Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj kamenjar i vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj kamenjar i vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4142434445 70>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 12:36
Horti, ima više vrsta, različitih, i ovakva kakvu ti imaš

Baš ću poslikati kad odem drugi tjedan tamo, obično imaju i manje primjerke ali sad imaju baš te ogromne
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 11:53
To je pretjerano. Ne znam kakva je trava ali ipak je previše. Možda phormium? Jesu listovi veliki, onako slični ko kod yuke samo crveni, žuti ili prugasti?
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 11:32
Horti, ove koje sam ja vidjela su stvarno ogromne, veliki grmovi i visoki oko metar, a cijena 100 - 150 kn 
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 11:23
Athena hvala na posjeti. Veseli me što si našla nešto zanimljivo.
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 11:21

Bako, Gioiaa - datura je i meni lijepa ali je koliko sam pročitala tu na forumu, jednogodišnja. Ako ne prezimi ipak je neću više sijati. Tako kasno procvate a ako za mjesec dana uvene ne isplati se s tim mučiti.

Otoče meni se dogodilo da sam bila u prilici nakupovati hrpu različitih travica i hemerocallisa za simboličnu svoticu. I to kad sam tek počinjala upoznavati svijet trajnica. Onda sam rekla da imam trave dosta oko kuće pa čemu je još i kupovati. I kupila sam samo plavu festucu. A onda sam se i ja iznenadila njihovom ljepotom. I sad su mi to ko za inat najdraže biljke, pa se sad stalno klepam po glavi jer sam propustila takvu priliku. Prodavao je sin moje kolegice, a sad se na žalost time više ne bavi.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 07:49
Horti datura savrsena,kao i ostale biljke:)
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 07:48
Prekrasno Horti, zanimljiva mi je ta vrkuta, a što se tiče trava, nisam ih do sada baš zapažala, ali jučer sam u našem rasadniku vidjela prekrasne primjerke, pa i ovu tvoju. Krasne su i baš dekorativne, baš sam se iznenadila njihovom ljepotom
Na vrh
Athena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 283
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Athena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 07:48
Physostegia je i meni otkriće. Super izgleda!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 07:44
Datura smile39Thumbs%20UpBig%20smile
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 07:11
Tija, morat ćemo nekako to ispraviti Wink.
Vidim Bromelija da će biti još ljubitelja trava Smile.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 23:07
Physostegia me oborila s nogu prekrasna je i zanimljiva, nemožeš vjerovati ali nisam je vidjela "Live"
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 22:44
smile227što reči osim prekrasno trava smile120
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 21:27
Zahvaljujem Lora Smile.
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 21:24
prekrasno........nemam riječi......posebno me se dojmila physostegia, s obzirom da obožavam te boje....no i ostalo je za 5ClapClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2009 u 21:18
Hvala svima koje ste navratile u moj  vrt i dvorište dok me nije bilo.
Opet ima nekih novosti, a neke su mi toliko lijepe pa sam i ponovila slikanje.
Recimo physostegia, prva je slika bila izbliza a sad jedna gdje se cijela malo bolje vidi:

I rudbeckia zaslužuje da ju još jednom pogledamo. Uopće ne obraća pozornost na kraj ljeta još je neumorna.

Ova mi je biljka prekrasna i bez cvijeta, eupatorium rugosum

A evo i jedne koju do sad nisam slikala, mala ali jako zgodna, bar meni. U proljeće mi je stigla u jednom predivnom paketu.
Ophiopogon
Pa još jedna moja velika ljubav: pennisetum

Ova se ljepotica odmara na listu sljeza:

Ima li nešto ljepše od lista vrkute ( alchemilla mollis ) poslije kiše?

A ovo sam dugo čekala i napokon se otvorio cvijet, jedan ali vrijedan:
datura

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2009 u 08:28
Originalno poslano od člana piramida piramida napisao:

I ja sam danas šetala tvojim vrtom i mogu samo reći...stvarno sam uživala!
----------------I ja sam i svka častsmile120
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2009 u 07:28
Nije me bilo kod tebe nešto dana a ti nas opet obdarila krasnim slikama.
Imaš predivnog cvijeća  ali su ti i oni sukulenti/puzavci vrlo lijepi!
Bravo za tvoj vrt. Pun je raznolikosti i  u oblicima (neko cvijeće nikad nisam ni vidjela!) i u bojama!Thumbs%20Up
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 20:55
od seduma pa nadalje sve je
Na vrh
kamilica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 13:11
Draga Horti!
Biti ću strpljiva i skromna: za mene sačuvaj malo sjemena od svega. Jednostavno mi je sve smile93.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2009 u 22:04

I opet puno lijepih sličica. Wow!

Ne znam jesam li dobro zapamtila: arum se zove, je l' tako? Može li se razmnožavati sjemenkama. Iako sam ljubitelj ljubičastog, plavog i žutog cvijeća, te me crvene bobice oduševljavaju! 
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4142434445 70>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.