Kucni patuljasti bambus |
Odgovori |
Korisnik | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Studeni 2007 u 00:17 |
Poganatherum paniceum
Porijeklom iz Kine.
Vrlo skromnih zahtjeva.
Minijaturni bambus je kod nas jos nnepoznat kao sobna biljka.
Pripada potporodici trava.
Uspravna cvrste vlati sa uskim kopljastim listicima nalikuju na bambusove.
Stapke se pri vrhu bujno granaju,i cijeloj biljci daju osebujan,grmolik izgled.
Tijekom vremena grane se lagano objese.
Konacnu visu od 45 centimetara dosegne nakon 2 godine.
Na prirodnim stanistima raste do 60 centimetara.
Starije biljke bogato cvatu gustim,svijetlo-smedim klasovima sastavljenih od cvijetica s ljupkim dugim prasnicima ljubicastih vrhova.
preporucljivo je da se biljka svake tri godine razdjeli u nekoliko manjih cjelina.
Trazi relativno malo gnojiva tokom godine.
Voli mnogo svjetla.
Tokom zime mu odgovara temperatura od 16-18 stupnjeva.
Voli presadjivanje i obnavljanje zemlje svakoga proljeca,te je preporucljivo na dno staviti sloj glinapora.
_slika sa google pretrazivaca_
|
|
Sponzorirani linkovi | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova tema je otvorena za kolegicu Kiku,jer koliko me sjecanje sluzi,nesto smo i pricali o bambusu
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tibore, hvala ti na ovoj temi. Moj "bambi" je presađen u frišku zemlju i premješten u hladnu i svijetlu prostoriju i sada čekam kaj bude (da li će se oporaviti ili ne?).
Molila bih sve koji imaju ovu biljku da mi pišu o svojim iskustvima oko uzgoja.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako mi se sviđa
pa je moram nabaviti a do tad ces ti kika biti strucnjak kao i tibor pa cu onda vas pitati kako dalje |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrlo zanimljivo...... hmmmm, ali više stvarno nemam mjesta u kući
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko sam shvatila u ovih mjesec dana, koma je za održavanje pa neka vam ne bude krivo kaj ga nemate. Kad prokužim kaj mu paše, podjelit ću to iskustvo s vama i tada ga nabavljajte.
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kika,moj jos uvijek vani!
Morat cu ga slikati ovih dana
|
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slikaj ga što prije jer već dugo čekam tu sliku. Osim toga, zanima me i kako će prezimiti u slučaju niskih temp.
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam ja zaboravio nego moram otici kod roditelja u drugi grad da ga slikam....tamo sam ga posadio
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala na korisnim informacijama , več ćemo ga mi spasit.
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar, prekrasni su ti, ja mislila da ne treba ništa, jadni moji bambusići, niti im mjenjam vodu, niti ih dohranjujem, a oni ipak žive. Uf peče me savjest-idem im promjeniti vodu i dohraniti ih.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kad smo već na ovoj temi - kućnog patuljastog bambusa - ja ne vidim sliku od tibora kako izgleda a baš me zanima. da li ima itko sliku, ja pomislila da je to lucky bamboo, pa vas prikačila njihove sličice
|
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana 1, ovu fotku sam skinula s interneta jer je moj mini-bambus "umro".
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš je prekrasan kika, vrijedi ga se opet nabaviti. ja moram priznati da to nisam nigdje vidjela zato nisam ni znala na koju biljku mislite tj. krivo sam povezala da je to lucky bamboo
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas mi je mm kupil bambusa u Kauflandu za 13 kn, već je bil pod akcija!
Meni je baš simpa! Nadam se da ću ga uspjeti održati! ...u umjerenoj toploj prostoriji, sa umjerenim zalijevanjem..nadam se da sam dobro pročitala! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |