OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 374> |
Korisnik | |
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bila sam i vidjela i stvarno hoćeš da me ubiješ -nađeš me sad u nekoj situaciji kad ne mogu ni tamo ni vamo . Riješavaj sa onim kaktusom kako god znaš ...kupi mi ga sve ćeš dobiti koliko god da je i samo me rastužiš
![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opet sam malo premještala moje tegle i teglice
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo nekih biljčica iz te skupine
Solanum capis. ![]() ![]() euphorbia ![]() Amarilisi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Amarilisi!
![]() Inače kod tebe mi se užasno sviđa to što imaš puno raznog cvijeća u teglama, ali zakamuflirano između onog u kemanjaru, zemlji.
Baš imaš smisla za šaroliko uređenje vrta. Da ne spominjem "stotinjak" vrsti raznog bilja!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
i ja prvi put vidim takve amarilise.
solanum ti je prekrasan,ja sa svojim nisam zadovoljna ove god.Lijepa ti je šarena pelargonija,ja svoju volim baš zbog tih šarenih listova.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
amarilis presladak,takvog i ja prvi put vidim...i euphorbia je
![]() |
|
![]() |
|
Amarilisi - ja imam samo te već par godina u jednoj maloj teglici i zaboravim ih presaditi, cvali su i lani u ovo doba i sada opet, cvjetovi su mali, vjerovatno zato što su zgurani u malu teglu (ili su takva vrsta, neznam)
Baka - stotinjak vrsta? Pa ne bi baš rekla, ali sad si me zaintrigirala, morat ću napraviti spisak. |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Razmještanje tegli po kamenjaru je ispalo fantastično!!! Kad biš napravila inventuru po vrtu mislim da biš se ugodno iznenadila sa brojkom, bila bi pozamašna....
Amarilisi su WOOW!!!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Krenula sam jutros u vrt s velikim planovima - čupanje trave, rezanje suhog cvijeća, presađivanje nekih biljčica koje su se primile, ali izdržala sam kratko jer je strašno vruće i sparno, znoj se cijedi s mene.
Pa sam na kraju malo slikala. Ovako danas izgleda moja cvjetna gredica - džunglica lavanda i hortenzije ![]() vodenike, fuksije, euonimusi i asteri ![]() datura koja ima još puno pupoljaka i vodenice ![]() još malo vodenica ![]() i cijela gredica ![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Zar su to stvarno amarilisi? Stvarno su posebni, prekrasni, još neviđeni... Ne mogu ih se nagledati.
![]() |
|
![]() |
|
Ajme Horti, možda i nisu, ali što bi drugo moglo biti?
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Divno Otok.....amarilisi baš odlični! Što kaže Horti - neviđeni....bar ja takve još nisam vidla do sada!
Mene se jako dojmila i tvoja euphorbia mili - isusov trn! Prekrasna biljka!
![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
E moja Otočice, toliko me je ta tvoja biljčica zainteresirala da sam išla u potragu. Hajde malo progooglaj pa vidi da nije možda Cyrtanthus elatus - Vallota. Meni se učinila slična ali ti ćeš bolje znati kad usporediš s biljkom.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Horti, gdje si ga samo pronašla, ova slika sa neta kao da je slikana u mom vrtu, kad se usporede slike stvarno su jednaka, znači imam cyrthantus elatus, zaslužila si lukovicu
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Otok nisam sigurna ali mislim da sam taj isti "amarilis" vidjela kod Vokia. |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Sreća da imamo Horti, je sam taj cvijet do sada zvala klivija, jer mi je najsličniji njoj. Kod mene kasnije cvatu.
Tvoje vodenike su prekrasne, vidi se da ih dobro njeguješ jer one traže puno vode. I ona ukrasna trešnja, super je toliko je puna plodova. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Draga moja Otok pa stvarno si me očarala ---opila , iznenadila ,zadivila ma sve što čovijeka može da strefi u nekim predivnim i sretnim situacijama to mi se sad trenutno desilo kod tebe, Tvoj -amarilis
![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Veseli me što smo danas upoznale novu prekrasnu biljku, i što sam tebi i Lantani bila od pomoći ( a ja se prepala da ćeš se naljutiti ). A lukovicu ću rado primiti naravno, kad budeš imala za dijeljnje. Neka ona samo bujno raste i cvate. Izgleda da si joj uspjela u svemu ugoditi kad je tako divna.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |