Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 109110111112113 136> |
Korisnik | |||
roberta ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 74 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
draga Flavia, možeš li mi, molim te, reći kako orezati clematis Multi Blue? Hvala!
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
||
Ja kupila clematis Warszawska Nike za 15 kn. Sad je treba presaditi u veću teglu i zalijevati, a preko zime unijeti u zatvoreno. Ispravite me ako griješim.
|
|||
![]() |
|||
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
||
![]() evo mog klematisa..nelly moser..posadila sam ga u teglu na balkonu..bilo je 2-3 cvijeta..kad da ga orezem i koliko? imam i montanu..to se orezuje u 2.-3.mj?staviola sam ga uz stup al se ne penje dobro,trebam li nesto staviti na stup da bi bolje isao u visinu? imam i clematis arabellu..plavi..posaden u zemlji..bilo je dosta cvijetica,ali nekako mi je sav jadna.ko da je bolezljiv i bljednjikav..listova ima malo i sav je nikakav..sto da mu radim? |
|||
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|||
![]() |
|||
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
||
Ima li negdje u Zagrebu povoljnih klematisa?
|
|||
![]() |
|||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
||
Nema na čemu Duda....samo ih sad nemoj držat na direktnom suncu....radije stavi negdje u sjenu....bolje će im pasat nego sunce....i cijena im je super.....nisam nigdje vidjela tak jeftino! Bromelija....trebalo bi pitat cure koje su blizu tog Obi-ja....valjda još ima....držim fige da uspiješ pronać! |
|||
![]() |
|||
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
||
Flavija puno hvala na odgovoru..ostavit ću ih u teglicama do sredine 9 mj dotle će ove vrućine ohanut..jako sam vesela nemoram to niti reć
![]() |
|||
![]() |
|||
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
||
dali ima još za kupit u vž
![]() |
|||
![]() |
|||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
||
Duda, Miss Bateman i Piilu su 2. grupa, a Warsaw Nike 3. grupa....prva dva orezuješ na visinu od 50 cm, prve godine, a Warsaw Nike na nekih 30 cm. Kasnije kako biljka stari.....malo više....svake godine za 10-tak cm više, 2. grupu kasnije najviše do 1,20, a 3. grupu na max 60-tak cm. Piilu ti je u prvoj proljetnoj cvatnji dupli, a kasnije cvate sa 6 i 4 latice. Gle, ovo sad vrijeme nije za nikakvo presađivanje, ja bi ih ostavila u teglicama do jeseni, pa onda posadi, ali bitno je da duboko posadiš (koliko je to moguće kod tebe) i da je "noga" klematisa uvijek u hladu, jer su osjetljivi na pregrijavanje. U slučaju da se osuši gornji dio, nemoj očajavat, on u 90% slučajeva ponovno potjera iz korijena. Ako te još nešto interesira, slobodno pitaj...valjda ću znat odgovorit! I da...čestitam na prinovama
![]() |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
||
Flavia ..sve sam proćitala o grupama i orezivanju..imam bijeli Miss Bateman,Rozi sa prugom Pillu i Warszawsk nike..pliz taj zadnji kud spada mislim u koju grupu zbog reckanja
![]() |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
JUHUUUU ...imam zaista brze prijatelje imam kod sebe tri clematisa iz VŽ...pala sam u nesvijest bijeli roza šatirani i tamnokarmin..baš sam vesela ..juuuuupppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Roberta nemoraš skakat eto ga moji susjedi su bili i više negp promtni
![]() |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
![]() |
|||
![]() |
|||
roberta ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 74 |
||
Duda-Lave, ako ću ponovno ići do kraja tjedna u Varaždin, ja ti uzmem, nije problem. Jedino ne mogu to obećati, jer ni ja nisam iz Vž-a
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
|
|||
![]() |
|||
||
ima u OBI centru u Varaždinu prekrasnih Clematisa, desetak različitih vrsta po 29,99 kn (visine cca 60 cm).
ja sebi uzela prošli tjedan multi blue i sad čekam da se rascvjeta
![]() |
|||
![]() |
|||
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
||
Moj clematis i nije bas zadovoljan teglom-uopce ne raste. Cim se zavrsi dvoriste ide u zemlju
|
|||
![]() |
|||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
||
Miss M,mislim da možeš i sad.Povaljenicama se razmnožavati može cijelo ljeto.Za pelcanje grančicom ,ne znam baš kad je vrijeme no ja sam neki dan piknula par grančica.
Možda bi najbolje bilo na jesen no ako imate pelcere,probajte,kak flavia veli,ništa vas ne košta
![]() Papučarice,mislim da znam na koji to misliš.Nemam ga ni ja i ne znam di ga nabaviti.Za sad ga samo gledam svako proljeće kako obraste jednu kuću
![]() |
|||
![]() |
|||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
||
kad je najbolje povaliti klematis
|
|||
![]() |
|||
papucarica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
||
Evo i mene u vašem forumu, prvi put kao komentator, više puta kao čitatelj. I ja sam se navukla na clematis, ove sam godine otkrila tu penjačicu, posadila 2 vrste u svoj vrt i otada je promatram svaki dan. Još ni jedna nije propupala, razgranale se se poprilično. Zanima me dal je moguće razmnožiti clematis, u biti, moguće je, zanima me na koji način. Vi spominjete cijene od 20 kn pa do 50 - 70 kn. Ja živim u Istri, em ih se ne može pronaći za kupnju, em su sadnice jako skupe 80 - 120 kn, i nema izbora. Zanima me clematis spooneri, jednom sam je vidjela na slici, zanima me dal tko od vas im a tu vrstu i gdje bi se mogla nabaviti?
![]() |
|||
![]() |
|||
bosonoga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 49 |
||
Pozdrav svim ljubiteljima klematisa. Ja sam novopečena obožavateljica jer sam tek nedavno saznala za njih, a onda sam posjetila vaš forum i oduševila se ljepotom vaši klematisa. zaista se ne mogu odlučiti koji mi je ljepši. Prije dvadesetak dana kupila sam svoj prvi klematis Mrs Cholmondeley. Bio je u zaista žalosnom stanju. Na moju radost počeo je otvarati prve listiće dakle preživjet će
![]() |
|||
![]() |
|||
bosonoga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 49 |
||
Na ambalaži gnojiva piše da se biljka zalijeva tri tjedna nakon sadnje. ali ja nestrpljiva pa pomislih da ubrzam rast
![]() |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 109110111112113 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |