Yucca elephantipes |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Korisnik | |
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dilema je resena.
Ali cini mi se da je Monk preskocila neka slova. ![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Dilema riješena.
![]() |
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
kad ste vi stigli toliko poruka ispisati...
nemojte lupati glavu...to je obichno sredsrvo za pranje sudja ![]() ali ga znaju u negde i kao JAR ( barem je tako reklama na RTL-u) dakle malo Fairyja , mlake vode..i to je sve time svom cvecu obrishem listove ..jer ,iskreno ja BASH, BASH nisam pristalica neke teshke hemije .Ne kazem da nije hemija vec da bih pre ako se posechem oprala sudove ruchno nego shto bih gurala prst u neki pesticid , fungicid ili ostale -ide...fairy mi je pomogao i kod biljnih vashi za shefleru... ( varate se ako mislite da dobijam procenet od fairyja nego sam u krajnjem ochajanju poslushala neki bablji recept i sada ga ne menjam... , neko upotrebljava pivo a ja ovo chak i umeso sjja za lishce... eto docu ja opet ![]() Ažurirao Monk - 15 Studeni 2007 u 20:08 |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Monk,javi nam se i rijesi nas dileme
![]() |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
I ono 'chak' u njenoj poruci, najavljuje nesto neuobicajeno. A to svakako ne moze biti sredstvo za sjaj lisca, ma koliko ga oprezno i stedljivo koristili.
|
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Ja dosla da vidim sta je to zagonetni Fairy, kad ono jos uvek nista!
Ma, to je sredstvo za pranje sudja, cim Monk upozorava da se koristi MALO, ali MALO. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
meni isto prva pomisao bila sredstvo za suđe prati
![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Mislim da je sredstvo za sjaj listova ali ne bi se kladila. |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
I meni tako zvuci..
|
|
![]() |
|
Da nije to neko sredstvo za pranje sudja?
![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Monk,sto je to tocno Fairy?
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
u principu sve biljke reaguju na preseljenje...neke vishe neke manje ako je prenosish u sobu obrati paznju da joj nije toplo i da je zimi ne zalevash previshe ...obrishi listove vodom ili chak ja ponekad dodam i malo Fairyja (MALO) i sa njime prebrishem listove...
|
|
Monk...
|
![]() |
|
u principu kod bilo koje biljke ako je zdrav koren ona MORA potrerati negde ..ova moja je prilichno stara ( da ne chuje..pu,pu,pu...) ali josh uvek daje izdanke ...svaka od njehih grana bi sada mogla biti po jedan primerak koji svi mi kupujemo po garden centrima ili cvecarama....kad sam joj odsekla one cetiri grana zadnji put , to nije bio moj hir nego su joj listovi pa i ostale kompletne grane poshle "u krivo " i sva je bila izdeformisana ..sada i te gran teraju pupoljke....malo sam rasteretila kompletno stablo i svima bolje ![]() |
|
Monk...
|
![]() |
|
AB100 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
ja imam juku 2 godine je stara i po ljetu mi je na jakom suncu prekrasna je vele da sto više ima sunca bolje napreduje i to je istina po zimi ju zaljevam jednom tjedno iti malo ito po zimi mi ima svjetlije listove zato što nema dovoljno sunca i ja joj redovito obrišem listove sa vlažnom krpicom
|
|
AB100
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Hvala aglaja. U spavaćoj je sobi na "veeeeliku" radost MM
![]() |
|
![]() |
|
Lana, to moze da bude normalno, narocito zimi. Yucca na taj nacin formira stablo. S druge strane, mozda joj je pretoplo, evo Monk kaze da yucci zimi prija niza temperatura. Ali trazi mnogo svetla.
Mozda joj samo treba vreme da se prilagodi novim uslovima. Kazes da je leto provela vani. Da li si je skoro presadjivala? Mozda i zbog toga pati. Moja mama zna leti da je posadi u vrt, pa kada je vrati u kalj kako bi je unela u kucu da prezimi, na isti nacin pati. Ali ipak sve bude u redu. Mozda bi joj trebala pregledati koren. Odrezi pozutele listove. Ja mislim da ce sve biti u redu. Da li ima mladih listova? Eto toliko, dok se ne pojave dr. Monk i dr. Tibor. ![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Imam yucu preko 2 godine, međutim ove jeseni otkad sam je unijela u stan donji listovi joj se opuste i žute. Nisam previše zalijevala, čak dapače pa mi nije jasno što se s njom događa. Help |
|
![]() |
|
nisam ja vas aboravila nego BASH , BASH radim
|
|
Monk...
|
![]() |
|
Hoce
![]() Postoji mogucnost da dobijes i vise vrhova
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ma imam ja yuka dosta i znam ih pelcati samo me zanimalo dal će vrh potjerati ili će stati sa tom granom rasti u visinu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |