Banana: Musa basjoo |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
livi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 18:06 |
a moze je se naci i oglasima nasajtu www.palmapedia.com to je nasa stranica koja nema puno clanova ali svi smo imaju banane, kaktuse, palme, juke.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
livi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja kupio musa basjoo 160cm za 150kn. ona se nalazi u mjestu kriz kod ivanic grada. trebala mi je velika banan. no ona ima 7 vrsta koje prodajeraznih velicina. i po to se mora otici kod nje. posaljem ti broj veceras jer ga sad nemam kod sebe(zaboravih mob doma...grrrrr ja)
|
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Livi može, pošalji mi broj na pp
![]() |
|
![]() |
|
Ma to odvajanje musa basjoo nije nikakav problem!
AgavaL : ako želiš mogu ti dati broj od cure koja ima i prodaje 7 vrsta banana. Sve su one i sobne i vanjske. Odnosno svima smeta jaaaaaki vjetar jer ima unisti lišće. A sad ove "sobne" su nazvane sobne jer su nižeg rasta. Ovu koju ja tražim je velikog rasta do 2-3 metra. Iako u prirodi naradte i do 5m. Eto! |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
pa dobro kad je tako , onda budem probala sad za vikend pa ču vam poslikati da je vidite
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
I ja predlažem da ako se žele ostaviti pelceri uz majčinsku biljku u istoj saksiji da se obavezno nožem uz stablo majčinske biljke odvoje ti pelceri jer se može desiti da unište veliku biljku. Ja ih odvajam tako da nožem presečem vezu sa majčinskom biljkom uz samo stablo velike biljke kada pelceri imaju nekoliko listova (5-6), ali pelcere ne diram desetak dana kako bi što bolje oformili sopstveno korenje, potom iz saksije istresem biljke sa zemljom, pažljivo odvojim pelcere a veliku biljku vraćam u saksiju pazeći da joj koren što manje uznemiravam.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Branka,ako ima puno mladica oko matične biljke,onda ona crpe hranu za sebe i usporavaju rast mame.Meni je prije bilo žao da odvajam pelcere,svidjalo mi se da su svi u istoj saksiji,pa mi se dešavalo da mi velika banana ugine.Ove prošle zime mi je opet skoro uginila bila,al s proljeća se oporavila i dala dva nova pelcera.Ja ču svoju da odvojim ,obe sam obećala već,pa ću čekati da novi vlasnici dođu po njih i tad ću da ih odvojim.Jaih odvajam tako što cjelu biljku izvadim iz saksije,i odvojim pelcere.Radila sam to mnogo puta i nije bilo problema.Inače ova banana stalno daje pelcere.Vidjela sma na jednom drugom forumu da pri odvajanju pelcera banane uopšte ne vade cjelu biljku iz zemlje,nego nožem presjeku pelcer zajedno sa malo korjena..Ovo se odnosi na sobnu bananu ne na vanjsku.. |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
ja sam dobila bananka od majčice , i super je puna mladica ali se ne usudim dirati , jer mi se čini da je jako osjetljiva , -mislim-- kučnu bananku
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Problem da te banane rade mladice najčešće uz matičnu biljku i ako hoćeš odvojiti mladicu moraš i matičnoj biljci malo korijena otkinut ili pustit da mladica izraste dovoljno da počinje formirat i svoj korijen... najčešći rezultat je da prekopaš i izmrcvariš matičnu biljku, a ako ne uspiješ odvojiti mladicu sa korijenom šansa da mladica preživi su jako male ![]() ![]() a podmladak od biljke do biljke nekad hoće a nekad neće da radi mladice ![]() |
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Znate li koliko musa bajo izbacuje mladice. Gusto ili rijetko. Kod susjede gledam tu bananu već godinama i kad sam je na proljeće pitala ima li mladicu našto je promrmljala "kad bude" . Pomislila sam da možda ne izbacuje mlade!?! ili...
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
predbilježena
![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
moze. biljezim se. moze i ta banana! hvala unaprijed!!!!
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
ja inače imam samo kućnu bananu koja trenutačno pušta 2 mladice- no već imam listu čekanja za još 3- ako se zeliš predbilježiti za slijedeću nije problem
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
?
|
|
![]() |
|
Da li netko ima za pokloniti ili prodati sadnicu ove banae? Ja sam iz Zg
|
|
![]() |
|
Molim bilo koga - trazim ako netko ima za pokloniti/prodati bananu MUSA BAJOO? Ja sam iz Zagreba.
HVALA UNAPRIJED ;-) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |