Vrt, dvorište, povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Korisnik | |
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
baš ti je lijepi vrtić...meni treba vremena dok pohvatam sve konce i sve pregledam......
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Radosnice pa tvoj cvijetnjak je stvarno predivan, i hoste i clematis...wau, a one malinice |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Cvjetnjak ti je krasan, a već slijedeće godine biti će to rapsodija. Imaš sada već tri hoste, taman dovoljno da počneš 'graditi' pravi hostinjak. Previše kiše naštetilo je mnogim cvjetnjacima, ali kod tvog se to i ne vidi. Reci da li ti se to čuvarkuća u kamilici sprema na cvjetanje? Baš bih voljela vidjeti kako će izgledati kad procvjeta. |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i mene
![]() cestitke i mami za njen vrt ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
tikvica je i mene iznenadila
![]() a oni kaktusi su stvarno prekrasni...jesu to božićni ili neki drugi? ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Tak već velike tikvice imaš!!!
![]() I moja rajčica tak izgleda...stvarno nam je palo previše kiše ![]() |
|
![]() |
|
radosnica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Hvala zvrk, ali nije ni do pete tvom vrtu; odabrala sam samo najljepše cvijeće i pretežno ono koje cvjeta. Od tebe mogu mnogo toga naučiti.
Triša hvala na posjeti. Čast mi je ugostiti ovakvu vrtlaricu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kutku za začine dodala sam kantarion i timijan (jednogodišnji) a presadila sam i ružmarin ![]() Moj akantus nikako da napreduje. Dobije par listića a isto toliko izgubi. U čemu griješim? ![]() ![]() A evo kako mi je prošla većina rajčice zbog preogromne količine kiše ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Radosnice predivno - cvijet hoste vau - vučići predivni, a vrt a zaštitom od tuče savršen. Kao mi nemamo korova, ma daj ne može se živit, stalno nešto čupkam i li u cvjetnjaku ili u vrtu, ili u vazama, strašno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Divno izgleda
![]() |
|
![]() |
|
radosnica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Nastavak...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Draga Perla ja nisam ni vidjela da si ti bila ovdje kod mene. Za početak nešto što želim podijeliti s tobom (naravno i sa ostalim forumašima
![]() ![]() ![]() A ja sam pretjerano nestrpljiva pa samo da ne čučim kraj mog cvijeća i čekam da procvjetaju. I evo sretne mene, nešto je procvjetalo pa ću to podijeliti s vama. Ima još puno toga zelenoga, ali strpljivo ću čekati dalje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Hej, hej, radosnice....
Moja znatiželja je velika, što je s onim krasnim vrtom? Što rode tvoje voćke, kako napreduje tvoj cvjetnjak? ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Zaštita od tuče je odlična investicija kod tako njegovanih vrtova!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Sve je lijepo, povrtnjak je poseban. Dobra ideja za zaštitu od tuče.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Sve napisano potpisujem, najviše me fascinirao povrtnjak, tako lijepo posađeno, pa još zaštićeno mrežom. Malinjak također prekrasan, bit će malina za male sladokusce, pa sve još organski i zdravo. Ona biljka što ne znaš kako se zove je Verbascum chaixii, visok je 100 cm, stepskog porijekla, znači podnosi sušu i vrućinu, a posebno su lijepi osušeni smeđi klasovi koji se zadržavaju dugo ujesen. Cvjetovi su skupljeni u klas, uglavnom bijele boje s dugim ljubičastim prašnicima, ali pojavi se i pokoja biljka sa žutim cvjetovima. Sličan je i Verbascum blattria f. albiflorum, kao što ime govori bijelih cvjetova, malo su krupniji i rahlije raspoređeni na cvjetnoj stapci. poz...
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Aaaa, kakva mama takva kći!
![]() Ako se ne varam to su kaktusi ili?
|
|
![]() |
|
A ovo je u dvorištu moje mame
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
poklon je predivan!
vrt je svakim danom sve lepsi:) |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Vrt i cvijeće je jako lijepo!
Zaštitna mreža je odlična ideja !
![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Draga Radosnice...u tvom dvorištu je prelijepo, sve mi se sviđa i cvijeće i povrće, a tvoj lijepi klematis zove se MINUET, pripada podskupini viticella, a što se tiče orezivanja pripada 3 skupini, što znači da ga treba orezivati na proljeće max. na visinu od 50-tak cm jer stvara cvjetne pupoljke isključivo na mladim (ovogodišnjim granama). To što je na sjeveroistočnoj strani je bolje nego da mu je donji dio cijeli dan na suncu, jer su klematisi jako osjetljivi na pregrijavanje korijena!
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |