešto pisali o tome
<>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3041&PN=1

Ovo je eksperimentalno i ne znam kako će to sve ići s obzirom d nisam tamo svaki dan. Vrijedi pokušati. A dobro je da je MM napravio to uredno, baš sam se bojala da nesfušeri nešto. Lijepo on to napravi, za MM iako kaže da ga maltretiram sa idejama. Ako uspije onda bi sav povrtnjak tako uredila u budućnosti.Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:09

Originalno poslano od člana zvrk zvrk napisao:

Super ! Ali zasto toliko visoko Shocked (izgleda 30-40 cm)?
Sto ces rasti u tome? Moje su upola visina i OK su.

Evo ti neke dimenzije:

Dimenzije kineskog humka možemo odrediti sami, no idealna bi bila dimenzija 250 x 120 x 50-70 cm( ovo je visina).
http://www.napravi-sam.com/CMS/0091/Content.aspx?EID=4479

Po uzoru na vrtove tibetanskih budističkih centara, odakle ove ideje i potiču:
Veličina vrta je 3.7 met * 5.5 metara, i visina kontejnera 40-60cm.

I ja planiram staviti granje i lišće na dno , i malčariti boks.

Može i tako kao ti, ali ja ću obložiti boks vrtnim najlonom koji će zadržavati vlagu i toplinu. A vidjet ću što će se desiti sa biljkama.
Čini mi se da su i kod kuhara J. Olivera isto višli boksovi.
Imaš na onom linku koji sam stavila Anaidi, mislim da si se i javljala tamo.
U biti sve je jedan mali eksperimentWink
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:15
Baš me zanima kako će ti uspjeti vrt u sanducima, nadam se detaljnom obavještavanju s slikama Big%20smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:18
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Smrcko super je , anemone su meni osobno ljepše kad su guste, a ovo kod tebe je baš kako treba.

E kad ti Triška kažeš tako će i ostati, prvi put sam i vidjela anemone. Dobro su i narasle. Moja mama kaže da sjemena koja je kupovala kod nas a nikad joj nisu htjela, kad je dobila istu biljku iz vana nemože je se riješiti u korov se pretvara. Meni se čini da je svaka anemona (  njemač.)nikla, a prvo sam ih posadila u pitare. Skoro su pitari popucali od korijenaLOL
U sredini između anemona ću posaditi balkonsku daliju, trebala bi biti visoka 30 cm. Ali kad dođe vrijeme još je hladno. I ona je posađena u pitar.
Ma ima da skačem od sreće kad to sve se rascvjeta.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:21
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Šmrcko neumorni ste!A novo cvijeće!Thumbs%20Up

Bakice novo cvijeće su 2. i 3. slikica odozgo. Posađeno, jedna razdijeljena, ali se primilo i diglo sve ko da je tamo i rođenoLOL

I strpljenja Bako da naraste, pa ne ide to tamo tako brzoWink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:24
Hvala vam na podršcismile78

Silvek i Gio naravno da će biti slikice, i ja sam radoznala što će tu nići
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 22:45
E sad ti meni reci šta se sad radi sa osobama kao što sam ja ---zadivljena sa ovim što radiš. Gledam i smišljam gdje da i ja to pokušam ali nemam mijesta- i šta sad --samo šutim ali reko da te pitam jer baš imaš ideja za zanjemiti -upravo sam ja ta osoba smile68. Stvarno si genije i hej ono ošalji mami i triši onaj pp ---za mene je lako ali one su --boljke za mene
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 00:06
Poslala sam kad i tebi, kao da sam znala da igrate vrzino kolo( valjda ova izreka ne znači ništa loše)Wink. Hvala na pohvali, trudim se biti ekonomična i pobijediti klimu na terenu, valjda ću uspjeti.Embarrassed
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 12:50
JOJ Legendo svaka čast i ovo kod sanduka žute ko sabljice ili je perunika -krasno jesmile78
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 17:58
Ne znam što je to kod sanduka, ali mi se sviđa. Dobila sam bunt i ja ga raskomadala. Sad čekam i gledam hoće li se išta pojaviti.smile127
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 20:25
Ja mislim da su to perunike -neće se ništa pojaviti jer je njihovo prošlo cvijetanje ali opet vidi možda griješim Embarrassed
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 21:27
Au, Smrcko, fantasticno izglada sve, ma onaj panj sa biljkama me odusevio.
Prekrasne su ti trajnice i kamenjari.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 21:38
Smrcko, stvarno si me oduševila sa ovim vrtom! Mislim da će nas dosta pratiti tvoja zapažanja.
Ono šatiranog lista su irisi ili perunike.
Kamenjar ti se predivno razrastao, dobro da još štogod stane u njega. Wink

Jeli ću i ja dobiti svoj kutak kao i brat? LOL smile78
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 21:50
ma prekrasno, kako to da nisam u tokuCryCryCryCry ideje i sprovedba je z a5 i sve pohvale svima uključenima u realizacijuClapClapClap
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 22:54
Hvala vam svima što pratite razvoj akcijesmile161

Ako su ono perunike, ma ni cvati nisu počele a kamo li da su ocvale.
Mama mi je nedavno rekla " Aaa pa to je klima kao na Kupreškom polju."
Sad ne znam trebam li se prepasti?

Da naravno Andreica i to odmah do bratovog mjesta. Takva mjesta njegujem na poseban način.Wink

smile79  za sve inovatore i koji me pratite.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 12:36
Evo me opet smile213samo malo da se nagledam ljepote
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 16:02
pre pre krasno
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 20:45
Hvala vam na posjeti
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.