OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 344345346347348 374> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo je fantastično i palme i tvoj opis za nas neznalice, slike su ti mrak, a porodica cikasica - prava obiteljska harmonija.
Usput dali imaš pitaju, Brbe opskrbio cjelu Rijeku i okolicu s malim bebicama, p ako nemaš, možeš dobiti za cjeli otok.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo mojih cikasica
Najstarija, velika
![]() Od nje sam uzgojila puno novih, nažalost nisam na vrijeme primjetila da je bacila mlade,pri samom vrhu tako da sad nema jednu krošnju nego tri, koje se gužvaju, pa je pomalo neuredna
izgleda da će ove godine ponovno imati plod umjesto novih listova (za one koji neznaju postoje muške i ženske cikasice, ja imam mušku)
![]() A ovo je jedna već odrasla kćer (ili možda sin, još se nezna)
![]() Ona je počela listati, tu se listovi tek naziru, ali kad krenu za nekoliko dana će biti veliki
![]() a na onima baš malima se još ništa ne događa
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
A ti onda fino šeći vrtovima i odmaraj, kod vas je je bilo nevreme i kiša a kod mene ništa, još čekamo kišu, puči u zemlji prst debeli, opet danas teglenje zalevalnika....
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Nakon svih neuspješnih pokušaja da presadim brnistru iz prirode, pred par godina sam je kupila i do sada pažena i mažena nije cvala, a ove okolo koje nitko ne gleda rastu iz kamena i cvatu kao lude. Vodenike su po meni jako zahvalno cvijeće, cvatu cijelo ljeto, samo ih se mora puno zalijevati i ne smiju biti na suncu, nego u polusjeni.
A gdje sam tri dana, nigdje, u gužvi, tehnika ne radi, uzela sam doma laptop službeni, a on ima sto zabrana (informatičari!), ne mogu se ulogirati na forum, samo gledati, dođe mi da puknem kad ne mogu komentirati.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Pa di si Otok nema te tri dana, vidim ja da ti samo guliš i šalješ, kod mene lijepo raste, pa ću ti spremiti pelcere ako ostaneš bez
![]() Znaš da sam je par puta pokušala presaditi brnistru i neće nikako, a ima je oko mene za izvoz, meni ona prekrasno miriše. One graničice su krasne, a tek vodenike, meni one nikako ne idu. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
slatka ti je ova bijelo-crvena pelargonija..nadam se da će se uvatit.. |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Krasno je! A tek miris mora!!! Ona pelargonija zbilja ima prekrasan list!
|
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Vikend prohuji tako brzo, u subotu sam radila (kolegica nam je dugo na bolovanju, pa nas dvije dijelimo i njen posao, odradila i par dana popodne), onda dođe nedjelja sa ružnim vremenom, ovako je to izgledalo na moru, a ni danas nije bolje vrijeme
![]() Nakon onih vrućina, kiša gotovo da i nije padala, onda udario vjetar. Biljčice koje sam sama sijala i neki dan presadila u vrt ne izgledaju baš najbolje, ne miču se i samo oko njih raste trava., ne stignem ni počupati
Ukrala sam grančicu ovakve pelargonije, baš mi je lijepa, valjda će se primiti
![]() Brnestra koju imam već par godina napokon je odlučila prvi put procvasti
![]() Obradovala me je i ova ružica iako se ne sjećam da je na slici uz sadnicu koju sam kupila bila takve boje
![]() Počela je cvjetati graničica
![]() ![]() Ovo su vodenice koje sam sijala od mojih lanjskih, sjećam se dobro da su sve imale sjemenke, osim crvenih, a pogledajte što je naraslo, sve do jedna crvene.
Sijala sam još jednu turu, te su još male, vidjet ću što će od njih biti
![]() |
|
![]() |
|
Eto Niho, nadam se da će moje biljčice brzo doći do tebe i da će ti lijepo rasti, meni je ostalo ovo - šmrc ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Otok -vidjela sam -tvoje .........moje......... biljke na mojoj kolekciji kaktusa----hvala ti najljepša još jednom....i prekrasne su biljke nemam riječi
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Otok prekrasne pelargonije...
I ja sam prošle godine imala jaaako lijepe, a ove godine sam kupila nekakve koje stoje već dva mjeseca. Danas sam kupila novu, možd onda krenu...
I ja ih jako volim, jer stalno cvjetaju a ne traže puno njege...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
lišće im miriši kad ga protrljaš..
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Otok prekrasne su ti pelargonije,engleska i ona sa treće slike crvena su mi naj.
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Duda, nisam primjetila da miriši. Nemoj se gnjaviti sa pelcanjem, nemam više lonaca i dosta mi je ovo, hvala ti.
I da, jučer sam obišla cikasice, na jednoj se tek naziru novi listovi, stara će očito ove godine opet imati plod, na ostalima se još ništa ne dešava
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
pelargonije su krasne...jel miriši ona sa sitnim cvijetićima? ja imam sličnu prekrasno miriši i ima svijetlije cvijetiće..mogu ti je zapelcati ako želiš..
dobro da te zaobišlo nevrijeme kod mene sitni kaos al evo sve sam uspijela srediti..
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Pelargonije su ti prekrasne
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Kod mene poplava bila svi mi kaktusi gotov ispali iz zemlje koji je pljusak bio
|
|
![]() |
|
Lantana, baš mi je žao. Mi smo dobro prošli, malo je grmilo, jako malo padalo, večeras ću opet morati zalijevati
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja mislim Otok da ti baš imaš mota za ove pitare, svaki ti je prekrasan, kažeš ti da vas je zaobišlo nevrjeme, a kod mene sjevalo, grmilo, lomilo, čupalo, još nisam sve pokupila kod susjeda, a na poslu dar mar, izgorili kompjutori, mreža, telefoni, užasno...
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Draga Otok pa ovo kad počne rasti pa ti se nećeš moći nagledati ljepote ---a kombinacija je prekrasna -----
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 344345346347348 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |