Vrtna bajka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 69> |
Korisnik | |
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja glasam za kineski oleandar. I što kaže "teta" na placu, kako se održava taj oleandar, kao i naš?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Triša,nisam baš nešto posebno ljuta na surfinije
![]() One su ovako lijepe ali im je lišče od korjena jako suho.To me muči ,a znam da sam pravilno prihranjivala i zaljevala. Draga Triša,slika dature uskoro stiže.Danas se skroz rascvijetala i jako sam iznenađena njezinom ljepotom. Athena,"teta" na placu je rekla da da se taj kineski oleander isto održava kao i naš. Živi bili pa vidjeli. Baš mi je drago,Niho,da ti se sviđaju moji cveteki. ![]() |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Sve ti je lijepo Štefica
![]() Za sulfrinije i milionke postoje posebna đubriva, nije im dovoljno samo ono za cvjetanje. To što ti opisuješ sam ja primjetila na mojim milionkama i dodavala sam i m posebno đubrivo + željezo. Oporavile su se od katastrofe do zanepovjerovati. To se dodaje jednom tjedno ili dva put ako žute listovi. Takođe trebaš provjeriti da nema insekte na biljkama. ![]() Čak oni najljepši primjerci što sam vidjela ide i prehrana preko lista. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Zove se KRISTALON CRVENI
NPK 12+12+36 Ima još u sebi fosforni pentroksid, kalijev oksid, bor, bakar, željezo, mangan, molibden, cink. Ide ga 1 žlica za juhu na 5 l. Uz njega sam dodavala i neko tekuće željezo zbog žutila milionki, željezo bilo koje može . Ako se kristalonom crvenim hrane milionke i sulfr. od početka ne treba dodatno željezo. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
E ako su ti uši u pitanju onda je to razlog. Treba otići u poljoprivrednu apoteku. Meni su dali ampulu (deset kn) za crvenog pauka, ide na dva litra vode i djeluje.
To što navodiš bi bilo ok za đubrenje. Ono što sam koristila je ono u postu prije tebe crveni kristalon. Ureu staljaš jednom mjesečno, ja sam za kućne biljke stavila samo jedanput i primjetila sam da mi je bungicu gotovo ubila. Vjerojatno svako bilje ne prihvata dobro ureu. Ovaj kristalon je i za ostalo cvjetajuće bilje dobar. I njega sam kupila u poljoprivrednoj i to na grame, ožda sam uzela 500gr. Oni ga dobijaju u većim pakovanjima. Ali je vjerojatno plantella dobra ako je baš za sulfrinije, jer je izbalansirano đubrivo za te biljke. Samo je najvažnije ako primjetiš da određena vrsta buba napada ti bilje unaprijed zaštititi, prije problema i ponavljati nakon 20-tak dana. Recimo crveni pauk se zavuče do iduće godine i čeka novu turu biljaka ![]() Ja znam jednu godpođu koja od početka proljeća često šprica sapunicom od det. za suđe i kaže da nikada nema insekte. Eto i to može pomoći. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Štefice, krasno cvijeće!
.......pelargonije, surfinje, jorgovan, .........ali ta datura (ljubičasta) je
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti ,draga Šmrcko,na ovako velikoj informaciji
![]() Pomogla si mi puno ,a vjerujem da su i ostali zadovoljni ,tko god da je to pročitao,sa ovim tvojim savjetovanjem u vezi prihrane. Ja sam jedno vrijeme kupovala taj kristalon,pa onda vidim nešto drugo,pa promjenim prihranu. Al znači ,najbolje je koristiti samo jedno i to po uputama i redovito. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kakva prekrasna datura
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
predivna datura..
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Super, tebi datura već cvate! Moje su ove godine baš nikakve, niti neznam dal će uopće stići cvasti....bum sad ja od tebe sjeme zicala
![]() |
|
![]() |
|
Nema problema,SilveK,bit če sjemena pa ču ti poslati .
|
|
![]() |
|
marijankica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 152 |
stvarno prekrasna datura
![]() |
|
![]() |
|
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
moja je lijepa, velika - ali ni cvjetka! a ova je
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
preljepo cvijeće štefice, a surfinije zaista lijepo izgledaju, možda su samo malo umorne (prema onome što kažeš), ja svoje prihranjujem svaki tjedan jedanput (Substral) i bude jedan period kad malo zastanu u cvatu i tada izgledaju pomalo neuredno, al nakon kratkog vremena ponovno "nabujaju". Imam i milionke njih sam skoro bila otpisala nakon jakog napada sitnih bijelih mušica (mi zovemo guba) one uzrokuju na listićima onaj staklasti odraz i ljepljivi su na dodir.....doslovno sam ih natopila sredstvom Mospilan (uzeh u biljnoj apoteci), toliko sam ih naprskala da se sve cijedilo okolo, nakon toga evo ih kao nove.....
baš su ti lijepe i bilo bi mi žao da ih otpišeš
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 69> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |