Jesenske lukovice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 22> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sad će još ispasti da smo mi krive kaj ih nisi povadila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
jest u pravu si ali prije su
lukovice u ovo vrijeme bile vec van zemlje a sad sam se nesto uljenila pa mi se neda ici na vikendicu poslije posla |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Radila bi po svome,Dina,ko i do sad
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
sta bih ja bez vas
|
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Bitno je da nije još bio tako jak mraz pa da se smrznu lukovice i gomolji.A to još nije bilo.i moje su još vani.Kako kiša pada stalno ne znam kad ih izvaditi(u planu je jučer bilo ali kaj ću kad sam "morala" u Zg) Prošle godine je kod nas bila blaga zima(ne znam jel se spustila temperatura ispod-5,6) i da su mi cijele zime vani ostale ništa im nebi bilo.
Znači,nije frka još dok nebude jakih mrazeva.Dok se zemlja jako smrzne e onda je frka
![]() ![]() |
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
I ja ovdje vidim jos puno cvijeca po vrtovima za koje znam da su iz lukovica ili iz gomolja...i sve je jos u zemlji (i ima jos puno zelenih listova).
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Ma, nema na cemu, kao da sam ti puno pomogla! Zadovoljstvo mi je. Uvek sam ja ta koja trazi savete.
Pravilo kaze da se lukovice vade 4 do 6 sedmica po prestanku cvetanja! A uzmemo li i to da mnogi svoje lukovice ostavljaju u zemlji po vise godina, mislim da nema razloga za brigu i strah. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
hvala aglaja
|
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Ovih dana, oko sebe, cesto vidjam kane sa jos uvek zelenim listovima. Ako te to umiruje. Dok se ne javi neki strucnjak.
|
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
tacno je da sam ih malo kasnije posadila
ali imam isti problem i sa kanom tako da stvarno neznam sta da radim |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Ne listovi piljarice, vec listovi gladiola koje uzgaja!
![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Sigurno si ih nesto kasnije posadila, to planiram i ja sledece godine, posaditi ih u nekoliko navrata, pa cu imati i isti problem, verovatno. Mislim da ih ne smes izvaditi dok lisce sasvim ne pozuti i osusi se. U suprotnom ces prekinuti proces fotosinteze (preko zelenih listova biljka salje hranjive materije lukovici)lukovica nece sazreti i nista od nje sledece godine.
Ako neko vec ne resi problem (a mozda ga i nema, mozda ih samo trebas jos ostaviti u zemlji, valjda nece smrznuti)pitacu ja za savet jednu zenu na pijaci koja je do skora donosila gladiole, i njeni se listovi sigurno nisu osusili. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
ali jos su listovi zeleni
bojim se da mi ne isruhnu |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Ja mislim da jos nije kasno, stavise pravo je vreme da ih izvadis!
|
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
joj ljudi ja jos svoje gladiole nisam
izvadila |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
još ih držim u frižideru, tamo su oko misec dana, i izvadit ću ih tek kad izboji budu dugi oko 2,5 cm nadam se da bi mogli cvast za Božić krokus (crocus)= šafran |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
To dođe tako nakon "tuluma"!!!
![]() |
|
![]() |
|
Al ste ga zakomplicirali
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ma nisam ja to sve pisala, to su ti oni sto prodaju! Ja sam samo pobrkala loncice, kako i ne bi!
Agroperl = perlit (vulkanski pesak!! ![]() A glinopor je pecena glina za odvod viska vode! Stari recept, kazem i ja: kamencici i pesak! |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Aglaja, zar se to ne zove još i perlit??? Ili tako nešto slično...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |