Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ceratostigma Plumbaginoides
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ceratostigma Plumbaginoides

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 17:03

Opet sam kupila jer mi se nije primio od Triše.  Jako je nježan i mlad cvijetak pa , zapravo nekoliko ih ima u važu pa neznam dali da ih  stavim u vrt ili a ostavim u važu?

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 10:01
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Ima ga kod mene, iako još nije u cvatu.

Miro, računaj da ga imaš naravno na prvoj kavici.

Triša, hvala! A kada je naša kavica, kda se planira? Može i kod mene ako želite.Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 08:51

Ima ga kod mene, iako još nije u cvatu.

Miro, računaj da ga imaš naravno na prvoj kavici.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 00:36
Nemam ga više... neznam što mu se dogodilo.Cry
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 17:50
Uvjerila sam se sada i sama čitajući...Hvala Triša, bila si brza Wink
Znala sam da ćeš prva reagirati na plavo LOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 17:45
Nije Miro, ne dosta je manji cvjetić i nije tako "trubastog" oblika kao ahimenes. Kako imam i jedan i drugi - velika je razlika.
RIJEKA

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 17:39

Nešto ga ne vidim u vrtu... Moram nešto više o njemu pročitati.Ovaj mi cvijet malo sliči na Ahimenes – Achimenes a znam da nisu isti.

Kako su vaši, imali ih gdje ili oni nestanu po zimi pa u proljeće krenu?
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2010 u 14:13
Dobila sam ga od Triše.Makar je još uvenut,procvjetao je.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2010 u 21:58
 Kupila sam i ovaj cvijet, jako je lijep i volim što cvate u jesen i plave je boje!
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2010 u 15:28
Ceratostigma Plumbaginoides je pokrivač tla - izraste u vis do 30 cm.  (Ceratostigma ima i polugrmova).

C. Plumbaginoides traži sunčan do lagano sjenovit, topal i zaštićen položaj i na takvom će prebroditi kontinentalnu zimu, no ipak može doći do oštećenja od  hladnoće. Zato se preporuča zimi ju zaštititi slamom.

Osim u prekrasnoj svijetleće plavoj boji ima ih i bijelih. Cvatu od sredine ljeta sve do prvih mrazova, a uz lijepu boju cvijetova, kako je Baka Bea već navela - i lišće im dobije intenzivne crvenkaste nijanse.
Najbolje uspijeva u hranjivom, dobro dreniranom vrtnom tlu.
Gnojiti ju treba umjereno od 4. do 9. mj.

Dobro podnosi ljetne vrućine, ali joj ipak za vrijeme suše treba dodati vode - no ne podnosi mokro tlo.

Ocvale cvatove treba odrezivati pa će biljka više cvjetati i bolje će se razgranati. U rano proljeće sve izdanke skratiti na 5 - 10 cm. U proljeće kasnije potjera.
Razmnožava se sijanjem sjemena ili vršnim reznicama u rano ljeto - a širi se i podzemnim izdancima.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 07:42
Imam je i ja u vazi od proljeća. Mala biljkica narasla u prekrasan grmić već nekoliko mjeseci prepun plavih cvjetova, vrlo je atraktivan, narastao je oko dvadesetak cm, ali je više od toga širok.
Nabavila sam je u Buzetu, na prijedlog Bergenije i nisam pogriješila.
RIJEKA

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 06:09
Iako opčinjava intenzivno plavim cvjetovima i jesenskom crvenom bojom lišća, treba je saditi u kontroliranim uvjetima. Posađena u kamenjar zavlači se ispod kamenja i raste posvuda, slično kao Houttuynia cordata, no manje invazivno.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 23:53
To je bjelogorični grm koji ostaje malen, tj ne naraste veliki, pa je najbolji za prekrivanje tla.  Voli sunčani položaj i cvate sve od početka ljeta pa sve do prvih mrazeva.
Ovo je nažalost sve što sam uspjela naći na internetu.
Na vrh
audrey View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje audrey Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 21:33
je, provjerila sam na google! puno vam hvala!
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 08:19
meni liči na ceratostigmu plumbagoides - pitaj google po tom nazivu za svaki slučaj
Na vrh
audrey View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje audrey Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 16:47
molim za pomoć sve koji znaju nešto o ovom cvijetu! nedavno sam ga kupila, pa me zanima kako se zove, kakav je i kako da ga njegujem! puno hvala svima!Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.