Limun |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 35> |
Korisnik | |
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jagoda imaš prekrasan limu.Što mu radiš?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo mog bujnog limuna koji u svako doba ima plodove veće i manje i cvijetove.....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Gogi ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 14 |
KRISTALON je gnojivo za plod i cvijet,ima ga u poljoapotekama,pakirano je od 0,5 kg.
U 10litara vode stavi se jedna žlica otopine i pričeka oko pola sata da se posve otopi.
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
A što je KRISTANOL?
U proljeće sam ga prehranila NPK ili KAN-o nešto se ne sijećam poslije stajskim i dodajemi željezo ali neće pa neće,baš se zainatio. |
|
![]() |
|
Gogi ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 14 |
![]() ![]() ![]() Ovo ti je Opuzenski limun,malo lišća,a puno plodova.Star je 4 godine i 3 puta je imao plodove.Malo jadno izgleda jer nema veliko lišće i malo ga ima,ali zato ima puno plodova da je to strašno.Ove godine ih je imao preko 300,ali sam ih ja otkinuo i ostavio samo 25 da mogu normalno sazrijeti jer stablo nemože proizvesti toliko hrane za sve jer je još premlado.Na proljeće ga počnem zaljevati KRISTALONOM(plod i cvijet) svaki vikend,a kasnije svaka 2 tjedna ga zaljevam željezom da se obnovi lišče pošto je još mlad i ima puno plodova.......I naravno svako jutro mu pjevam..........Ha,ha,ha........... |
|
![]() |
|
Gogi prekrasan je,ajd molom te napiši kako ga održavaš tj. zalijevaš, prehranjuješ? Moj lijepo raste,cvijeta stvore se plodovi i i svi opadnu,uopće ne znam u čemu je problem i tako već godinama.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bvlgari76 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Ja sam amater, ali po onome sto sam citao, slobodno ih trgaj.
To su vjerojatno izbojci od podloge, a i da nisu, nekakvom logikom samo oduzimaju tvari ovima gore, konkretnima
|
|
![]() |
|
forgas ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
Malo sam pretjera sa slikom
|
|
![]() |
|
forgas ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() Obeća sam se javit, pa evo i mog limuna. Na slici sam zaokružija tri grančice koje su izrasle pri dnu debla i koje bi najradije skinija da se nebi bezveze razgrana, te bi skinija i par starijih listova koji su izbužani. Jel se tom smi napravit i imaju li kakva pravila rezidbe? Napominjem: totalni sam tukac u ovome! |
|
![]() |
|
bvlgari76 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Imam 60ak (slovima: sezdesetak) sadnica limuna, necijepljenog, velicine do 10cm, pa ako netko zeli... pp
|
|
![]() |
|
![]() |
|
fluff ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdrav svima!!
Čitam vaše postove i nadam da ćete i meni pomoći. Moji imaju limun o kojem se ja brinem zadnjih godinu dana. Ali taj limun nikada nije dao plod. Živimo u kontinentalnom dijelu i svake zime je sklonjen na toplo i zatvoreno. U proljeće ima puno mierisnih cvijetova iz kojih nastane plod, ali svaki taj plod limuna od kojih 10 cm otpadne tako da od limuna, na žalost, ništa. Molim pomoć! Hvala |
|
![]() |
|
SanjaT ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Pozdrav svima :)
Danas sam bila u potrazi za nekim informacijama o limunu i bila sam sretna kad sam otkrila ovaj forum Puno sam saznala - nisam znala da limun cvate 2 puta godišnje Mi smo ovo proljeće kupili limun, presadili u posudu i imao je 5 cvjetića. Sad iz toga rastu 4 limuna, jedan mali oplođeni plod je pao. Ti limuni su za sad još stvarno mali mali. Ali drvo je već puno novih pupoljaka, onih još malih crnih (ne znam kako opisati), ali neki već stvarno brzo rastu. Nekako mi se čine da će cvjetati prije kolovoza (kako sam negdje pročitala, da je to druga cvatnja) Jel to sve ok ili? Mislim malo mi je čudno to. Prebrzo... |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ma ti limuni su predivni neznam što je ljepše cvijet ili plod, a ovaj Jagodin, super. Valjda si stavila tako ogromnu sliku kad je i limun ogroman
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Tajčice hvala ti na komplimentu za limun,naravno da je cijelu godinu vani jer on raste u vrtu.Kod nas u Rijeci klima je dobra za agrume,naročito ako se biljka nalazi na južnoj strani,kao kod mene.Osim limuna imam manderinke,naranču,greip,kivi,smokvu, maslinu i badem.Sve je to vani i zasađeno u vrtu.....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
prekrasan je, da li je cijele godine vani?
|
|
![]() |
|
Evo i stabla mog limuna,još malo pa ću sa 1.kata brati limune...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |